Rozdiel výsledkov z MR v Rakúsku a Slovensku
Dobrý den chcem sa spytat, mate niekto podobne skusenosti ? Pred dvomi rokmi my diagnostikovali herniu disku 11 mmm. Doktor bol zhrozeny kedze som mala iba 25 rokov. A predtym uz 2 roky problemy. Bola som tyzden v nemocnici, cvicila som pol roka potom uz nie. Bolesti mam neustale.. Kedze pracujem v AT absolvovala som MR zase tuna, a doktor mi povedal, že moja platnicka je 4 mm vonku . Je mozne aby sa sama zasunula? Nerobila som nic specialne, alebo zlyhala niekde MR? Na SK doktor pozeral iba pisomne vysledky bez cd..
@dajana40 neni to moja osobná skúsenosť ale .. napríklad pri cvičení tzv SM Systému (rehabilitácie chrbta cvičením), ktorý sa odporúča pri herniácii disku niekedy pomôže až tak že sa dá vyhnúť operácii ... takze skôr si myslím že nie chybná MR ale že si dobre cvičila 🙂 držím palce!

Ahoj, aj mne sa po ukážkovom cvičení, poctivom chodení na rehabilitácie a dodržiavaní lekárov na SR zmenšila hernia disku. Ale stále to je moje najslabšie ohnivko reťaze - keď som vyšerpaná, niečo na mňa lezie, alebo je viac stresu, tak presne to miesto na krížoch ma bolí. Takže tvoja odpoveď áno, môžeš mať lepšie výsledky najmä vďaka tomu cičeniu.