Problémy so žlčníkom
Ahojte porrebujem poradit sama si uz neviem rady mavam bolesti pod prsiami presne vstrede akoby taky tlak najskor som to mala len obcas hlavne po nejakom tazkom jedle teraz ma to uz boli dva dni vkuse stale akoby ma tam nieco tlacilo velmi sa bojim ze je to zlcnik len nemam odvahu ist na pohotovost lebo raz ked som tam bola tak mi uzastny pan doktor dal lieky na hnacku a popritom som nemala problemy s hnackou vtedy sa mi to stalo prvy krat take silne bolesti teraz to uz mam dva dni vkuse bojim sa ze je to zlcnik mate s tym niektora skusenost? Dakujem za kazdu radu
@lulu_2323 ja som 4 mesiace po laparoskopii. Prvu koliku som mala, ked som sa vratila s druhym dietatkom z porodni e domov. Zovrelo mi zaludok, nevedela som, co od bolesti, slo mi to do chrbta po lavej strane. Triasla som sa, potila, bolo mi na odpadnutie, no hroza. Toto sa casto opakovalo. Nenasla som suvislost s jedlom, prislo to vzdy necakane, vacsinou vecer. Doktorka ma nikam neposlala, kojila som, odbyla ma, ze to mam z kojenia, mam cvicit a vybavene. Po troch rokoch mi zomrel otec, vtedy ma zacal boliet zaludok, konecne uz aj pravy bok, poslal ma na sono. Objednali ma az o dva mesiace. Ale konecne mi zistili zlcnikove kamene, mala som ich veeela polcentimetrovych. Tak som sa objednala na operaciu a som rada, ze to mam za sebou 🙂 najhorsie bolo prebratie z narkozy, inak sa to dalo zvladnut. Este mam kamen na oblicke, ten mi maju rozbijat, tak sa tesim 🙂 urcite treba trvat na vysetreni a riesit to. Drzim palce 🙂
Ja ziadne experimentovanie s olejmi, citronovou stavou a neviem cim neodporucam. Zlcnikove kamene su potencialne nebezpecne hlavne z hladiska mozneho vzniku akutnej pankreatitidy a to nie je ziadna sranda.
Tak bola som u svojho doktora urgentne ma poslal na chirurgiu aby som necakala a nech mi hned spravia sono tak uvidime ako dopadnem podla neho mam kamene lebo mam aj teplotu
@simca06022011 ako ja netvrdim, ze by som to neriesila s lekarom, ale urcite to skodit nemoze 😉
@lulu_2323 mna 4 x po zachvate poslali domov, ze som sa len prejedla Ani sono mo nespravili! Pri dalsom zachvate som ani nesla k doktorovilebo mi nepomohli. Tak som mala hancku, krce, bolesti asi 5 dni, az som mala zle pecwnove testy a zostili na pohotovosti, ze ˇˇ asi zltacku. Behala som z oddelenia na oddelenie , az som sioncila tak, ze sim mala silno zapchate zlcovody kamenom a blatom. Robili mi ERCP vSetrenie - hadicou prepachavali zlcovody cez usta- nebolo to pijemne, ale dalo samto vYsrzat. Nakoniec som mala po vysetreni komplikaciu- silny zapal pankreasu. Tak som bola v nemonoci 14 dni. O 3 mesiace na to mi vybrali zlcnik. Tak ti radim, vynav si sono , chod na chirurgiu a uvidos. Ja som mala predtym upchatim hnacky, krce v bruchu, v kostiach v hrudim kosi. Takisto ma boleli obe klucne kosti.... A mala som tmavy moc, svetlu stolicu. Neskutocne ma svrbeli spodky noh aj ruky....
@meusicka uskodi a velmi, nakolko ak ma niekto v zlcniku kamene, tak konzumacia oleja vyvola to, ze sa ten zlcnik chce vyprazdnit "mohutnejsie" a moze to sposobit vytlacenie tohto kamena do zlcovych ciest, a ak nie rovno perforaciu, rozsirenie zlc. ciest, tak riadny zlcnikovy zachvat. Ja som si liecila zlcnik kedysi REBANONom, je to stava z ciernej redkovky, neviem ci to este dostat, to mi teda pomohlo dost. Ale aj to som brala s malou dusickou, na webe su aj rozne postupy ako vyplavit tieto kamene, konzumaciou kombinacie oleja a neviem ci citronovej stavy, rpesne je na to postup o kolkej co... no.. ak na to ma niekto odvahu, urcite sa to da najst na internete....
@simca06022011 tak som opat mudrejsia, no zrejme sa to da ked tam mas piesok resp. mensie kamene. ja co som sa docitala tam sa tvrdilo, ze sa vdaka oelju tie kamene rozpustaju a ie ze ich zlcnik vypudi.... zrejme blby zdroj, este sa za tym pohrabem.

@meusicka ak sú kamene tak žiadny olej... ;) Nepokúšajte šťastie....