icon

Príčiny a liečba akné na brade

veva_ve
Včera o 16:15

Dobrý deň, mám 21 rokov a už nejaké 3 roky riešim akné ktoré sa vyskytuje iba v oblasti brady, nikde inde. Mám skôr zmiešanú pleť, v puberte som mala pár vyrážok ale nič zásadné. Riešila som to s kožnou lekárkou ktorá mi predpísala mastičku a antibiotiká (sumamed) ale to nezabralo. Asi po roku keď som sa to snažila nejako vyriešiť ale nič nepomáhalo som si dala predpísať antikoncepciu (belara) a beriem ju od februára 2025. Z najhoršieho ma dostala ale to akné sa mi stále vracia aj keď už to nie je také zlé ale stále je očividne niekde problém.
Nemáte s niečím takým skúsenosť? Alebo to nemôže byť napríklad problém so štítnou žľazou?

petamich
Včera o 16:57

Akne na brade moze byt mechanicke (mne sa vzdy vyhodi napr. ked v chladnejsom pocasi beham a mam buffku cez usta) alebo potom hormony alebo travenie. U mna napr. travenie, ked jem koniny, hned mam bradu vyhadzanu 😬 toto si si neskusala odsledovat?

veva_ve
autor
Včera o 17:05
@petamich

Akne na brade moze byt mechanicke (mne sa vzdy vyhodi napr. ked v chladnejsom pocasi beham a mam buffku cez usta) alebo potom hormony alebo travenie. U mna napr. travenie, ked jem koniny, hned mam bradu vyhadzanu 😬 toto si si neskusala odsledovat?

@petamich áno samozrejme toto som skúšala keďže už mam s tým problém 3 roky tak toto mam podchytené..

anonym_6654d3
Včera o 17:19
@veva_ve

@petamich áno samozrejme toto som skúšala keďže už mam s tým problém 3 roky tak toto mam podchytené..

@veva_ve skús protizápalovú stravu, inak podľa TČM vyrážky na brade môžu signalizovať problém s obličkami, alebo močovým mechúrom. Skús očistu urologické čaje, žihľavu, brusnicovú šťavu bez cukru, obmedz soľ, cukor... pridaj probiotiká v strave, omega3, kurkumu..