Preventívna mastektómia
Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.
ahojte dievcata, prosim, boli ste niektore aj na prevntivnom odstraneni vajecnikov? caka ma este poo preventivnej mastektomii aj tato operacia a neviem kam ist.. mate nejake skusenosti, prosim?
ahojte dievcata, prosim, boli ste niektore aj na prevntivnom odstraneni vajecnikov? caka ma este poo preventivnej mastektomii aj tato operacia a neviem kam ist.. mate nejake skusenosti, prosim?
@lele7 ja mam zatial vajcovody, vajecniky este pojdu neskor. robili mi to na nou klenova, mudr. Lengyel
@opica ahoj ako dlho si bola hospitalizovaná po operácii? Tiež ma ešte čakajú vaječníky. V máji mám druhu operáciu výmena expanderov za silikóny tak neviem či hneď ísť aj na vaječníky
@krpecek24 tri dni dokopy, robili mi to laparoskopicky. Urcite rekonvalescencia neporovnatelna s mastektomiou. Ja som aj pri vymene expanderov na silikony bola len 3 dni. Zvycajne je to dlhsie.
@lucia23040102 ahooj,ja mam tiez akurat mesiac od mastektomie a zavedeni expanderov. Do roka by ma mala cakat druha operacia. Podarilo sa ti objednat na termin k Palencarovi? Ak by si s niecim potrebovala poradit,tak kludne pis.
@kikivy Ahoj, ja som z toho celého zmätená. Volala som do OUSA, povedali, že podľa priezviska patrím k Mudr.Nádaskej, tam ma odbili, že si malm vypytať od mojej gyn. novel odporúcanie a ísť najprv na radiologicke konziliarne vyšetrenie a ak ma oni odporučia, tak potom ma zoberú….okrem toho som chcela íst na mamografiu….tak to úplne super, moja dr.mi dala odporúčanie s dg.Z.80 a na mamo na nezobrali, že jedine ak by som mala dg.začínajúcu an “N”, to mi ale gyn.nedá…tak ja neviem…
@krpecek24 tri dni dokopy, robili mi to laparoskopicky. Urcite rekonvalescencia neporovnatelna s mastektomiou. Ja som aj pri vymene expanderov na silikony bola len 3 dni. Zvycajne je to dlhsie.
@opica pri výmene expandér by som mala byť 5-7 dní keďže mi dajú ešte dve hadičky čo som myslela že už ich mať nebudem keďže žľazy sú preč
@opica a expanderi ti menili v Ružinove? Mne mastektómiu robili na Klenovej aj s expandermi ale výberu mi ich už v Ružinove. Trošku sa obavám personálu či sú tam milé sestričky na Klenovej to bol luxus aj strava aj sestričky

@krpecek24 ďakujem krásne. Snáď sa to podarí. Mám odporúčanie od mojej gyn. Dávala ste si niektorá z vlastného tkaniva, teda nie silikóny?
@lucia23040102 ahooj,ja mam tiez akurat mesiac od mastektomie a zavedeni expanderov. Do roka by ma mala cakat druha operacia. Podarilo sa ti objednat na termin k Palencarovi? Ak by si s niecim potrebovala poradit,tak kludne pis.