icon

Príznaky divertikulózy a divertikulitídy: Vaše skúsenosti?

majkabr
12. apr 2026

Mal to niekto z Vás ? Ako Vás to bolelo?

3009
13. apr 2026

Bolesti brucha hlavne na ľavej strane a dole.

volterra
13. apr 2026

@majkabr akokeby mi nožom rezali od stredu podbruška smerom doľava, zrkadlovo k slepáku. Mala som pocit zastavených vetrov a zápchy, aj keď reálne som stolicu mala, paradoxne až kašovitú, ale len po troche. Zvýšenú teplotu, zimnicu, vysoké CRP.

ingridpisarova
13. apr 2026

jemná bolesť vľavo , ktorá sa dala v poho vydržať ale skoro každý deň , skoro polroka , stále som dúfala že to prejde , po vyšetrení kolonoskopiou a nasadení liekov skoro okamžite prestala bolesť a kázali veľa vlákniny

miasmall
21. apr 2026

Ja mám tiež divertikuly...kade chodím, prdím....viete si to predstaviť v trolejbuse....ešte k tomu stále zvraciam a kakam krv občas....mam- zvracanie-privela žalúdočnej kyseliny. Divertikuly -zapcha a prdenie kôli tomu. Keď dám polievku/jogurt na vyslanie(divertikuly treba stále čistiť), dostanem kyselinu a zvraciam. A keď dám tuhé jedlo- vhodné na kyselinu, nevykakam sa a mám divertikuly....

majkabr
autor
22. apr 2026
@miasmall

Ja mám tiež divertikuly...kade chodím, prdím....viete si to predstaviť v trolejbuse....ešte k tomu stále zvraciam a kakam krv občas....mam- zvracanie-privela žalúdočnej kyseliny. Divertikuly -zapcha a prdenie kôli tomu. Keď dám polievku/jogurt na vyslanie(divertikuly treba stále čistiť), dostanem kyselinu a zvraciam. A keď dám tuhé jedlo- vhodné na kyselinu, nevykakam sa a mám divertikuly....

@miasmall A máte aj bolesti brucha ? lebo ja mám stále na ľavo ale také že na ľavo od rebra až dole. Tak neviem či ma trapia divertikuly alebo pankreas.

tanika
19. aug 2026
@majkabr

@miasmall A máte aj bolesti brucha ? lebo ja mám stále na ľavo ale také že na ľavo od rebra až dole. Tak neviem či ma trapia divertikuly alebo pankreas.

@majkabr poprosim moc o info lebo tiez presne tento problem vľavom boku a postupne ajo kedy az dolu. Bolest - tlak , zapcha pozom kašovita stolica pitom normalna crp rozmedzí 8,7- 3,5 stale sa takto drzi zatiaľ inak pečeňové , pankreas n lipáza vsetko v norme , cakam na kalprotektin zo stolice a kultiváciu , pozitivny helikibakter a negat. Clostridie … kedze mi pred pol rokom nadli nahodne na ct bez kontrastu ojedinele divertikuly na lavej strane hrub.creva tak gastroenterológ mysli ze su podrazdene alebo sa zapaľujú crp vcera 6,4 , od vcera nasadený
normix 2-2-2 a meteospazmyl no stale nie je dobre. Zsjtra msm mat ostatne vyskedky ze uvidime . Ako ste vy na tom ? Dakujem moc som zúfalá 😂

tanika
19. aug 2026
@tanika

@majkabr poprosim moc o info lebo tiez presne tento problem vľavom boku a postupne ajo kedy az dolu. Bolest - tlak , zapcha pozom kašovita stolica pitom normalna crp rozmedzí 8,7- 3,5 stale sa takto drzi zatiaľ inak pečeňové , pankreas n lipáza vsetko v norme , cakam na kalprotektin zo stolice a kultiváciu , pozitivny helikibakter a negat. Clostridie … kedze mi pred pol rokom nadli nahodne na ct bez kontrastu ojedinele divertikuly na lavej strane hrub.creva tak gastroenterológ mysli ze su podrazdene alebo sa zapaľujú crp vcera 6,4 , od vcera nasadený
normix 2-2-2 a meteospazmyl no stale nie je dobre. Zsjtra msm mat ostatne vyskedky ze uvidime . Ako ste vy na tom ? Dakujem moc som zúfalá 😂

@tanika poprosim aj vas o radu a pomoc holky
@miasmall
@ingridpisarova
vid vysie moj problem moc vam dakujem 😉

ingridpisarova
19. aug 2026
@tanika

@tanika poprosim aj vas o radu a pomoc holky
@miasmall
@ingridpisarova
vid vysie moj problem moc vam dakujem 😉

@tanika Ja som mala len jemnú bolesť,, ale ozaj tak až doboku, dozadu Niekedy som nevedela že ci ma t nebolia kríže Normix 2-0-2 7 dni potom 2 týždne pauza . nemala som problém so stolicou ani vyprázdňovaní ani nadúvanie,... inak ostatne hodnoty v norme..

tanika
19. aug 2026
@ingridpisarova

@tanika Ja som mala len jemnú bolesť,, ale ozaj tak až doboku, dozadu Niekedy som nevedela že ci ma t nebolia kríže Normix 2-0-2 7 dni potom 2 týždne pauza . nemala som problém so stolicou ani vyprázdňovaní ani nadúvanie,... inak ostatne hodnoty v norme..

