icon

Rana na nohe

vevusa1234
Včera o 21:25

Ahojte prosím vás neviete čo môže byt toto ? Ma to moja mami na päte tým že ma cukrovku tak sa pýtala aj lekára či to nemôže byt niečo skrz cukrovky že nie ma ísť s tým kožnej termín ma až vo februári tak či neviete čo to môže byt boli ju to aj keď si obúva topánky ďakujem

Rana na nohe
anonym_ace770
Včera o 21:26

prasknuta pata. mam to iste, treba sa o paty starat. toto dost boli, mne sa to hoji aj par tyzdnov. ja cukrovku nemam ale nestaram sa o paty a potom praskaju, takisto vela chodze a nevhodna obuv napriklad.

vevusa1234
autor
Včera o 21:27
@anonym_ace770

prasknuta pata. mam to iste, treba sa o paty starat. toto dost boli, mne sa to hoji aj par tyzdnov. ja cukrovku nemam ale nestaram sa o paty a potom praskaju, takisto vela chodze a nevhodna obuv napriklad.

@anonym_ace770 a neviete či je na to aj nejaký krém alebo niečo ?

anonym_ace770
Včera o 21:28
@vevusa1234

@vevusa1234 mozno betadine. ja si nedavam nic. ale ak ma pani cukrovku, hojenie moze byt horsie. kedze je to zname ze im sa rany horsie hoja.

vevusa1234
autor
Včera o 21:29
@anonym_ace770

@vevusa1234 mozno betadine. ja si nedavam nic. ale ak ma pani cukrovku, hojenie moze byt horsie. kedze je to zname ze im sa rany horsie hoja.

@anonym_ace770 no však to jej sa rany veľmi dlho hoja skrz cukrovky

oslo1
Včera o 21:33

Ma to z cukrovky. Je to diabetic leg /foot ulcer.

mamina7070
Včera o 21:37

zaplat jej liecebnu pedikuru, podologiu, zbytocne bude cakat na kozne
ale ano o nohy sa treba starat, pohodlne topanky, premastovat (nechtikovy krem, indulona atd)

waitiekatie
Včera o 21:46

tiez by som skusila kvalitnu pedikerku so skusenostami, mne sa tiez rýchlo urobí hrubá vrstva odumretej koze a potom to takto praskne a aj boli niekedy. treba odstránit pedikurou a dobre premastovat. mne pedikerka odporucila pripravky s ureou, ale aspon 20%nou.. a samozrejme treba davat na taketo ranky vacsi pozor pri tej cukrovke, aby neboli zbytocne komplikacie kvoli zhorsenemu hojeniu ran..

viestta
Včera o 21:52
@vevusa1234

@vevusa1234 mamu treba objednat na pedikuru. Ako diabeticka by ju mala navstevovat pravidelne. Takto jej hrozi diabeticka noha aj z drobnej ranky

oslo1
Včera o 22:03

Sorry, zle som SA vyjadrila. Vyzera to ako otlak, prelezanina , pressure ulcer a dopomohla k tomu aj cukrovka. Take preto diabetes leg ulcer.
Mamu objednat k podiatry, mate to uz aj na slovensku a potom 1-2 X podla toho, ci to Bude mokvat, prevazovat.

oslo1
Včera o 22:05

Toto nema s tou suchou kozou nic spolocne. Zas to nema az take suche.
Toto je vsetko dokopy, predpokladam, ze mama ma diabetic neuropathy a ani neviem, kedy SA jej to zacalo.

anonym_ace770
Dnes o 05:49
@oslo1

Sorry, zle som SA vyjadrila. Vyzera to ako otlak, prelezanina , pressure ulcer a dopomohla k tomu aj cukrovka. Take preto diabetes leg ulcer.
Mamu objednat k podiatry, mate to uz aj na slovensku a potom 1-2 X podla toho, ci to Bude mokvat, prevazovat.

