Problémy s probiotikami: Ako zmierniť bolesť brucha?
Ahojte, skúšam rôzne probiotiká, ale mňa z nich boli brucho a mám kŕče. Skúšala som Biopron, Probiofix Imun, Lactobacilly, Bio Gaia, Hylak Forte, Butisan. Určite som skúšala aj omnoho viac, ale neprešlo som prvým týždňom kvôli bolestiam. Teraz som si nasadila Candistop probiotiká a mám to isté. Čo by ste mi odporúčali?
Poradit sa s lekarom.
@patrike a čo myslíš? Radila som sa s gastro, povedal, že len skúšať. Ale ja som za probiotiká už vysolila nekresťanské peniaze a ani jedny nemôžem brať. Tak preto píšem sem, aby mi poradil niekto, kto s tým má skúsenosť.
V prvom rade vyradiť všetky čo obsahujú laktozu. Čierne uhlie by nepomohlo? Treba probio?
V prvom rade vyradiť všetky čo obsahujú laktozu. Čierne uhlie by nepomohlo? Treba probio?
@danielahamar áno musím brať probio na trávenie a mikroflóru.
@danielahamar áno musím brať probio na trávenie a mikroflóru.
@anonym_autor skúšala si zaradiť probiotické potraviny ?
@anonym_autor skúšala si zaradiť probiotické potraviny ?
@anonym_d89c31 ja veľmi nejem laktózu - nemôžem ich. Takisto ani kyslú kapustu.
@anonym_d89c31 ja veľmi nejem laktózu - nemôžem ich. Takisto ani kyslú kapustu.
@anonym_autor fermentovaná zelenina neobsahuje laktózu.
@anonym_autor fermentovaná zelenina neobsahuje laktózu.
@anonym_d89c31 podľa toho čo - lebo kapustu kyslú nemôžem. Skúšala som kombuchu, ale žiadne iné fermentované potraviny nie.
Ja väčšinu probiotík zvládam, užívam ich skôr nepravidelne, keď treba. Po prekonaní hnačky mi bývalo ťažko napríklad z DM-kových. Keď sa mi pri ATB sa rozhodilo prostredie tam dole, zabral iba Gynimun Dual.
Ak ti robia problém bežné probiotiká, možno vyskúšaj niečo s obsahom Saccharomyces boulardii (Enterol, prípadne sú aj lacnejšie prípravky). Je to priateľská kvasinka, nie baktéria, takže ani ATB jej neublížia.
Ja väčšinu probiotík zvládam, užívam ich skôr nepravidelne, keď treba. Po prekonaní hnačky mi bývalo ťažko napríklad z DM-kových. Keď sa mi pri ATB sa rozhodilo prostredie tam dole, zabral iba Gynimun Dual.
Ak ti robia problém bežné probiotiká, možno vyskúšaj niečo s obsahom Saccharomyces boulardii (Enterol, prípadne sú aj lacnejšie prípravky). Je to priateľská kvasinka, nie baktéria, takže ani ATB jej neublížia.
@slecna... ďakujem veľmi pekne. Lenže ja nemám hnačky a nebrala som ATB. Skôr mám zápchy.
@slecna... ďakujem veľmi pekne. Lenže ja nemám hnačky a nebrala som ATB. Skôr mám zápchy.
@anonym_autor Aha, tak potom by pomohla možno aj rozpustná vláknina (psylium, inulín, pektín) alebo namočené sušené slivky. Nie sú to probiotiká, ale prebiotiká (mali by vytvárať priaznivé prostredie pre črevný mikrobióm).
(Z tohto sortimentu som skúšala iba psylium a dosť ma z neho nafukovalo bez ohľadu na dávkovanie.)
@anonym_autor Aha, tak potom by pomohla možno aj rozpustná vláknina (psylium, inulín, pektín) alebo namočené sušené slivky. Nie sú to probiotiká, ale prebiotiká (mali by vytvárať priaznivé prostredie pre črevný mikrobióm).
