icon

Preventívna mastektómia

lenusik108
19. júl 2017

Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.

Strana
z14
kikivy
12. jan 2026
@lucia23040102

@krpecek24 ďakujem krásne. Snáď sa to podarí. Mám odporúčanie od mojej gyn. Dávala ste si niektorá z vlastného tkaniva, teda nie silikóny?

@lucia23040102 ahooj,ja mam tiez akurat mesiac od mastektomie a zavedeni expanderov. Do roka by ma mala cakat druha operacia. Podarilo sa ti objednat na termin k Palencarovi? Ak by si s niecim potrebovala poradit,tak kludne pis.

lele7
11. feb 2026

ahojte dievcata, prosim, boli ste niektore aj na prevntivnom odstraneni vajecnikov? caka ma este poo preventivnej mastektomii aj tato operacia a neviem kam ist.. mate nejake skusenosti, prosim?

opica
12. feb 2026
@lele7

ahojte dievcata, prosim, boli ste niektore aj na prevntivnom odstraneni vajecnikov? caka ma este poo preventivnej mastektomii aj tato operacia a neviem kam ist.. mate nejake skusenosti, prosim?

@lele7 ja mam zatial vajcovody, vajecniky este pojdu neskor. robili mi to na nou klenova, mudr. Lengyel

krpecek24
13. feb 2026
@opica

@lele7 ja mam zatial vajcovody, vajecniky este pojdu neskor. robili mi to na nou klenova, mudr. Lengyel

@opica ahoj ako dlho si bola hospitalizovaná po operácii? Tiež ma ešte čakajú vaječníky. V máji mám druhu operáciu výmena expanderov za silikóny tak neviem či hneď ísť aj na vaječníky

opica
13. feb 2026
@krpecek24

@opica ahoj ako dlho si bola hospitalizovaná po operácii? Tiež ma ešte čakajú vaječníky. V máji mám druhu operáciu výmena expanderov za silikóny tak neviem či hneď ísť aj na vaječníky

@krpecek24 tri dni dokopy, robili mi to laparoskopicky. Urcite rekonvalescencia neporovnatelna s mastektomiou. Ja som aj pri vymene expanderov na silikony bola len 3 dni. Zvycajne je to dlhsie.

lucia23040102
14. feb 2026
@kikivy

@lucia23040102 ahooj,ja mam tiez akurat mesiac od mastektomie a zavedeni expanderov. Do roka by ma mala cakat druha operacia. Podarilo sa ti objednat na termin k Palencarovi? Ak by si s niecim potrebovala poradit,tak kludne pis.

@kikivy Ahoj, ja som z toho celého zmätená. Volala som do OUSA, povedali, že podľa priezviska patrím k Mudr.Nádaskej, tam ma odbili, že si malm vypytať od mojej gyn. novel odporúcanie a ísť najprv na radiologicke konziliarne vyšetrenie a ak ma oni odporučia, tak potom ma zoberú….okrem toho som chcela íst na mamografiu….tak to úplne super, moja dr.mi dala odporúčanie s dg.Z.80 a na mamo na nezobrali, že jedine ak by som mala dg.začínajúcu an “N”, to mi ale gyn.nedá…tak ja neviem…

krpecek24
14. feb 2026
@opica

@krpecek24 tri dni dokopy, robili mi to laparoskopicky. Urcite rekonvalescencia neporovnatelna s mastektomiou. Ja som aj pri vymene expanderov na silikony bola len 3 dni. Zvycajne je to dlhsie.

@opica pri výmene expandér by som mala byť 5-7 dní keďže mi dajú ešte dve hadičky čo som myslela že už ich mať nebudem keďže žľazy sú preč

krpecek24
14. feb 2026
@opica

@opica a expanderi ti menili v Ružinove? Mne mastektómiu robili na Klenovej aj s expandermi ale výberu mi ich už v Ružinove. Trošku sa obavám personálu či sú tam milé sestričky na Klenovej to bol luxus aj strava aj sestričky

sesminka
4. mar 2026
@baska0917

Baby tak já mám dnes po konzultacii s dr.Tothom 🙏🏻
Termín 22.6.2026 🙂 Keby nemam nález tak až februar 2027
Takže som nadmieru spokojna s jeho pristupom a rozhodnutím.

