icon

Riešenie alergie na peľ stromov

10. apr 2025

Prosim Vas ti co ste alergicki na stromy-jelša,breza,jaseň,ďalej ambrózia…Poprosim iba tych co maju z tohto nieco.Mate silnu alergiu tento rok oproti predoslym rokom?Co presne uzivate?Tiez Vas tak strasne skrabu oci aj napriek tomu ze beriete uz antihistaminikum?Mne to zabere tak 3-4dni ze vcelku ok.A dalsie dni akoby antihistaminikum uz nefungovalo.Najhorsie je to od cca 3h-5h hod rano a tam sa mi aj upcha uplne nos a navecer.Akoze je to lepsie s antihihi.ale neni to vyhra…Vam nieco uplne zabera?Alebo tiez to neni vyhra?Mate nejake typy triky napady aby ste boli akoby bezalergici?😀

buducamama
10. apr 2025

Ja uzivam niekolko rokov Zodac a pomaha, a na vecerne upchatie nosa Nasonex.

ssimusska
10. apr 2025

Beriem Zodac alebo Desloratadin , len vtedy keď ma začne niečo svrbieť alebo začnem kýchať. Ale nevšimla som si že by som mala horšiu alergiu, skôr sa mi zdá že je lepšia
+ mne sa už v tých najhorších prípadoch overilo dať si respirátor, aspoň nachvíľu.

basulaak
10. apr 2025

Mavala som len ambroziu. No minuly rok a tento mam od konca studeneho januara velmi silnu alergiu hlavne svrbenie oci. A pokracuje to aj v aprili. Cize polroka z celeho roka trpim sezonnou alergiou. Nepomaha nic ked to mam silne, jedine co mam odskusane a co pomaha je dlhodobo celorocne uzivat imunoterapiu (alergen v malej davke), cize ked pride sezona tak prakticky necitim nic.(odskusane na ambroziu, dalsi rok poziadam o jelsu+ brezu lebo idem zdochnut. Vonka krasne a ja ani s diettom von, ani na zahradu, ani psa vyvencit…)

basulaak
10. apr 2025

A do toho mi pred 5 rokmi spustila alergia na ambroziu astmu. Cize som na inhalatoroch, a ked je najhorsie ze sa neviem nadychnut tak ventolin.

simsalabim
10. apr 2025

Antihistaminikum+kvapky do oci+sprej do nosa. A desenzibilizacia - Staloral. Mne desenzibilizacia drasticky zredukovala priznaky.

terezka1631
10. apr 2025

Dcéra má jelsu, brezu, liesku, ambroziu. Užíva denne spirabel, a plus liečba Staloralom. Odkedy berie staloral príznaky sa zmiernili, teraz ale posledný týždeň kycha o dušu

janka2501
10. apr 2025

Beriem Zodac, Allergodil, akr nemam oci,len kycham, a svrbi ma nos

nicollka11
10. aug 2026
@terezka1631

Dcéra má jelsu, brezu, liesku, ambroziu. Užíva denne spirabel, a plus liečba Staloralom. Odkedy berie staloral príznaky sa zmiernili, teraz ale posledný týždeň kycha o dušu

@terezka1631 chcem sa opýtať a ovocie môže?

terezka1631
10. aug 2026
@nicollka11

@terezka1631 chcem sa opýtať a ovocie môže?

@nicollka11 áno ovocie áno

anonym_118381
10. aug 2026

Riesis svoj stav s lekarkov? Lekar vie predpisat silnejsie lieky. Antihistaminika novej generacie, kvapky do oci aj do nosa - na predpis su silnejsie. Ak je velmi upchaty nos tak pridat Nasonex. Kvapky do oci aj 4x denne.

Opatrenia doma, nedavat periny na okno ako to robievali nase mamy. Priezliekat paplony kazdy tyzden. Idealne kazdy den si vecer umyt vlasy, pel mas vsade na sebe.

Aktualne je.vonku.sucho, vsetko je vo vzduchu pel, prach....

nicollka11
12. aug 2026
@terezka1631

@nicollka11 áno ovocie áno

@terezka1631 tak to je paradaa riešila som neochota lekára tak som začala na vlastnú päsť zaplatila si testy a teraz hľadám dobrého lekára a tak to chcem riesit lebo mam aj hit a plus tá skrizena alergia na pel brezy nemôžem žiadne ovocie a to už mi poriadne lézie na nervy ale našla som na nete že je riešenie liečenia peľu na brezu tak hľadám či to niekomu pomohlo