Prvá návšteva psychologičky: ako sa pripraviť?
Prosím vás, idem prvýkrát k psychologičke, a mám úplne divný pocit, že tam prídem a nebudem vedieť, čo povedať. Objednala som sa kvôli úzkostiam a neustálemu napätiu v tele, ale keď si to skúšam formulovať, znie mi to banálne. Ako prebiehalo vaše prvé sedenie? Musím si pripraviť konkrétne témy? Vďaka
Je dost mozne, ze na prvej navsteve sa len dohodnete na tom, ako to bude prebiehat, s cim k nej prichadzas atd. Zalezi, ci ti bude sympaticka, ci budes z nej mat pocit, ze sa mozes zdoverit atd. Ak nie, tak na to prosim nezanevri a skus si najst inu... A potom to uz pojde same. Ona ta povedie, ked nebudes vediet, co povedat, ako zacat, alebo ta necha rozpravat a z toho sa niekam odpichne.
Urcite to nie je banalne. Uzkosti su hrozna vec a verim, ze vacsina ludi teraz chodi k psychologovi prave kvoli uzkostiam.
Nemusis mat vela pripravene, spyta sa ta preco si prisla. Ty opises ako sa citis a zvysok bude prebiehat sam (popyta sa, rozhovor ....). Povie ti akym spôsobom pracuje a ako ti vie pomoct
Dobrá psychologicka ti práve s tým pomôže
Nieje to pracovný pohovor
Ak vyslovene máš z toho stres, napíš si poznamky alebo body
@anonym_autor Mna sa viacero psychologiciek na prvom sedeni pytalo, co ocakavam od terapie, co by bol pre mna dobry vysledok. Uzkosti inac urcite nezneju banalne a je to jeden z najcastejsich problemov, pre ktore ludia vyhladaju psychologa. Takze psychologicka uz bude vediet, ako to cele viest.
Je velmi pravdepodobne, ze budes robit cele sedenie len test. Potrebuje ta zhodnotit pidla neho. Pri druhej navsteve bude vysledok.

Ono to pôjde samo uvidíš. Psychologička bude vedieť ako začať, ako na to. Nemusíš sa ničoho báť. Ona medzi tvojimi ťažkosťami uvidí súvislosti a bude vedieť čo s tým, aj keď tebe sa to teraz pri formulovaní môže zdať banálne. Pripadne si môžeš skúsiť pripraviť na papier čo potrebuješ, nech nič nezabudneš a potom podľa situácie uvidíš, či ho vytiahneš alebo ti to pôjde samo z hlavy.
Neboj sa, držím palce.