(Z tohto sortimentu som skúšala iba psylium a dosť ma z neho nafukovalo bez ohľadu na dávkovanie.)
@slecna... práveže neviem prečo, ale vláknina je u mňa problém, psyllium tiež. Ja mám veľmi špecifické trávenie. Slivky mi nerobia vôbec nič. Minule som vypila tú tekutinu, čo sa dáva pred kolono, a má ťa vyčistiť a vôbec som nešla na stolicu. Predpísal mi to lekár.
@slecna... práveže neviem prečo, ale vláknina je u mňa problém, psyllium tiež. Ja mám veľmi špecifické trávenie. Slivky mi nerobia vôbec nič. Minule som vypila tú tekutinu, čo sa dáva pred kolono, a má ťa vyčistiť a vôbec som nešla na stolicu. Predpísal mi to lekár.
@anonym_autor na zápchu skús magnézium citrát, nedostatok magnézia v tele spôsobuje zápchu.
Mne chutí domáci fermentovaný zázvor s citrónom a medom plný probiotík, pridávam si to do pohánkovej kaše, nápojov...
To naco si si nasadila candicaps ?mas premnozenu kvasinku ?ked nie tak to je uplna zbytocnost ,mozno ti chyba butyrat nemas vobec nutkanie na stolicu ci nemozes vytlacit?nejaky iny problem nemas? Sibo alebo drazdive crevo?
Necakaj, ze z probio budes chodit pravidelne na zachod. Potrebujes pit vela tekutin, jest vlakninu-zelenina,ovocie a vela pohybu. Cvicis, behas? Mas dostatok tekutin? 2-3litre?
Necakaj, ze z probio budes chodit pravidelne na zachod. Potrebujes pit vela tekutin, jest vlakninu-zelenina,ovocie a vela pohybu. Cvicis, behas? Mas dostatok tekutin? 2-3litre?
@katkazatka nebeham, lebo nemozem behat, ale cvicim kardio a silovy trening, vypijem denne 2,5l tekutin.
@liliputka2131 áno mám premnoženú kvasinku v tele.
@katkazatka nebeham, lebo nemozem behat, ale cvicim kardio a silovy trening, vypijem denne 2,5l tekutin.
@anonym_autor albicans?
@anonym_autor albicans?
@liliputka2131 áno, dostala som lieky, ale netolerovala som ich, tak som skúsila candistop. Ale to sú probiotiká....
@liliputka2131 áno, dostala som lieky, ale netolerovala som ich, tak som skúsila candistop. Ale to sú probiotiká....
@anonym_autor to ti nepomoze ,mne to tiez nepomohlo len mi z toho zle bolo, ani nase lieky, maju slabe davkovania,ono sa vravi ze candida vraj primarne nesposobuje zapchy ale neviem ci tomu verim ,a teraz realna skusenost moja kupila som tabletky nystatin z nemecka (ano su drahe )ale urcene nato vybrala som dve balenia tj 200tabliet 3x denne (drz sa davkovania)popritom som uzivala flavobiotika od i probio mikrobiom ,zmiernuju naduvanie a posledna kontrola ukazala ze kvasinka negat (robena v juli zaciatkom)
ak mas z probiotik krce, nemas nahodou intoleranciu na laktozu, alebo alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka (ABKM)
vtedy mozes len niektore probiotika.
gastro mas vyriesene? spolu s alergiami?
ak mas z probiotik krce, nemas nahodou intoleranciu na laktozu, alebo alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka (ABKM)
vtedy mozes len niektore probiotika.
gastro mas vyriesene? spolu s alergiami?
@lucik194 nie, nemám ani intoleranciu, ani alergiu. Na gastro chodím pravidelne cca. 3x do roka. Každý rok sa mi robí gastrokospia a cca. raz za 2-3 roky kolonoskopia. Plus chodím na imunolaergológiu.
