icon

Príznaky psychickej poruchy

2. júl 2025

Ak človek je na chodníku a urobí pár krokov a zase sa vráti pár krokov naspäť a stale takto dookola- pričom neustále má pohlad dole na chodník, čo je to za psychickú chorobu? Poznam jedného pána, ktorý toto robi pravidelne, neviete o čo ide? Aka psychická choroba sa takto prejavuje? Fyzicky je úplne ok čiže to bude isto psychické.

majamat
•
2. júl 2025

tazko povedat, vyzera to ako OCD. no nemusi to byt vyslovene tato porucha, iba takyto obsesivno kompulzivny priznak pri nejakom inom psychickom ochoreni, dokonca aj pri fyzickom - neurologickom.

cize tazko povedat ani spychiater by ti na zaklade tohoto nevedel dat dg. potrebuje vysetrit, komunikovat s dotycnym. psychika ma mnoho procesov a 2 velke oblasti a to spravanie a prezivanie. spravanie je len jedna z nich

autor
•
2. júl 2025
@majamat

tazko povedat, vyzera to ako OCD. no nemusi to byt vyslovene tato porucha, iba takyto obsesivno kompulzivny priznak pri nejakom inom psychickom ochoreni, dokonca aj pri fyzickom - neurologickom.

cize tazko povedat ani spychiater by ti na zaklade tohoto nevedel dat dg. potrebuje vysetrit, komunikovat s dotycnym. psychika ma mnoho procesov a 2 velke oblasti a to spravanie a prezivanie. spravanie je len jedna z nich

@majamat vďaka 🙂

vanilkovazmrzka
•
2. júl 2025

ocd

balerina2025
•
2. júl 2025

ocd

coco1
•
2. júl 2025

Nie je tento pán náhodou v Žiline 🙂 ? Ja som toto videla len na 1 človeku v našom meste. Podľa mňa zriedkavá porucha.

balerina2025
•
2. júl 2025
@coco1

Nie je tento pán náhodou v Žiline 🙂 ? Ja som toto videla len na 1 človeku v našom meste. Podľa mňa zriedkavá porucha.

@coco1 zriedkava? vobec. ale je otrasna, vlastne ani neviem ako sa da liecit

coco1
•
2. júl 2025
@balerina2025

@balerina2025 nemyslím samotne OCD ale konkrétne toto pochodovanie. Viem ze OCD je nutkave správanie a môže mať rôzne formy, ale konkrétne táto chôdza tri kroky dopredu, dva dozadu som teda okrem toho 1 pána nepobadala na nikom

balerina2025
•
2. júl 2025
@coco1

@balerina2025 nemyslím samotne OCD ale konkrétne toto pochodovanie. Viem ze OCD je nutkave správanie a môže mať rôzne formy, ale konkrétne táto chôdza tri kroky dopredu, dva dozadu som teda okrem toho 1 pána nepobadala na nikom

@coco1 aha tak tato forma, tu som este nevidela ale stretla som sa s clovekom, co nestupal na ciary ako v tom jednom filme s Jackom Nickolsonom..

thereisabear
•
2. júl 2025

Ocd, môže mať aj autizmus.

biba_18
•
2. júl 2025
@balerina2025

@balerina2025 ocd vôbec nie je otrasná, ak sa podchytí…

coco1
•
Autor odpoveď zmazal
•
coco1
•
2. júl 2025
@thereisabear

Ocd, môže mať aj autizmus.

@thereisabear môže. Ja mam doma ľahkého autistu a niekedy nestupa na čiary ako písala mamička vyssie. V podstate autisti mávajú nutkave správanie, okrem inych veci teda...Môže to ísť ruka v ruke s OCD.

marsmykkok
•
2. júl 2025

OCD, ale môžu byť tie nutkavé myšlienky ôen komorbidita inej psychiatrickej diagnózy ako úzkostné poruchy, autizmus, poruchy osobnosti a podobne.

balerina2025
•
2. júl 2025
@coco1

@thereisabear môže. Ja mam doma ľahkého autistu a niekedy nestupa na čiary ako písala mamička vyssie. V podstate autisti mávajú nutkave správanie, okrem inych veci teda...Môže to ísť ruka v ruke s OCD.

@coco1 aha to som nevedela