icon

Progestenalle 200 mg: Zvyšuje telesnú teplotu?

vaikiki122
4. feb 2024

Ahojte skúšala som hľadať pýtať sa ale nenašla som. Možno som zle hľadala. Viem, že v pribalovom letáku je napísané horúčka ako vedľajší účinok. Ale ja som merala zo zvedavosti iba po ovulacii. A teplota sa drzi na 37.0 alebo 37.2 som 6 dni po ovulacii viem že to je skoro ale nestretla ste sa niektorá s tým že jej to držal progestenalle vyššie? Dakujem

libka28
4. feb 2024

@vaikiki122 ahoj, dovolím si citovat odborníkov: V organismu je hlavní funkcí progesteronu příprava dělohy a děložní sliznice na zanoření oplodněného vajíčka a následné těhotenství..." S tým súvisí zvýšenie teploty. Neviem, či si si v minulosti merala teploty, no s ovuláciou sa prirodzene teplota zvýši a znižuje sa po a) s menštruáciou po b) po pôrode 😊

vaikiki122
autor
4. feb 2024

@libka28 ahoj 😇 práveže nemerala som pred tým iba jedine teplota tela vždy bola normálna okolo 36.6 ale od ovulácie je dnes 6ty deň a začala som merať deň po ovulacii teplota sa drzi na 37.2 aj tela a aj pod jazykom … a neviem či teda to je z tých liekov alebo sa to podarilo 🫣 citala som niekde že teplotu ženám nezvyšoval progestenalle preto som sa skúsila spýtať aj tu 🤷‍♀️

marticka85po
5. feb 2024

@vaikiki122 mne nikdy progesteron nezvysoval BT. Viem to podla toho ze ked som ho neuzivala tak mam BT po ovulacii vzdy okolo 37 a viac.a rovnake teploty som namerala aj ked som ho uzivala

vaikiki122
autor
5. feb 2024

@marticka85po nedalo mi to spravila som si dnes test … Ach tak uvidíme (viem že mama testy robia duchov mne vždy ukázal pravdivo) tak uvidíme 🫣 teplota stále 37.2 dnes 6DPO

marticka85po
5. feb 2024

@vaikiki122 asi si mala skor ovulaciu.lebo 6dpo este oplodnene vajicko ani nestihlo prist do maternice. A kym sa uhniezdi a zacne produkovat HCG ktore zachytis testom to moze byt 9-12dpo

vaikiki122
autor
5. feb 2024

@marticka85po ovulacia bola potvrdená lekárom 30.1.2024 prebehla 🙏

seems_toth
8. apr 2024

Zienky, ak by mala niektora zvysny progesteron, rada odkupim

renata1405
28. mar 2025

Mam zvysny progestenalle ak by mal niekto zaujem