Preventívna mastektómia
Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.
ahojte dievcata, prosim, boli ste niektore aj na prevntivnom odstraneni vajecnikov? caka ma este poo preventivnej mastektomii aj tato operacia a neviem kam ist.. mate nejake skusenosti, prosim?
ahojte dievcata, prosim, boli ste niektore aj na prevntivnom odstraneni vajecnikov? caka ma este poo preventivnej mastektomii aj tato operacia a neviem kam ist.. mate nejake skusenosti, prosim?
@lele7 ja mam zatial vajcovody, vajecniky este pojdu neskor. robili mi to na nou klenova, mudr. Lengyel
@opica ahoj ako dlho si bola hospitalizovaná po operácii? Tiež ma ešte čakajú vaječníky. V máji mám druhu operáciu výmena expanderov za silikóny tak neviem či hneď ísť aj na vaječníky
@krpecek24 tri dni dokopy, robili mi to laparoskopicky. Urcite rekonvalescencia neporovnatelna s mastektomiou. Ja som aj pri vymene expanderov na silikony bola len 3 dni. Zvycajne je to dlhsie.
@lucia23040102 ahooj,ja mam tiez akurat mesiac od mastektomie a zavedeni expanderov. Do roka by ma mala cakat druha operacia. Podarilo sa ti objednat na termin k Palencarovi? Ak by si s niecim potrebovala poradit,tak kludne pis.
@kikivy Ahoj, ja som z toho celého zmätená. Volala som do OUSA, povedali, že podľa priezviska patrím k Mudr.Nádaskej, tam ma odbili, že si malm vypytať od mojej gyn. novel odporúcanie a ísť najprv na radiologicke konziliarne vyšetrenie a ak ma oni odporučia, tak potom ma zoberú….okrem toho som chcela íst na mamografiu….tak to úplne super, moja dr.mi dala odporúčanie s dg.Z.80 a na mamo na nezobrali, že jedine ak by som mala dg.začínajúcu an “N”, to mi ale gyn.nedá…tak ja neviem…
@krpecek24 tri dni dokopy, robili mi to laparoskopicky. Urcite rekonvalescencia neporovnatelna s mastektomiou. Ja som aj pri vymene expanderov na silikony bola len 3 dni. Zvycajne je to dlhsie.
@opica pri výmene expandér by som mala byť 5-7 dní keďže mi dajú ešte dve hadičky čo som myslela že už ich mať nebudem keďže žľazy sú preč
@opica a expanderi ti menili v Ružinove? Mne mastektómiu robili na Klenovej aj s expandermi ale výberu mi ich už v Ružinove. Trošku sa obavám personálu či sú tam milé sestričky na Klenovej to bol luxus aj strava aj sestričky
Kočky, mam pozitívnu genetiku Brca1, gynekológ výsledky ma. Chcem určite preventívnu mastektomiu, ale vôbec neviem kde ísť, komu zavolať,, gynekológ moc nepomohol. Som v Bratislave. Google tiez moc nepomohol
Tak podla diskusie tu som našla nejaké kontakty a idem na konzultáciu prvú do Sv Alžbety budúci týždeň.
Kočky, mam pozitívnu genetiku Brca1, gynekológ výsledky ma. Chcem určite preventívnu mastektomiu, ale vôbec neviem kde ísť, komu zavolať,, gynekológ moc nepomohol. Som v Bratislave. Google tiez moc nepomohol
@triny293 ahooj za mna osobne by som sla skor do NOÚ na Klenovej. S kym mas konzultaciu v OUSA?
Tak podla diskusie tu som našla nejaké kontakty a idem na konzultáciu prvú do Sv Alžbety budúci týždeň.
@triny293 ja som tam bola tiež u dr.Tršku síce bol príjemný ale nebola som presvedčená o postupe čo mi potom chceli spravit.
Nakoniec som išla aj do BB do mamamcentra k dr. Tothovi a tam som s ním prešla všetko ako by som si to predstavovala a samozrejme ako on odporučil.
Čakala som síce rok a pól ale budúci mesiac ma čaká zákrok.
Tak ja som mala dnes prvú konzultáciu v Alžbete, Dr. Rekeň - veľmi dobrý prístup. Najskôr mám ešte absolvovať konzultáciu u plastického chirurga v Ružinove a potom so správou k nemu a dohodneme ďalší postup.
Dievčatá, čo máte väčšie prsia - odporučili vám robiť operáciu na 2 krát? Tzn nie odrazu aj s vkladom implantátov?

@krpecek24 ďakujem krásne. Snáď sa to podarí. Mám odporúčanie od mojej gyn. Dávala ste si niektorá z vlastného tkaniva, teda nie silikóny?
@lucia23040102 ahooj,ja mam tiez akurat mesiac od mastektomie a zavedeni expanderov. Do roka by ma mala cakat druha operacia. Podarilo sa ti objednat na termin k Palencarovi? Ak by si s niecim potrebovala poradit,tak kludne pis.