icon

Reflux alebo astma? Skúsenosti a rady na liečbu

vaness_j
Dnes o 08:11

Ahojte, prosím vás, mám takú otázku. Už tri týždne mám problém s krkom. Cítim tam akoby vzduchovú bublinu – najprv to bolo ako vzduchová bublina, potom skôr ako hlien.

Bola som u lekára a povedal mi, že to vyzerá na reflux. Dal mi tabletky, ktoré už dnes užívam šiesty deň, ale zatiaľ nevidím veľký rozdiel. Dennodenne mi je z toho zle a už mám dokonca strach jesť. Za tie tri týždne som schudla skoro 4 kg.

Bola som aj u pľúcneho lekára, ktorému sa tiež niečo nepozdávalo, ale to už je asi o inom. Povedal mi, že jemu sa to úplne nezdá na reflux, ale skôr na miernu astmu. Takže teraz vôbec neviem, čo si o tom myslieť. Reflux mi však príde dosť pravdepodobný, pretože mám strašne kyslo alebo horko v ústach, hlavne ráno alebo niekedy po jedle. Najhoršie je to vždy ráno – niekedy ma tak strašne zahliení, že ma z toho až napína.

Je to veľmi nepríjemné. Ten pocit mám akoby hlboko v krku, neviem to vykašľať ani vyfúkať. Mali ste niekto niečo podobné? Bol to reflux, alebo vám na to niečo konkrétne pomohlo?

Pretože ja už som z toho úplne bezmocná. Chodím popritom normálne do práce, ale neustále na to myslím a mám pocit, že čím viac sa na to sústredím, tým je to horšie. Veľmi by som už chcela vedieť, čo by to mohlo byť a konečne normálne fungovať. Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť. ❤️

anonym_f0ff10
Dnes o 08:22

Ty asi nevies, co je reflux 😅. Pouzi google

lukbe
Dnes o 08:31

Tak treba sa objednať na gastro a tam sa to potvrdi alebo vyvráti a dá liečba. Mam aj reflux aj astmu a ano, je to na nervy a aj keď beriem roky lieky, veľmi sa s tým uz nedá čo robiť.

anonym_954d58
Dnes o 09:06
@anonym_f0ff10

Ty asi nevies, co je reflux 😅. Pouzi google

@anonym_f0ff10 a ty vieš,čo je reflux? Veď podľa príznakov má tichý reflux

anonym_954d58
Dnes o 09:13

@vaness_j to vyzerá ako tichý reflux,poznám.Aké máš tabletky? Ja som mávala horko v ústach vždy ráno,užívala som nolpazu večer a ráno pred jedlom.
Nemala som až tolko hlienu,ako ty opisuješ,ale ten pocit v krku bol stále prítomný.
Po pár dňoch ešte lieky nemusia zabrať.
Skús zistiť,aká potravina ti to spôsobuje.Mne to robil chlieb,pečivo,skrátka múka.
Prestaň sa na ten pocit fixovať a neustále sa pozorovať,nájdi si diétu na reflux.
Nejaký čas som brala lieky,ale to tiež nie je výhra...
Kúp si gastrotuss,možno ti to pomôže.
Ja užívam dlhodobo kyselinu fulvovú,keď som prestala,tak sa mi to vrátilo,tak zase to beriem.Vyhľadaj si na googli,je tekutá aj v tobolkách,v rôznych cenách.
Ale celkovo som zmenila stravovanie,síce z iných dôvodov,možno aj to zabralo.
Na gastro určite choď,ak chceš mať kľud na duši.

lukbe
Dnes o 09:14

@vaness_j inak na horko v ustach jem zázvor, čítala som kdesi, trochu pomáha

anonym_954d58
Dnes o 09:14
@lukbe

@vaness_j inak na horko v ustach jem zázvor, čítala som kdesi, trochu pomáha

@lukbe ale to nevyrieši príčinu

lukbe
Dnes o 09:15
@anonym_954d58

@lukbe ale to nevyrieši príčinu

@anonym_954d58 ved jasne, o tom som písala vyssie.

anonym_fd0ee9
Dnes o 09:18

tak mozes mat to aj to, ja mam astmu zahlienenie rano... a tiez sem tam sa mi pridruzi reflux prave z tej astmy a vtedy mam aj lieky na reflux treba vysetrit cez gastro reflux a plucneho astmu