Príznaky zápalu slepého čreva: Ako sa prejavujú?
Priznaky slepeho crevo ako sa to prejavuje
@sofinka0943 zvysena teplota, nechutenstvo, malatnost, nespecificke bolesti brucha okolo pupka, zvracanie, bolest sa potom presuva dole vpravo do podbruska
Testy skakanie to urcite nie , su rozne ine ked stlacis a pistis zaboli atd vygoogli
bolesti. Dcére v nemocnici kázali skočiť zo stoličky - to je test.
@anonym_6b28c3 to prečo?
Mne sa len točila hlava a bolo mi na zvracanie a grgalo sa mi. Keď ma sestra vzala na chirurgiu, lebo tam pracovala. Vzali mi krv, vyšetrili ma, prizvali aj gynekológa a zhodnotili, že mám určite zápal slepého čreva, lebo leukocyty išli stále nahor. Krv mi brali ráno, na obed a večer. Vtedy sa už rozhodli, že ma musia operovať. Keď som sa prebrala, primár mi povedala, že mi praskla cysta na vaječníku a všetko som mala zaliate tým hnisom. A mala som zapálené aj slepé črevo a tak odoperovali aj to.
Veľmi intenzívne ma bolel ľavý bok smerom k pupku, ani vystrieť som sa nemohla, mala som nechutenstvo a vysoké teploty - 41 v nemocnici, dávali mi studené infúzie. Ono skúsený Dr.to vyhmata na bruchu, postláča a vie. Žiadne skákanie zo stoličky ani iné blbosti mi teda nekazali robiť.
@sofinka0943 ako tu písali veľmi silné bolesti v dolnej časti brucha a až k pupku. Môže na pravej aj na ľavej. Často sa deje, že sa striedajú strany v 20 minútových intervaloch. Horúčky môžu byť mierne, ale väčšinou sú vysoké aj 40. Pri prehmataní brucha je brucho tvrdé. Môže sa objaviť modrá stolica. Tá sa neobjavuje vždy, ale ak sa objaví, tak je to už potom isté, že je to zápal slepého čreva. Aj zápcha je tiež častý príznak. Ak niekto trpí silnými bolesťami brucha je lepšie ísť k lekárovi ako si tu na fóre diagnostikovať zdravotné problémy. Môže to byť aj iné ochorenie, ktoré si tiež vyžaduje lekárske ošetrenie.
Ja som mala slabe bolesti a dokonca na dalsi den, ked som isla na chirurgiu, uz ziadne. Operovali ma akutne kvoli zlym laboratornym vysledkom. Az som zapochybovala. Ale som rada, ze ho mam von.

bolesti. Dcére v nemocnici kázali skočiť zo stoličky - to je test.