icon

Prvá návšteva psychologičky: ako sa pripraviť?

Včera o 11:23

Prosím vás, idem prvýkrát k psychologičke, a mám úplne divný pocit, že tam prídem a nebudem vedieť, čo povedať. Objednala som sa kvôli úzkostiam a neustálemu napätiu v tele, ale keď si to skúšam formulovať, znie mi to banálne. Ako prebiehalo vaše prvé sedenie? Musím si pripraviť konkrétne témy? Vďaka

anonym_5a8bfd
Včera o 11:27

Ono to pôjde samo uvidíš. Psychologička bude vedieť ako začať, ako na to. Nemusíš sa ničoho báť. Ona medzi tvojimi ťažkosťami uvidí súvislosti a bude vedieť čo s tým, aj keď tebe sa to teraz pri formulovaní môže zdať banálne. Pripadne si môžeš skúsiť pripraviť na papier čo potrebuješ, nech nič nezabudneš a potom podľa situácie uvidíš, či ho vytiahneš alebo ti to pôjde samo z hlavy.
Neboj sa, držím palce.

chlebikova
Včera o 11:37

Je dost mozne, ze na prvej navsteve sa len dohodnete na tom, ako to bude prebiehat, s cim k nej prichadzas atd. Zalezi, ci ti bude sympaticka, ci budes z nej mat pocit, ze sa mozes zdoverit atd. Ak nie, tak na to prosim nezanevri a skus si najst inu... A potom to uz pojde same. Ona ta povedie, ked nebudes vediet, co povedat, ako zacat, alebo ta necha rozpravat a z toho sa niekam odpichne.
Urcite to nie je banalne. Uzkosti su hrozna vec a verim, ze vacsina ludi teraz chodi k psychologovi prave kvoli uzkostiam.

evkamotka
Včera o 12:21

Nemusis mat vela pripravene, spyta sa ta preco si prisla. Ty opises ako sa citis a zvysok bude prebiehat sam (popyta sa, rozhovor ....). Povie ti akym spôsobom pracuje a ako ti vie pomoct

anonym_16c7ea
Včera o 18:27

Dobrá psychologicka ti práve s tým pomôže
Nieje to pracovný pohovor
Ak vyslovene máš z toho stres, napíš si poznamky alebo body

marianarem
Včera o 18:42

@anonym_autor Mna sa viacero psychologiciek na prvom sedeni pytalo, co ocakavam od terapie, co by bol pre mna dobry vysledok. Uzkosti inac urcite nezneju banalne a je to jeden z najcastejsich problemov, pre ktore ludia vyhladaju psychologa. Takze psychologicka uz bude vediet, ako to cele viest.

anonym_9fa2ef
Včera o 21:18

Je velmi pravdepodobne, ze budes robit cele sedenie len test. Potrebuje ta zhodnotit pidla neho. Pri druhej navsteve bude vysledok.