Priberať po pôrode: Ako riešiť zavodnené telo a nafukovanie?
Ahojte, už skúšam takto, lebo si neviem poradiť.
Som rok po pôrode, tehotenstvo bolo rizikové a stresujúce, po narodeni mal syn problémy, takže stres pokračoval v podstate do minulého mesiaca. Ja som bola stále unavená, ale až neskutočne, keď som s tým ale bola u všeobecnej, odpinkala ma, že všetky matky sú do 2 rokov unavene. Ja som ale nevladala ani fungovať popri dieťati.
Od pôrodu som pribrala 10kg, nejem jedla, z ktorých by som priberala, zásady zdravej stravy aj chudnutia poznám, viem, čo mám robiť.
Všímam si, že ráno, keď sa najem, hneď sa mi nafúkne brucho, bezohladu nato, čo zjem. Mám zavodnene telo, mesiacikovu tvar napuchnutú, veľké brucho.
Bola som po pôrode u endokrinologicky, lebo som chodievala aj pred tým, SZ je v poriadku, ale kortizol mám vysoký a idem ešte na jeden test, ale hovorila mi, že to najskôr riešiť ďalej nebude, lebo vstávam k v noci k dieťaťu a mám to z toho.
Všetci lekári mi iba vysvetľujú, že musím mať vyšší vydaj ako príjem, ja si vediem aj kalorické tabuľky, aj sa správne stravujem… muž rovnako ako ja a on chudne a ja som sa váhou len zastavila.
Veľmi sa preto trápim, ako vyzerám, celý život som mala pri svojej výške 160cm 52-54 kg, teraz mám 80 a meviem s tým pohnúť, chodím na infrashape bicykel, maderoterapiu, lebo viac pri synovi nestíham.
Poraďte mi prosím, či a ak áno, aké vyšetrenie absolvovať. naozaj si myslím, že mi niečo zdravotne je.
Mas vysoky kortizol. Pozri si o tom videa aby si vedela aky to ma vplyv na vahu. Neboj sa, ked sa ukludnis tak to prejde. Ak si moc zavodnena Skus lymfomasaze, aj obvodna ti nieco vie dat na odvodenie, su rozne caje. Pridaj k tomu co robis aj meditacie a nejake motivacne videa. Ukludni mozog aby sa ten kortizol ukludnil.
Ano, mas to z kortizolu a vycerpanych nadobliciek stresom. kym stres trva, ides ako raketa, ked stres kusok opadne, tak sa dostavi vysledok. Si unavena a telo ide na energeticky dlh. A stresujes sa dalej. Lebo vaha, lebo toto, porovnavacky. Muz neprekonal, co Ty ako zena, tehotenstvo, porod, nasledna starostlivost, nedostatok spanku. Poznam to. Vaha mi dnes ukazala 65,5, mam 152 cm. Stitna zlaza bola hyperaktivna, mam 2 mesiace vysadene lieky, mne tie lieky zastavili metabolizmus. Mam vysoky tlak, beriem betablokatory. Spanku malo. Nejdem sa trapit ani s KT, ani nicim. Telo potrebuje v 1 rade zregenerovat, aj u Teba.
Skusila by som pohladat, vraj bazalka posvatna je vyborna na skludnenie nadobliciek. A potrebovala by si si oddychnut celkovo, vyspat sa. Aj mne to poradili, nedostatok spanku je nepriatel chudnutia a tiez sposobuje zvysovanie tlaku...len ako...ako?
Kojis?pokým som kojila váha mi nešla dole ani za nič.Vsetci chudli a ja do roka po pôrode som pribrala ďalších 6 kg, lebo som jedla nárazovo, sladké únava atď ..zober kočík a každý deň si daj hodinu aj pol rezkou chôdzou a uprav stravu
Pozerám, ze chodíš cvičiť, pozri v okolí či nemajú niekde vaccu shape stroj. Mne veľmi pomohol na odvodnenie.
Na odvodnenie som začala chodiť na lymfodrenáže je to bomba hodina tri krát týždenne už po treťom sedení som videla rozdiel. Nezadrziava mi telo vodu toľko ani Pms skoro žiaden brucho v rovine
@nika23t
@nika23t Únava je naozaj zlá, ale mám pocit, že teraz po roku som si buď zvykla alebo sa to proste upravilo a už až takú nepociťujem. Ja si tiež myslím, že nejaká alergia alebo intolerancia, no alergo ma odpísal, že to by som chudla a na gastro ešte čakám, ale tiež do telefónu mi povedal dr, že veľmi nepravdepodobné. Ja napriek tomu dúfam, že to bude jedno alebo druhe a môj problém budem vedieť nejako vyriešiť
@lucka_ke a kto a ako ti nato prosím prišiel? Lebo na mňa sa zatiaľ pozerajú ako na hypochondra ako keby to možné neboli
@nevenka píšeš mi uplne z duše!! Akoby si opisovala ako sa cítim. Ta váha ma stresuje ešte tiež, dostávam sa do začarovaného kruhu… tebe nejako ten kortizol riešia? Vyspať sa je pre mňa utopia… o mesiac dokonca nastupujem do prace a s dieťaťom je na MD nuž, takže budem ešte viac podľa mňa v strese… alebo mi to pomôže, že zmením stereotyp.
Ťažko mi je nájsť si chvíľu pre seba, aj keď muž sa snaží a sám ma nato nabáda. Ja sa teším už len z toho bicykla a maderoterapie, to mám 4 hod týždenne čas pre seba. Viac nestíham a podľa mňa bude horšie, ako nastúpim do prace.
Byliny vyskusam, to som netušila, ďakujem ti pekne za radu
@luccija áno, kojím. Veď to, že všetci v okoli, čo koja alebo vedia, že kojím, mi hovoria, že z kojenia sa predsa chudne…
@lakebabe lymfodrenáze v takom overaly? Alebo také ako masáž? Tiež som nad tým rozmýšľala, neviem, či to neni lepšie ako to maderko…
@lasona bol katastrofálny, syn bol v noci hore aj 15x. Teraz už mesiac spáva oveľa lepšie, budí sa len 2-4x za noc. Aj som popravde teraz viac pri sile a vyspata…
Nie sam urcite nie. Budes sa musiet ukludnit, viac spanku, kľudu sama pre seba. Vynechaj co nie je nevyhnutne co sa tyka domacnosti. Ine typy si trosku pogoogli, ze co sa hodi priamo na teba v ramci tvojich časových moznosti. To co ti poslala @lakebabe je super.
@betulinka1 fakt je to bomba aj dnes som bola jedna vec je že sa tam super zrelaxuje oddýchne a fakt to pomáha a je to príjemné

Mne bolo povedané, že po porode/tehotenstve a tiež vekom vznikajú potravinové intolerancie. Môže sa Ti rozbiehať HIT, alebo aj akákoľvek iná intolerancia. Skus možno alergologiu, to k tomu nafukovaniu. A ta únava, to môže s tým suvisiet, ale tak keď dlhodobo nespis poriadne, si vyčerpaná, to tiež vie veľmi veľa problémov ako fyzickych, tak aj psychických narobiť.