@baska0917 tak ja to mám presne týždeň pred tebou. 🙏

baska0917
6. mar 2026
@sesminka

@baska0917 tak ja to mám presne týždeň pred tebou. 🙏

@sesminka ahoj písala som ti ss

opica
7. mar 2026
@krpecek24

@opica a expanderi ti menili v Ružinove? Mne mastektómiu robili na Klenovej aj s expandermi ale výberu mi ich už v Ružinove. Trošku sa obavám personálu či sú tam milé sestričky na Klenovej to bol luxus aj strava aj sestričky

@krpecek24 nie, vsetko mi robili na nou

triny293
13. máj 2026

Kočky, mam pozitívnu genetiku Brca1, gynekológ výsledky ma. Chcem určite preventívnu mastektomiu, ale vôbec neviem kde ísť, komu zavolať,, gynekológ moc nepomohol. Som v Bratislave. Google tiez moc nepomohol

triny293
13. máj 2026

Tak podla diskusie tu som našla nejaké kontakty a idem na konzultáciu prvú do Sv Alžbety budúci týždeň.

kikivy
13. máj 2026
@triny293

Kočky, mam pozitívnu genetiku Brca1, gynekológ výsledky ma. Chcem určite preventívnu mastektomiu, ale vôbec neviem kde ísť, komu zavolať,, gynekológ moc nepomohol. Som v Bratislave. Google tiez moc nepomohol

@triny293 ahooj za mna osobne by som sla skor do NOÚ na Klenovej. S kym mas konzultaciu v OUSA?

triny293
13. máj 2026
@kikivy

@triny293 ahooj za mna osobne by som sla skor do NOÚ na Klenovej. S kym mas konzultaciu v OUSA?

@kikivy vôbec som to.meno nepostrehla. A na Klenovej kto? Lebo som raz volala a sestrička ma dosť teda odbila.

baska0917
13. máj 2026
@triny293

Tak podla diskusie tu som našla nejaké kontakty a idem na konzultáciu prvú do Sv Alžbety budúci týždeň.

@triny293 ja som tam bola tiež u dr.Tršku síce bol príjemný ale nebola som presvedčená o postupe čo mi potom chceli spravit.
Nakoniec som išla aj do BB do mamamcentra k dr. Tothovi a tam som s ním prešla všetko ako by som si to predstavovala a samozrejme ako on odporučil.
Čakala som síce rok a pól ale budúci mesiac ma čaká zákrok.

triny293
20. máj 2026

Tak ja som mala dnes prvú konzultáciu v Alžbete, Dr. Rekeň - veľmi dobrý prístup. Najskôr mám ešte absolvovať konzultáciu u plastického chirurga v Ružinove a potom so správou k nemu a dohodneme ďalší postup.

triny293
Autor odpoveď zmazal
triny293
9. jún 2026

Dievčatá, čo máte väčšie prsia - odporučili vám robiť operáciu na 2 krát? Tzn nie odrazu aj s vkladom implantátov?

sesminka
9. jún 2026
@triny293

Dievčatá, čo máte väčšie prsia - odporučili vám robiť operáciu na 2 krát? Tzn nie odrazu aj s vkladom implantátov?

@triny293 v Bratislave všetci odporúčajú ns 2x, preto som si vybrala BB. V pondelok idem už do toho

triny293
10. jún 2026
@sesminka

@triny293 v Bratislave všetci odporúčajú ns 2x, preto som si vybrala BB. V pondelok idem už do toho

@sesminka ja tam mám termín 2.7. na konzultáciu. Koľko si čakala na zákrok od prvej konzultácie?
Držím palce!

baska0917
15. jún 2026
@triny293

@sesminka ja tam mám termín 2.7. na konzultáciu. Koľko si čakala na zákrok od prvej konzultácie?
Držím palce!

@triny293 v Banskej sme čakali rok a pól cca
Ja mam operáciu budúci pondelok a @sesminka dnes 😣

triny293
15. jún 2026
@baska0917

@triny293 v Banskej sme čakali rok a pól cca
Ja mam operáciu budúci pondelok a @sesminka dnes 😣

@baska0917 držte sa! Asi sa mi rok a pol nechce čakať, mam 47 :(

Strana
z14