Skúšala si doplniť aj prebiotika? Ďalej vlákninu? A vtedy treba viac tekutín ako bežne. Eliminovať potraviny ktoré zápchu spôsobujú ako mrkva ,ryža. A pridať tekvicu, cuketu, vločky.
A ak máš premnožené kvasinky eliminovať cukor v akejkolvek forme
Mne na gastro zistili viacero problémov a intolerancií, tiež mi mnohé probiotiká nepomáhali, až som našla REVICOLIN, ten mi ozaj pomáha. K tomu diétna strava bohatá na zeleninu, ovocie, vločky.
Skúšala si doplniť aj prebiotika? Ďalej vlákninu? A vtedy treba viac tekutín ako bežne. Eliminovať potraviny ktoré zápchu spôsobujú ako mrkva ,ryža. A pridať tekvicu, cuketu, vločky.
A ak máš premnožené kvasinky eliminovať cukor v akejkolvek forme
@sense ja práveže sladké vôbec nejem, necukrím, nepoužívam med. Nejem ani pečivo, rožky, minimum zemiaky, ryža, cestoviny apd. Jem väčšinou mäso, zelenina, ovocie - bobuľovité, citrusové - áno tu je fruktóza - robím si polievky. Jediné, kde zhreším je kuskus a quinoa, prípadne vločky. Lebo sa snažím lepok obmedzovať na minimum.
@sense ja práveže sladké vôbec nejem, necukrím, nepoužívam med. Nejem ani pečivo, rožky, minimum zemiaky, ryža, cestoviny apd. Jem väčšinou mäso, zelenina, ovocie - bobuľovité, citrusové - áno tu je fruktóza - robím si polievky. Jediné, kde zhreším je kuskus a quinoa, prípadne vločky. Lebo sa snažím lepok obmedzovať na minimum.
@anonym_autor takže viac menej jesť bielkovinová, nadmerna konzumácia bielkovín tiež vyžaduje viac tekutín ako vlaknina. Cize problémom môže byť že vzhľadom na tvoju stravu je 2,5l tekutín malo a preto más zápchy ak ti ostatné výsledky na gastro vyšli v poriadku
@anonym_autor takže viac menej jesť bielkovinová, nadmerna konzumácia bielkovín tiež vyžaduje viac tekutín ako vlaknina. Cize problémom môže byť že vzhľadom na tvoju stravu je 2,5l tekutín malo a preto más zápchy ak ti ostatné výsledky na gastro vyšli v poriadku
@sense u mňa sa tie zápchy výrazne upravili touto stravou. Veľmi mi škodil lepok a všetky tieto jednoduché sacharidy. Odkedy mám takúto stravu, tak tá stolica je každé dva - tri dni. Predtým aj týždeň nič. Keď je najhoršie, použijem glycerínový čapík. Probiotiká nejdem brať kvôli zápche, ale kvôli komplet narušenej mikroflóre a candide. Brala som niekoľko mesiacov silné ATB.
ak samotné probio nezaberú, skúšala si doplniť ich prebiotikami? Skúšala si pri jednom druhu ostať dlhšie ako pár dní, aby si telo zvyklo? Lebo probiotika potrebujú niekoľko týždňov, aby začali účinkovať. Tiež zmenila si spôsob užívania? Ak to nejde pred alebo počas jedla tak ich zobrať hodinu po jedle?
@anonym_autor skúste Revicolin mne zatiaľ veľmi pomáha beriem ho už cez 2 mesiace a veľmi sa mi polepšilo. Viem čo prežívate mám niečo podobné s Hist.intoleranciou je to veľmi obtiažne tiez som už prešla asi všetkými doplnkami už sa ani nemôžem zamýšľať koľko eur som už investovala a výsledok minimálny až žiadny. Ale Revicolin ma u mňa veľmi dobrý účinok vďaka Bohu 🙏. Skúste ho brať aspoň 1 mesiac a uvidíte ako Vám sadne. Za mňa ho odporúčam všetkými 10 🖐🖐.

Poradit sa s lekarom.