icon

Preventívna mastektómia

lenusik108
19. júl 2017

Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.

Strana
z14
kikivy
12. jan 2026
@lucia23040102

@krpecek24 ďakujem krásne. Snáď sa to podarí. Mám odporúčanie od mojej gyn. Dávala ste si niektorá z vlastného tkaniva, teda nie silikóny?

@lucia23040102 ahooj,ja mam tiez akurat mesiac od mastektomie a zavedeni expanderov. Do roka by ma mala cakat druha operacia. Podarilo sa ti objednat na termin k Palencarovi? Ak by si s niecim potrebovala poradit,tak kludne pis.

lele7
11. feb 2026

ahojte dievcata, prosim, boli ste niektore aj na prevntivnom odstraneni vajecnikov? caka ma este poo preventivnej mastektomii aj tato operacia a neviem kam ist.. mate nejake skusenosti, prosim?

opica
12. feb 2026
@lele7

ahojte dievcata, prosim, boli ste niektore aj na prevntivnom odstraneni vajecnikov? caka ma este poo preventivnej mastektomii aj tato operacia a neviem kam ist.. mate nejake skusenosti, prosim?

@lele7 ja mam zatial vajcovody, vajecniky este pojdu neskor. robili mi to na nou klenova, mudr. Lengyel

krpecek24
13. feb 2026
@opica

@lele7 ja mam zatial vajcovody, vajecniky este pojdu neskor. robili mi to na nou klenova, mudr. Lengyel

@opica ahoj ako dlho si bola hospitalizovaná po operácii? Tiež ma ešte čakajú vaječníky. V máji mám druhu operáciu výmena expanderov za silikóny tak neviem či hneď ísť aj na vaječníky

opica
13. feb 2026
@krpecek24

@opica ahoj ako dlho si bola hospitalizovaná po operácii? Tiež ma ešte čakajú vaječníky. V máji mám druhu operáciu výmena expanderov za silikóny tak neviem či hneď ísť aj na vaječníky

@krpecek24 tri dni dokopy, robili mi to laparoskopicky. Urcite rekonvalescencia neporovnatelna s mastektomiou. Ja som aj pri vymene expanderov na silikony bola len 3 dni. Zvycajne je to dlhsie.

lucia23040102
14. feb 2026
@kikivy

@lucia23040102 ahooj,ja mam tiez akurat mesiac od mastektomie a zavedeni expanderov. Do roka by ma mala cakat druha operacia. Podarilo sa ti objednat na termin k Palencarovi? Ak by si s niecim potrebovala poradit,tak kludne pis.

@kikivy Ahoj, ja som z toho celého zmätená. Volala som do OUSA, povedali, že podľa priezviska patrím k Mudr.Nádaskej, tam ma odbili, že si malm vypytať od mojej gyn. novel odporúcanie a ísť najprv na radiologicke konziliarne vyšetrenie a ak ma oni odporučia, tak potom ma zoberú….okrem toho som chcela íst na mamografiu….tak to úplne super, moja dr.mi dala odporúčanie s dg.Z.80 a na mamo na nezobrali, že jedine ak by som mala dg.začínajúcu an “N”, to mi ale gyn.nedá…tak ja neviem…

krpecek24
14. feb 2026
@opica

@krpecek24 tri dni dokopy, robili mi to laparoskopicky. Urcite rekonvalescencia neporovnatelna s mastektomiou. Ja som aj pri vymene expanderov na silikony bola len 3 dni. Zvycajne je to dlhsie.

@opica pri výmene expandér by som mala byť 5-7 dní keďže mi dajú ešte dve hadičky čo som myslela že už ich mať nebudem keďže žľazy sú preč

krpecek24
14. feb 2026
@opica

@opica a expanderi ti menili v Ružinove? Mne mastektómiu robili na Klenovej aj s expandermi ale výberu mi ich už v Ružinove. Trošku sa obavám personálu či sú tam milé sestričky na Klenovej to bol luxus aj strava aj sestričky

sesminka
4. mar 2026
@baska0917

Baby tak já mám dnes po konzultacii s dr.Tothom 🙏🏻
Termín 22.6.2026 🙂 Keby nemam nález tak až februar 2027
Takže som nadmieru spokojna s jeho pristupom a rozhodnutím.

@baska0917 tak ja to mám presne týždeň pred tebou. 🙏

baska0917
Dnes o 04:16
@sesminka

@baska0917 tak ja to mám presne týždeň pred tebou. 🙏

@sesminka ahoj písala som ti ss

Strana
z14