Rady na extrémne suché a ryhované nechty
Baby mám síce tvrdé, ale extrémne suché ryhované nechty. Potom sa lámu. Zvlášť na palcoch oboch rúk. Vždy v jednom a tom istom mieste, aj keď sú krátke sa odlomia až do živého. Všetky odbery mám výborné, bola som na kožnom, brala odbery na štítnu žľazu, aj protilátky. Vyšli protilátky, bola som na endokrinológii. Doktorka, že TSH mám v norme, sono tiež a že to sa nelieči. 🤷♀️Kožná mi odporučila lak Onysil a Silivevo ktoré som si zohnala z Rakúska, mám doma všetko na nechty, sklenený pilník, používala som OPI Nail Envy, Vitamíny, oleje, mastné krémy, bambucké maslo, spím v rukaviciach, pijem 2,5 litra vody denne, stravujem podľa KT, takže bielkovín mám dosť, aj ovocia, zeleniny. Nič nepomáha. Ruky mám v hroznom stave, akokeby som mala nočnú inventúru v smetiaku. Prosím rady. Budem vďačná.❤️
Osteoporózu vyšetrili?
Lamu a aj pri osteoporóze, neviem, koľko mas rokov.
@lukbe 40 rokov. Nemám však žiadne problémy s kosťami alebo bolesťou kostí a vŕzganím, praskotom
@lukbe tam kde sú kolieska na foto vidno, kde sa necht zlomí do živého 🤨 mám to takto asi 2 roky
@lukbe 40 rokov. Nemám však žiadne problémy s kosťami alebo bolesťou kostí a vŕzganím, praskotom
@anonym_autor no neviem, ci sa osteoporóza prejavuje práve vrzganím ci praskaním. Jednoducho prišiel vek a bolo to tu. Nejako zvláštne sa mi našťastie neprejavila, raz zlomenina a tie nechty slabé. Ale asi si na osteoporózu ešte mladá, tak netuším.
@anonym_autor no neviem, ci sa osteoporóza prejavuje práve vrzganím ci praskaním. Jednoducho prišiel vek a bolo to tu. Nejako zvláštne sa mi našťastie neprejavila, raz zlomenina a tie nechty slabé. Ale asi si na osteoporózu ešte mladá, tak netuším.
@lukbe pozerala som informácie a laboratórne metódy vyšetrenia. Opýtam sa doktorky a uvidím, ak nie zaplatím si ten odber. Vek dnes nie je fakt dilema, keď 8 ročné deti majú reumu 🙄🙄🙄
Ešte otázka, ak sa liečiš, stav sa zlepšil? Ďakujem za info a odpovede.
Ano, mala som 3 roky liečbu, podávanie do žily, plus vápnik a vitamín D. Myslim, ze sa to ustalilo. Tam treba asi aj denzitometriu.
Ano, mala som 3 roky liečbu, podávanie do žily, plus vápnik a vitamín D. Myslim, ze sa to ustalilo. Tam treba asi aj denzitometriu.
@lukbe ďakujem za odpoveď, až teraz mi ju ukázalo. No a mne sa takto zlomil necht na pravej končatine. Bol aj nalakovaný spevňovačom 😒
Hmm, tak skus to vyšetrenie, potom napíš.

Aj ja mám také na všetkých prstoch. Suché tvrdé ryhované nechty mala stará mama, mama a ja ich mám tiež. Mne nič na to nepomáha.