icon

Prepláca poisťovňa MRI vyšetrenie od súkromného lekára?

susan_k
13. jan 2025

Ahojte, máte prosím skúsenosti, či v prípade, ak vás na MRI pošle súkromný lekár (ortopéd), toto vyšetrenie (magnetická) pôjde cez poisťovňu (VŠZP) alebo si pacient musí v tomto prípade hradiť aj MRI zo svojho?
Zisťujem, že dostať sa k štátnemu ortopedovi je v Bratislave zrejme nemožné, nemám problém si zaplatiť súkromného ortopeda, ale horšie, čo potom, MRI, rehabky.. ďakujem

anavixy
13. jan 2025

To uz zalezi na ake mri sa objednas ci take co ma zmluvu s tvojou poistovnou alebo sukromne, nejde o lekara, ktory vysetrenie odporuci ale pracovisko, ktore ho urobi.

stanulienkat
13. jan 2025

@anavixy Ale áno, závisí. To, že je niekto súkromný ešte neznamená, že nemá zmluvu s poisťovňami. Ak však ide k lekárovi, ktorý nemá absolútne žiadnu zmluvu s poisťovňou, vtedy si všetko -aj lieky, aj vyšetrenie, aj všetko hradí sám pacient. Sj Mr. Takže najlepšie si vybrať lekára, ktorý má zmluvu s poisťovňou, aj keď si u toho konkrétneho lekára platíš.

lucia147852
13. jan 2025

mne povedal sukromny neurolog v ba, ze by mi mri nepreplatila poistovna, ak by som mala odporučenku od neho, tak mi ju dal podpisat kolegyni, ktora mala zmluvu s mojou poisťovňou

kacena4
13. jan 2025

skus sa obratit na poistovnu a dat si vopred pred ukonom poziadat o preplatenie, podmienka je ze to musi byt mesiac pred realizaciou

benit
13. jan 2025

Mne lekar mri predpisal v nemocni, kde tiez ordinoval. Lebo v ambulancii nemal zmluvu s poistovnami. Vacsina uz to ma takto poriesene.

margotka17
14. jan 2025

@susan_k ja som si raz sama zaplatila MR. Nebola to obrovska suma. Doktor to neriešil a ja som už možnosť nevidela.