Prepláca poisťovňa MRI vyšetrenie od súkromného lekára?
Ahojte, máte prosím skúsenosti, či v prípade, ak vás na MRI pošle súkromný lekár (ortopéd), toto vyšetrenie (magnetická) pôjde cez poisťovňu (VŠZP) alebo si pacient musí v tomto prípade hradiť aj MRI zo svojho?
Zisťujem, že dostať sa k štátnemu ortopedovi je v Bratislave zrejme nemožné, nemám problém si zaplatiť súkromného ortopeda, ale horšie, čo potom, MRI, rehabky.. ďakujem
@anavixy Ale áno, závisí. To, že je niekto súkromný ešte neznamená, že nemá zmluvu s poisťovňami. Ak však ide k lekárovi, ktorý nemá absolútne žiadnu zmluvu s poisťovňou, vtedy si všetko -aj lieky, aj vyšetrenie, aj všetko hradí sám pacient. Sj Mr. Takže najlepšie si vybrať lekára, ktorý má zmluvu s poisťovňou, aj keď si u toho konkrétneho lekára platíš.
mne povedal sukromny neurolog v ba, ze by mi mri nepreplatila poistovna, ak by som mala odporučenku od neho, tak mi ju dal podpisat kolegyni, ktora mala zmluvu s mojou poisťovňou
skus sa obratit na poistovnu a dat si vopred pred ukonom poziadat o preplatenie, podmienka je ze to musi byt mesiac pred realizaciou
Mne lekar mri predpisal v nemocni, kde tiez ordinoval. Lebo v ambulancii nemal zmluvu s poistovnami. Vacsina uz to ma takto poriesene.
@susan_k ja som si raz sama zaplatila MR. Nebola to obrovska suma. Doktor to neriešil a ja som už možnosť nevidela.

To uz zalezi na ake mri sa objednas ci take co ma zmluvu s tvojou poistovnou alebo sukromne, nejde o lekara, ktory vysetrenie odporuci ale pracovisko, ktore ho urobi.