Preventívne odstránenie maternice: Skúsenosti a rady
Podstúpili ste alebo ste sa stretli s preventívnym odstránením maternice? Uznajú mi ho, keď mám v blízkej rodine viacero druhov rakovín, okrem nádorov v maternici aj inde? Nemám žiadne nádor indikovaný, no väčšinu mesiaca musím nosiť vložku, aj mimo menštruácie, pred menštruáciou špinenie, po menštruácii špinenie, počas ovulácie špinenie a aj silné krvácanie. Navštevujem gynekologičku veľmi často, no ešte som sa s ňou na túto tému - preventívne odstránenie maternice nebavila. Stále hľadá príčinu toho krvácania počas ovulácie, žiadnu nenachádza. Vraj je všetko v poriadku. Pri najbližšej návšteve s ňou preberiem to odstránenie, dovtedy by ma zaujímal názor tých, ktoré ho podstúpili, alebo sa s ním stretli. Ďakujem.
Zalezi aj od veku.
Nehovor u gynekológa, že to chceš kvôli prevencii rakoviny. Povedz, že kvôli problémom s neustálym silným krvácaním a mali by ti to uznať. Ja som si vo veku 54 rokov dala vyoperovať maternicu, lebo som ešte stále mala menštruáciu, podľa názoru 2 gynekológov prechod v nedohľadne /podľa stavu vaječníkov/. Už som toho mala jednoducho plné zuby. Ľutujem len jedno - že som si to nedala urobiť o 15 rokov skôr.
Aj ja by som odporučila genetické testy keď máte v blízkej rodine rakovinu. No len či ti tvoja lekárka bude ochotná dať výmenný lístok. Alebo si to zaplatiť no to bude asi riadna suma... Ak sa na genetike potvrdia mutácie potom sa už indikuje preventívne odstránenie vajcovodov, vaječníkov a maternice
@anonym_autor A máš už deti? Lebo ak nie, tak si nemyslím, že ti to nejaký gynekológ len tak bezdovodne spraví.
@anonym_autor A máš už deti? Lebo ak nie, tak si nemyslím, že ti to nejaký gynekológ len tak bezdovodne spraví.
@pr85 ona dovod ma- krvacanie mimo menstruacie a aj rodinna anamneza.
Nebud taky upnuty na plodenie deti a ked uz so na zenskom fore tak sa radsej sustred na pozornejsie citanie prispevku

@anonym_autor dlhodobe krvacanie bez priciny je dovodom na hysterektomiu... odporucila by som ti spravit si ale aj geneticke testy- linchov syndrom a dat si vybrat aj krcok a vajecniky ak by sa ti nejaka mutacia potvrdila... bez toho to nebude az take jednoduche... preventivne bez nasledku ti to spravit mozno nebudu chciet...