icon

Problémy s hrubým črevom

elenajezova
14. apr 2017

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či máte niekto podobnú skúsenosť ako ja. Už viac krát v priebehu 12 rokov som absolvovala vyšetrenie hrubého čreva kolonoskopiu. Teraz som sa bola pýtať na možnosť absolvovať ho v Markíze, nakoľko sa posledné dva razy ho nepodarilo uskutocnit. Dnes som sa dozvedela, že mám enormne dlhé črevo a bolo mi navrhnuté, aby som v budúcnosti absolvovala operáciu na jeho skrátenie. Že to sa robí laparoskopicky. Pretože sa mi zopakoval polypy. Doteraz našťastie neškodny. A že vraj mi doteraz neprešli vlastne celé črevo až na koniec. Ja som z toho zostala v šoku, lebo doteraz mi nikto o dlhom čreve nič nehovoril. Je to vôbec možné? Máte s takýmto niečím prosím skúsenosť? To skrátenie čreva neznamená vývod, že? Lebo nič také primár nespomínal. Prosím napíšte mi, kto s tým máte skúsenosti. Ďakujem.

moonlight1210
•
14. apr 2017

Vývod určite nie. Vývod sám o sebe je núdzové riešenie, keď sa inak pomôcť nedá, spôsobuje aj komplikácie, takze inak zdravému človeku by ho len tak neurobili.

j.a.n.e.7
•
14. apr 2017

Osobnú skúsenosť nemám, ale prvé čo ma napadlo - jeden pán ma na internete svoj zaujímavý príbeh, ako sa obyčajnou zmenou stravy vyliečil z problémov tráviaceho ústrojenstva, je to na www.uzdravtesejidlem.cz

elenajezova
autor
•
14. apr 2017

@moonlight1210 Ďakujem.

deti95060810
•
14. apr 2017

môj sused mal dlhšie črevo ako majú ľudia bežne a vraj to ho zachránilo od vývodu...

inull5
•
14. apr 2017

@elenajezova ahoj,dlhšie hrubé črevo niektorí ľudia majú.aj trávenie stravy trvá dlhšie.čo sa týka vývodu,existuje dočasný,a trvalý.trvalý sa dáva väčšinou ak sa poškodí zvierac a clovek by bol úplne inkontinentny,prípadne ak je hrubé črevo tak krátke že by nemohlo plniť svoju funkciu.dočasná stómia sa robí ak je možnosť obnovenia črevnej pasáže.ak ma človek dlhodobé a ťažké problémy s crevom je preňho vývod "Vykupenim". Syn ho mal takmer rok,za túto dobu sa mu 25 cm creva ktoré bolo veľmi poškodené krásne zahojilo.ak by u teba pristúpili k skráteniu čreva,nemusí to automaticky znamenať vývod..A keďže ti hovorili o laparoskopii tak týmto spôsobom sa vývod neoperuje..robí sa laparotomia brušnej dutiny a nasledne sa na ľavej strane približne v úrovni pupka vysije črevo na brušnu stenu.skrátenie je možné laparoskopicky,prípadne cez konečník.

inull5
•
14. apr 2017

Ešte toľko,napr.bežne ma človek dĺžku hrubého čreva cca 160 cm.povedzme že tvoje je dlhé 180 cm napr..ak by ti operačne vzali napr.20-30 cm creva,nič sa nedeje.môže sa stať že na prechodnu dobu bude stolica redšia,ale to sa upraví po pár týždňoch/mesiacoch.

eemuska2
•
7. feb 2019

Mozem sa opýtať v pondelok má čaká laparoskopia hrubého čreva a strašne sa bojím , má niekto skúsenosť, bola by som rada za odpoveď

gagarin180
•
23. apr 2024

@elenajezova
@elenajezova Viete mi prosim vás napísať ako ste dopadli. Ďakujem

ktochytavzite
•
Autor odpoveď zmazal
•
akvi
•
Autor odpoveď zmazal