@ingridpisarova no ja to citim v boku vlavo ako ked dáš ruky v bok , normalna stolica , potom tvrdá a vcera kašovita vsetko z krvi norme len zo crp ale gastro povedal ze to je uplne v poriadku ze to nie je Zapal . S presne minuly zyzden som si myslela aj moja obvodna ze to sú krize …… to som zo stolicou problem nemala este.. No ja sa bojim neviem co jest bojim sa zápalu divertikul 🥲 co si jedla ked ta bolelo vľavom boku popri tom normixe ?
Dakujem za info a kolko ti trvala liečba s normixom a uz ta ten bok alebo ako keby krize nebolia??? Ako sa suravujes???

ingridpisarova
19. aug 2026

po normixe ma to prestalo bolieť, hneď , mam ho užívať dlhodobo ,pridala som si psylium každé ráno , stravujem sa úplne normálne aj nezdravo aj sladkosti aj napolitánky. raz za cas 1x za týždeň ma to jemno pobolieva ,keď nie som vyprázdnená

ingridpisarova
19. aug 2026

oprava normix 7 dni 2x2 tabl. a 3 týždne pauza

tanika
21. aug 2026
@ingridpisarova

oprava normix 7 dni 2x2 tabl. a 3 týždne pauza

@ingridpisarova ďakujem moc dnes mam 4 den normixu uzivania 2-0-2 a idem po vysledky ostane zo stolice. Mam deň ked je dobre nic necitim a deň ze tano vstanem a uz citim ten ľavý bok , neviem ale kazdy deň na velku nejdem tak neviem ci ten normix nerobi aj zápchu trocha. No uvidim co mi povie msm kontrolu o 11.00 hod . Tebe to prešlo až po využívaní prvej davky . ??? Niekedy brucho nafuknute ako dnes uz od ráno a tlak v boku a vcera vobec ??? Dik moc za odpoved lebo akosi mi nik z tejto témy neodpisal len ty moc ďakujem .

ingridpisarova
21. aug 2026

prestali mi bolesti hneď prvé dni užívania skoro prvý, druhy deň, asi mam nejakú ľahkú formu ,nezdá sa mi že by mi normix spôsoboval zápchu , musíš /mala by si/ dosiahnuť stolicu skoro každý deň, ja ešte užívam niekedy keď neužívam normix UME ocot naštuduj si niečo o nom mne pomôže keď mi je ťažko

anonym_559e11
21. aug 2026

Mna uz dlhodobo pichá pod lavym rebrom a ked namiesam viac jedal naraz tak ma prezenie. Mate to aj vy tak? Lebo neviem co mi moze byt. Mozu to byt divertikly?

tanika
21. aug 2026
@ingridpisarova

prestali mi bolesti hneď prvé dni užívania skoro prvý, druhy deň, asi mam nejakú ľahkú formu ,nezdá sa mi že by mi normix spôsoboval zápchu , musíš /mala by si/ dosiahnuť stolicu skoro každý deň, ja ešte užívam niekedy keď neužívam normix UME ocot naštuduj si niečo o nom mne pomôže keď mi je ťažko

@ingridpisarova a otázka na sibo teste si bola ??? Vodíkový a aj metalový ??? Ake si mala hodnoty ? Ja dnes crp u gastro lekara 5,0 ale teda vysledky zo stolice vsetko mozne dal vyšetriť len pozitivny Helikobakter a kalprotektin 400 🥲 ty si ako na tom
A dal ze normix 2-2-2 a zen meteospazmyl a ked nebude dobre tak zmenit meteospazmyl za duspatalin a este normix 7 dni 2-2-2 a potom 3 tyzdne pauza a zase 7 dni 2-0-2 a pauza 3 tyzdne

ingridpisarova
22. aug 2026

ja neviem aké testy mi robili len krv brali a to povedali že všetko OK Tak ten helicobakter ti to robí zrejme aj nafukovanie.... lebo mňa nenafukuje

tanika
22. aug 2026
@ingridpisarova

ja neviem aké testy mi robili len krv brali a to povedali že všetko OK Tak ten helicobakter ti to robí zrejme aj nafukovanie.... lebo mňa nenafukuje

@ingridpisarova ano Helikobakter ale aj to Sibo , pri sibe su buď hnacky alebo zapcha a bolesti v brucho , problem s trávením je toho kopec príznakov pozri na nete. Problem zo vstrebavanim vitamínov b12 , zelozo je nizke 😉