Probiotiká pred dovolenkou. Má zmysel ich nasadiť preventívne?
Chystáme sa na dovolenku a rozmýšľam, či má zmysel začať brať probiotiká už pár dní pred odchodom.
Nechcem brať so sebou polovicu lekárne, ale po minulej dovolenke, keď mi trávenie pár dní štrajkovalo, som opatrnejšia. V lekárni mi povedali, že niektoré probiotiká je lepšie nasadiť preventívne, nie až keď je problém.
Berie ich niekto pred dovolenkou dopredu, alebo ich riešite až vtedy, keď treba?
@anonym_autor nepíšeš kam pôjdeš na dovolenku, ja som tiež brala aj tak som sa dostala do nemocnice , bola na infúziach. Po tom v všetkom sa mi do islamskych krajín už nechce
@anonym_8dbb01 Ideme do Egypta.
@anonym_autor tiež sme boli, mali 5*hotel, dodržiavali všetko, obe s mamou sme skončili v nemocnici, mame bolo zle este aj týždeň po návrate
Nie. Nema to vyznam. Probiotika nie su prevencia proti zle umytym potravinam. V egypte sa doseries tak ci tak. A uz vonkoncom nema vyznam brat so sebou lieky na hnacku zo Slovenska. Treba kupovat miestne
Prisli sme domov dnes z egypta. Ja ,muz dve deti (11r a 3r ) kazdy bez problemov. Nemali sme probiotika
@anonym_a6099f upravila som to este pred tym ako rypes ;)
@anonym_autor minimalne enterol. Ako preventivne urcite akekolvek
Ak chytis dostacne infekcnu davku miestnych bakterii, tak ti nepomoze ani cisterna probiotik.
V Egypte je to už vo vzduchu, nedá sa tomu ubrániť.. ja som to ustála vždy, moj partner nikdy, vždy skončil na infúzke aj keď bral probiotiká.. je zdravý a vždy si veril..
Dokonca ani nejedol naposledy v hotely, chodil do reštaurácie, ktorú sme mali vedľa a vlastne vybral dovolenku na základe tej reštaurácie.
Nemam skusenost, ale sledujem jednu babu, co byva v Egypte a ta odporuca si hned po prichode kupit v lekarni miestne lieky na hnacku. Tie nase su slabe. Inak ja probiotika beriem kazde leto, bez ohladu na to ci som doma alebo cestujem.
Neberieme minuky rok egypt 12 dni nic deti ani ja tento rok hnacka v egypte teraz smetu1,5 dna syn potom dcerka. Ale nic strasne nesedieli cely den na wc faraon to nieje ...dala som im cierne uhlie 2 dni
@anonym_autor pýtaš sa ci máš do Egypta brat probiotika? Nie ze brať ale jest už teraz a okrem nich brat ďalšie lieky na žalúdocne ťažkosti. Keď už ti tam niečo začne, obyčajne probiotika ti určite nepomôžu.
Skončila som tam na infuzkach a pri lete domov som mala plienku pre dospelých. Egypt nikdy viac, ani zadarmo.
@anonym_autor nemá to zmysel, jedine, ze by si mala zápchu... Faraónov pomsta nie je tráviaci problém, je to baktéria, na ktorú bud narazia alebo nenarazil. Hneď ako po cítiš prvé motýle v bruchu treba sa tým dobre nadopovat...
Naše probiotiká ti v Egypte budú nanič.Oni majú svoje vlastné, ktoré účinkujú proti "ich" baktériám.

@anonym_autor nepíšeš kam pôjdeš na dovolenku, ja som tiež brala aj tak som sa dostala do nemocnice , bola na infúziach. Po tom v všetkom sa mi do islamskych krajín už nechce