icon

Príznaky zápalu pankreasu a diagnostika

10. mar 2025

Prosim vas uz asi 2 tyzdne ma boli brucho, nie je to ostra bolest skor tupa. Bolest sa vobec nezlepsuje. Cez den citim tesne pod rebrami a v strede pod rebrami. Cele noci ale nespim lebo ta tupa bolest sa siru od rebier po pupok a citim to aj v chrbte a je mi nevolno. Bola som u svojej vseobecnej, urobila zakladny ko poslala na usg vsetko ok. Ze len dieta. No len mne jej ak po dietnom jedle zle. Bojim sa ze mam zapal panlreasu. Isla som teraz rano ku svojmu gastru, ale ze ma vie zobrat az o 2 tyzdne!!!! Voe prosim vseobecny vypisat ziadanku na krv na amylazy a lipazy? Ak ste niekto mali problemy s pankreasom ake ste mali priznaky? Vdaka

Strana
z3
balerina2025
15. mar 2025

ja som im pisala mail; a ze treba vymenny, tak nevadi, znova zavolam, ale vtedy som pisala skrz onkomarkery.

autor
15. mar 2025

@balerina2025 pozri si ponuku testov vyber ktory chces vyber pracovisko a mas. Nemusis nikam volat

balerina2025
15. mar 2025

to je v poriadku ale ked som sa pytala ci treba vymenny, na onkomarkery, ze ano.

xxxleatherskirt
5. aug 2025

Ahojte poradite prosim...??....asi uz 2 mesiace mam problemy zo stolicou..hnacky a krce...asi pred mesiacom zena varila sosovicu zedol som za mysku...malu ...a do hodinu bolesti ale take ze som siel na urgent...tam 2 infuzie...krvne testy..trocha zvysene amylazy lipazy...ze vraj akutna pankeatitida..dali mi pantoprazol co berem denne a algifen...na druhy den som siel k obvodnemu..ten mi zobral krv moc stolicu...vysledky prisli...vsetko ok len vacsi cholesterol. Takze mi povedal nech si..kupim probitotika..takze mesiac dietujem...pred tyzdnom slabe bolesti..vlastne vzdy po jedle slabe bolesti ...siel som na pohotovost. .urobili rengen..vsetko ok...poslali na sono tam vsetko ok...len ze meteorizmus a pecen stukovatela...zajtra idem na gastro...tak uvidime...myslite ze to moze byt daco vazne??...s pankreasom???...akoze mam strach ze ano...ale vysledky zatial vsetky ukazali ze pankreas ok..nechaoem preco mam ptoom stale take tlaky v bruchu. A sem tam.ma zaboli presne na tych miestach ktore tu popisujete...pomozte dik za rady.

balerina2025
9. aug 2025
@xxxleatherskirt

Ahojte poradite prosim...??....asi uz 2 mesiace mam problemy zo stolicou..hnacky a krce...asi pred mesiacom zena varila sosovicu zedol som za mysku...malu ...a do hodinu bolesti ale take ze som siel na urgent...tam 2 infuzie...krvne testy..trocha zvysene amylazy lipazy...ze vraj akutna pankeatitida..dali mi pantoprazol co berem denne a algifen...na druhy den som siel k obvodnemu..ten mi zobral krv moc stolicu...vysledky prisli...vsetko ok len vacsi cholesterol. Takze mi povedal nech si..kupim probitotika..takze mesiac dietujem...pred tyzdnom slabe bolesti..vlastne vzdy po jedle slabe bolesti ...siel som na pohotovost. .urobili rengen..vsetko ok...poslali na sono tam vsetko ok...len ze meteorizmus a pecen stukovatela...zajtra idem na gastro...tak uvidime...myslite ze to moze byt daco vazne??...s pankreasom???...akoze mam strach ze ano...ale vysledky zatial vsetky ukazali ze pankreas ok..nechaoem preco mam ptoom stale take tlaky v bruchu. A sem tam.ma zaboli presne na tych miestach ktore tu popisujete...pomozte dik za rady.

@xxxleatherskirt ako si dopadol

xxxleatherskirt
9. aug 2025
@balerina2025

@xxxleatherskirt ako si dopadol

@balerina2025 mam erozivnu gastritidu...takze na nic..

marcelatrnovska
22. dec 2025
@ctrl

Ono to môže naznačovať hociaky tráviaci problém , mne napríklad vôbec netravilo ani len vodu keď som vypila má tlačila v pažeráku čiže aj som dosť chudla. všetko čo som dala do úst , na gastro zistili malo traviacich enzýmov, pankreatických ale MR pancreasu neg.
Dali mi Creon , ale ja som stavila hlavne na prírodné produkty a to poviem ze nič lepšie som spraviť nemohla , Creon som postupne vysadila , a teraz len ozaj občas ak ozaj musim keď sme niekde v reštaurácii si dám ale inak vôbec .

@ctrl aké jete prírodné dakujem

Strana
z3