icon

Rakovina hrtana

yvettta7
5. sep 2020
janinah
5. sep 2020

riadiť sa pokynmi lekárov,pracovala som s takými pacientami,záleží ako rýchlo sa ochorenie podchytilo

franceska1985
Autor odpoveď zmazal
acer11
Autor odpoveď zmazal
franceska1985
Autor odpoveď zmazal
syslik81
5. sep 2020

moj otec na to umrel-nic prijemne ,,zial ziadna rakovina prijemna nieje .. neviem co chces polozit za otazku a ci len pocut nadej na uzdravenie .. sanca je ale minimalna-realita je kruta

yvettta7
autor
5. sep 2020

@syslik81 otcovi diagnostikovali v marci ca laryngu...má tracheostomickú kanylu, predtým aj nazogastrickú sondu. Momentálne má apetít do jedla dobrý, na druhý týždeň idem s ním na kontrolu na ORL...
Som zúfalá, je mi do plaču, prepadla som depresiám

yvettta7
autor
5. sep 2020

@syslik81 ako dlho žil tvoj otec s tou dg? Ak môžeš, napíš mi do emailu prosím, rada by som sa podelila o skúsenosti

yvettta7
autor
5. sep 2020

@janinah aké máš skúsenosti?

syslik81
5. sep 2020

@yvettta7 cc a2 roky ., pocas nich prisiel o cast hrtana jazyka .. bol na tekutej strave .. dost trpel ale odmietol s nami o tom rozpravat .. poslednych par mesiacov len lezal na postely .. do nemocnice ho vziat uz ani nechceli - vraj aj tak umiera a oni mu nemaju jak pomoct .. takze asi taka rada od dr .. vidiet umierat niekoho koho mas rada je tazke a tazke byt aj bez nich potom ale musis mu byt oporov.. budu dobre aj zle chvile .. uzivaj si ho kym ho mas ..

terezia323
5. sep 2020

@yvettta7 bohužiaľ aj môj Ocino mal túto dg.

yvettta7
autor
5. sep 2020

@terezia323 tiež tracheostomická kanyla? Ako dlho? 😕

terezia323
5. sep 2020

@yvettta7 cca 2,5 roka chemo, rádioterapia, museli mu vybrat všetky zuby mal operovanú sánku niekoľko krát, ale potom sa z toho “dostal”. Cca rok bol dobre a zrazu sa mu zhoršilo. Bol v nemocnici na hematologii a do týždňa zomrel na leukémiu 😭

yvettta7
autor
5. sep 2020

@terezia323 tonmi je ľúto 😕
Čo by som ja dala za to keby aspoň rok bolo dobre...

janinah
5. sep 2020

@yvettta7 to je nadlho,skúsenosti mám ako bývala orl sestra všelijaké,manžel tie operácie robil...jednou vetou asi tak-ak sa podchytí a lieči včas,tak je šanca,ale veľakrát je to trápenie pacienta aj príbuzných....

martinasz13
5. sep 2020

@yvettta7 ahoj, môj dedo zomrel na rakovinu hrtana, žil s tou chorobou 10 rokov a potom jedného dňa zaspal a už sa viac nezobudil.. 😔

yvettta7
autor
6. sep 2020

@martinasz13 Martinka, ja by som bola rada, keby môj otec žil ešte aspoň 3 roky...😔

terezia323
6. sep 2020

@yvettta7 uvidis čo Vám povedia na kontrole. Musíš byť silná, hlavne pre ocka ✊🏻

jana005
27. feb 2021

@yvettta7 ahoj, prosím ťa, môžem sa opýtať, ako to dopadlo s tvojím ockom?
Aj môjmu to diagnostikovali teraz v januári, ale nie je na tom vôbec dobre.
Ďakujem

zuzulkika
15. jan 2022

@janinah prosím,kedy sa dá povedať,že je včas podchytené.Moju maminu operovali a teraz ju čakáju oziare....

janinah
15. jan 2022

@zuzulkika to povie jej lekár operatér podľa nálezu.histologie a výsledkov.ozarovanie je štandardná liečba po operácii.myslite pozitívne.drzim prsty

zuzulkika
15. jan 2022

@janinah ďakujem pekne.

superholka77
8. júl 2024

@martinasz13 Dobrý deň môžem sa opýtať písali ste že vás dedo už je tomu nejaký rok žil 10 rokov
s rakovinou hrtana chcela by som poprosiť či absolvoval operáciu alebo nejakú chemo
alebo rádioterapiu a ako to zvládal aj od bolesti ďakujem.