Prenášanie choroby po prekonaní korony
Prosím vas viete mi dať link, zdoj, overenú informáciu ako to je s prenášanim korony po jej prekonani? Svokrovci min.tyzden skončili s karantenou, boli doma dlhšie ako 3 týždne, nakoľko mali dlho príznaky a necítili sa dobre. Včera boli u lekára na vyšetrení a na RTG, vraj uz su OK, takže nastupujú do práce, obaja robia medzi ľuďmi, vo veľkých firmách. Dnes mi volá svokra kedy môžu prísť, ani som nevedela ako mám reagovať. Mám mesiac do pôrodu, doma 2 ročného syna, možno niekto povie, ze som zbytočne hystericka ale ja mám pred tým veľký rešpekt. Muž ma možnosť práce z domu, do obchodu chodí 2krat týždenne. Von len mimo ľudí do prírody. Okrem poradne nechodím nikde. Rodičov vidím max z dvora z okna ked ideme okolo nich. Veľa sa hovorí o 3 mesačnej imunite po vyliečení ale ani to nie je pravda, viem z osobnej skúsenosti od blízkej osoby. Ale vôbec neviem ako je to s prenasacmi ktorí dajme tomu ze tu 3 mesačnú imunitu aj majú ale môžu vírus prenášat. Svokra si totiž mysli, ze teraz bude k nám chodiť ako by nič.
@klarissa25 viem, ze uz nie su infekčni ale aj tak vraj môžu byt prenasacmi ked opätovne pridu do kontaktu s nakazenym, napr. za mesiac. Tak som to myslela.
Tiez som sa bala kolegyne ktora prisla po covide po mesiaci do roboty, ale bolo to ok. Nikoho nenakazila. Praveze tvoji svokrovci su teraz vzacny, maju v krvi protilatky ktore by sa hodili kazdemu
ked maju negativny pcr po prekonani tak nic neprenasaju.maju protilatky, tak sa teraz nenakazia.
Tak vieš prenášaci môžu byť aj, keď sa dajú zaočkovať a to som nevedela moc to nesledujem, ale táto info ma prekvapila.neda sa žiť stále v strachu, lebo to by sme sa s nikým najbližší rok nestretli
Sú aj iné choroby ako kovid. Mesiac pred pôrodom by som už neriskovala. Jasne treba žiť , len jeden život máme atď ale niekedy ozeliem zbytočne riziko. Žijeme život iný ako pred rokom. Pred rokom by nikoho nenapadlo riešiť takéto veci no bohužiaľ....

Ved uz su po, a nie su infekcni..