Priamy kontakt s Covid pozitívnou osobou
Ahojte dnes sa mi stalo,že som bola v priamom kontakte s pozitívnou osobou. Ozrejmim ako k tomu prišlo. Išla som do lekárne,kam prišla jedna pani kupovať antigenove testy,stála hneď vedľa mňa. Zrazu sa začala pýtať,že ak má zvýšenú teplotu (mala iba 35,8) ,že čo na to... lekárničky to neriešili. Až z nej vypadlo,ze mala pozitívny antigenovy test a práve ide z PCR testu. Do mňa také nervy,že som jej povedala svoje a lekárničky tiež. A zrazu pani na mňa,že čo sa bojím,že sme tam boli iba 2 minúty,že to by sme museli stráviť spolu min.20 minút.
Moja otázka je:
Je možné, že sa môžem nakaziť?
Po akej dobe sa mi môžu prejaviť príznaky?
Ďakujem
5. nakazit sa kludne môzes aj od osoby, ktora je bez priznakov a aj otestovana neg.
Chúďa ta žena. Do lekárne ísť môže, dokonca aj do potravín.. A Keby si vedela, s koľkými pozitivnymi ľuďmi si bola v oveľa bližšom a bezprostrednom kontakte iba tento týždeň.. . A to píšem ako 3xockovana osoba.
Panebože, táto už až nenormálna covid hystéria a panika! Ako málo stačí, aby tomu človek úplne podľahol. A to nehovorím o ľuďoch, ktorý toto riešia denno-denne už 2 roky🙉
Toto nepochopim, do lekarne ta pani ist mohla. Ak jej nemal kto ist do tej lekarne tak ako co mala robit? To si fakt myslis, ze si doteraz nestretla nikoho pioztivneho, ci uz o tom vedel alebo nie? Mala som covid uz 2x, 1x som sa nakazila od manzela, 2x to doniesla dcera a vsetci sme si to vystriedali. To som mala byt na nich nastvata?
Vždy keď idem do väčšej lekárne, rátam s tým, že dakeho covidaka možno stretnem. Veď mala respik, nie? Kontakt sa ráta keď ste 5min bez prekrytia tváre bližšie ako 2m v uzavretej miestnosti
@oblecenie99 do potravín ževraj už nie, to bola chvíľu taká vynimka
@travelllerka To fakt? Ja som vôbec nezaregistrovala, že kedy to zrušili 😳
@oblecenie99 pozitívny nemôže ale člen rodiny keď nieje pozitívny áno
@lilyianka To vazne toto ? Navrieskat na choru zenu v lekarni ? Och co tento covid s nami dorobil, des ...
Mala si predsa respirator, pani tiez, sanca minimalna, doba styku kratka.
Zamysli sa ale troska nad sebou.
@lilyianka prepáč, ale so normálna? Je to vo výnimke, tzn. má právo istý do lekárne. Išla z pcr testu kúpiť si potrebný veci, nebola v butiku kupovať šaticky. Či ako malá robiť, vykradnúť v noci lekáreň?
Covid je/bola vážna choroba, ale treba zas sem tam aj rozmýšľať. A ďalšie, mala si reespirator a boli ste tam chvíľu.
A pozitívna ešte nebola išla len z testu a vy ste uz na ňu navrieskali. Mala dosť či robiť s tým že je chorá a vy ste jej teda nepridali.
Mimochodom vieš čo ? Ja som bola včera tiež na pcr po tím ako som mala 3 antigeny pozitívne a vieš aká sms-ka mi prišla?!!! Negatívna.
Ja sama som lekárnička a kovidový pacient je hádam každý druhý. A som tu! Tí ľudia potrebujú lieky,testy, ale aj povzbudiť ...nepotrebujú aby ich niekto osočoval. Je jedno, či je to mladý alebo starši pacient. Nechodia si kupovať kozmetiku a vykecávať sa,lebo nemajú doma do čoho pichnúť. Celá táto kovidová doba nám vlastne ukázala,aké zloba je v ľudoch a je to veľmi smutné.
Jaaaj, ja už som myslela že táto hysteria a obviňovanie kto je pozitivny už skoncila pritom OBRO množstve nakazených miernym omicronom..
Predpokladám, že si ockovana.. koronu možno chytis aj teraz.. a možno ju chytis zajtra od niekoho iného čo ešte ani nevie že ju má.. PROSTE teraz už každý bude raz musieť prekonať koronu, ona nezmizne...
keď si ockovana je vysoká šanca že to bude veľmi, veľmi mierny priebeh a získaš vyššie protilátky..
A druhá vec, do lekárne ísť môže, mať koronu neznamená že je čarodejnica ktorú treba upáliť..
Okrem toho, ty si v lekárni nemala respirator?
@lilyianka Úprimne, ja by som ti asi jednu strelila za ucho.
Čo máš ty po nej vrieskať, očividne pani aj keď tam nemala byť musela si ísť pre tie lieky. Asi jej ich nemal kto vybrať. Zober si že by ty si na jej strane chora a sama, tak radšej budeš v bolestiach alebo si pojdeš pre tie lieky.
To je ako niekomu vyjde pozitivny ant.doma a doktorka ho posle na pcr to nikomu nevadi že bude musieť ist sa niekam otestovat mozno aj cestovat aaj ked je asi pozotivna...
Hanbila by som sa na tvojom mieste.
Ale k meritu veci NEMUSIS BYT NAKAZENA.
Tiez som bola s pozitivnou osobou, volala som doktorke ci sa mam objednat na pcr povedala ze nie aj tak by mi vysli negativne vysledky nakolko sme boli spolu cca 15 min a obe sme mali rusko ona dokonca dve

@lilyianka minuly tyzden u mna doma 3dospeli pozitivni, 2dospeli plus 1 predskolak negativni. Rada by som vedela, v ktorej lekarni vynadaju klientovi, ze tam je. Tej sa navzdy vyhnem, daj adresu.