@oslo1 mavam to casto. nemam cukrovku. a mam suchu kozu popraskanu. pukne tak, ze sa ti tvori trhlina. po porode som si na to davala betadine. u mna je to nadvaha, vela chodze a nedostatocna starostlivost o paty.

oslo1
Dnes o 08:03
@anonym_ace770

@oslo1 mavam to casto. nemam cukrovku. a mam suchu kozu popraskanu. pukne tak, ze sa ti tvori trhlina. po porode som si na to davala betadine. u mna je to nadvaha, vela chodze a nedostatocna starostlivost o paty.

@anonym_ace770
Verim, ze to mas casto.
Ja som sestricka a posledne 3 roky pracujem v terene ako district nurse.
Leg ulcers , diabetic leg ulcers a prelezanina je moj Denny chleba.
Pri diabetic legs je mechanizmus poslodenia koze iny ako u relative zdraveho cloveka so suchou kozou .
Vsak SA jej na to pozri, vidis, ze to ma do hlbky poskodene , co je v tomto pripade problem, pretoze tam mozes mat nekrozu.
Toto nie je na kozneho. Toto je na ocistenie, poriadny debridement rany a nasledne spominany iodove krytie, aby SA to vysusilo. Prevaz 1-2 krat dotyzdna. Az to nemokva, tak Staci raz. V ziadnom pripade nie kazdy den.

senta_sofia
Dnes o 08:15

@vevusa1234 to je prasknute, ma suche paty a hrubu vrstvu odumretej koze. Odporucam orezat kozu, idealne zobrat ju pedikerke, ak nemas skusenost a starat sa o paty v zime, aspon na noc kremovat a premastovat. U cukrovkara sa to moze horsie hojit. Inak sa to hoji dlho aj u zdraveho cloveka, lebo je rana hlboka.

senta_sofia
Dnes o 08:20
@vevusa1234

@vevusa1234 kremy su, ale krem jej ranu nezahoji, krem je na predchadzanie vzniku ran a rohovateniu koze, ale niektorym ludom sa tvori hruba vrstva aj tak, cize treba to pravidelne orezavat. Zimne mesiace su celkovo problematickejsie. Dobre su kremy s ureou, modra indulona, alpa robi krem pedik, kazdemu vyhovuje ine, treba skusit.

anonym_9634af
Dnes o 08:42

Mama je diabeticka- vybav jej dobrú pedikérku ktorá sa venuje zdravotnej pedikúre pre diabetickych pacientov. nie hocikde k aziatkam.
Ona lepšie vidi a posúdi stav, ošetrí a poradí. V lekárni aj v drogérii dostať dobré prípravky na bežné ošetrenie suchých piat, nohy treba ošetrovať.
My to roky robíme tak, že vymáčame nohy v teplej vode do soľou, oskrabeme odumretú kožu rôznymi škrabkami a penziu, natrieme mastným krémom , obalíme mikrotenovym sáčkom alebo potravinarskou fóliou, natiahne ponožky a idem spať. Zopakujem v čase veľkého problému 2-3x za týždeň a zase pol roka pokoj.
ALE - nie diabetickú nohu ! , tá potrebuje odborníka.

anonym_191d4c
Dnes o 09:07

@vevusa1234
Mne pomohol krem s takym cudnym menom Acti Maris
je pomerne drahy prirodny Svajciarsky bez receptu je na liecenie zle hojacich sa ran

alickapusinka
Dnes o 09:21

Aj ja mám cukrovku a tiež sa mi nič nehoji treba ísť k pedikerke a predovšetkým sa starať a ošetrovat päty pravidelne. Aj ja to mavam občas na pätach. Ja napríklad ked sa porežem maličko tak mám otvorenu ranu aj pol roka.To je následok cukrovky.Stači že sa rajbadlom si trochu zoderiem kožu maličko tak nehoji sa mi vôbec.Treba ísť za pedikerkou niektore chodia aj domov ak priplatiš.A nech to mame ošetrí skôr aby sa to neotvorilo viac.