Rady ohľadom štítnej žľazy
Ahojte, viem, že je to často preberaná téma...mám problémy so štítnou, liečim sa zatiaľ prvé tri mesiace a dnes som mala kontrolu a zistili, že to naopak stúpa. z 35 už mám hodnoty 47 ☹ napriek tomu, že som lieky brala fakt poctivo. rozmýšlam čo robím zle, iné lieky neberiem, jem myslím zdravo, a vlastne čo sa týka zdravotného stavu ja som zistila, že niečo nie je ok, len kvôli nadmernému poteniu a veľmi nepravidelnému cyklu a krvácaniu aj mimo neho. žienky ktoré majú s niečím podobným skúsenosti skúste mi poradiť čo možno robím zle alebo či to chce dlhšie užívanie liekov aby sa to začalo lepšiť trošičku.
je tu aj tato skupinka, mozete sa skusit opytat pripadne aj tam😉
https://www.modrykonik.sk/group/2168/
@stellarstar ráno o siedmej na lačno, poctivo už tri mesiace...čakala som ked aj malé zníženie ale nie takéto stupnutie....doktor prvá otázka či to fakt beriem poctivo a ja, že áno a že teda v tom prípade zrejme je tá štítna uplne nefuknčná a dal mi silnejšie lieky.
treba zrejme zvýšiť dávku, nepíšeš, aký liek berieš a akú dávku.. takisto nie je jasné, či hovoríš len o hodnote TSH alebo si mala zvýšené niečo iné.. ja sa liečim na štítnu vyše 15 rokov, chodím do endokrinologického ústavu do Ľubochne.. teraz som navyše tehotná... lieky mi prenastavovali 10 rokov.. hodnoty lietali jedna radosť.. ja mám však autoimunitné ochorenie a veľa robili vonkajšie vplyvy, ako napr. stres, stravovanie a pod.
@domca1408 ktoré tabletky máš a koľko mg, ostatné hodnoty máš ok? Treba vedieť tsh, ft3 a ft4
mala som UTSH 35...a 3 mesiace som brala euthyrox 50, teraz mám po 3 mesiacoch užívanie UTSH 47,18, ft4 : 10 a dostala som užívať euthyrox 100 a mám prísť v decembri na krv.
Ano vyzera ze lieky su slabe...za 3 mesiace by uz mali byt vidiet rozdiely.Ja beriem L thyroxin
@domca1408 ešte počkaj,to nie je tak že budem týždeň brať a bude ok. Pri štítnej to potrvá pokiaľ si telo zvykne na prísun a štítna bude normálne fungovať resp výsledky budeš mať ok. Nie každej vyhovuje 50 mg takže daj tomu čas

@domca1408 užívaš na lačno? Ono to možno potrvá pokiaľ si telo zvykne. Dr čo nato? Zistili ti zníženú funkciu?