icon

Seknutie v krížoch - rady pre úľavu od bolesti

minaminaminamina
Dnes o 15:07

Ahojte, pred rokom som si pukla/ponatahovala chrbát a skoncilo to hrozne🙂 teploty,neskutočná bolest a na bratislavských Kramároch mi zistili dynamicky blok L chrbtice, takze cviknuté nervy🙂 vtedy mi na to pomohol guajacuran,ibalgin,preparáty horčíka. Presiel rok,bolest bola iba obcas a teraz, sa to stalo zas až na to ze omylom pri spanku🙂 automaticky som zacala robit všetko co vtedy, ale bolest neprestáva, chystám sa k obvodnej ale chcela by som nejaké možno rady od vás. Pomaha mi teplo tak na 20min🥲 je to hrozna bolest. Som fakt ze ešte mladá a takéto problemy ak budem mať tak paneboze stoj pri mne. V lekárni som sa pytala a nic volnopredajove nemaju, nejaké domáce rady?

kajuska493
Dnes o 15:09

a preco neskusis ten guajacuran? tabletky nieju vizane na lekarsky predpis

minaminaminamina
autor
Dnes o 15:10
@kajuska493

a preco neskusis ten guajacuran? tabletky nieju vizane na lekarsky predpis

@kajuska493 ahoj, nepochopili sme sa, vetou ze som zacala robit všetko co vtedy som myslela ze som zacala brat aj guajacuran🙂 ale nepomaha už vobec ani časovo🙂

minenkaa
Dnes o 15:30
@minaminaminamina

@kajuska493 ahoj, nepochopili sme sa, vetou ze som zacala robit všetko co vtedy som myslela ze som zacala brat aj guajacuran🙂 ale nepomaha už vobec ani časovo🙂

@minaminaminamina ortopéd a cvicit a cvicit
Poloha plodu ,žiaden stres a nehýbať sa prudko

goodidea
Dnes o 15:43

@minaminaminamina ja som mal pred rokom strašný zápal v krížoch, bolel ma každý pohyb dokonca aj keď som dýchal pomaly ..samozrejme po preliečení sa mi to vracalo v miernejsej forme opakovane...mne na to pomohli cviky typu mačací chrbát a tieto variácie, cvičím to aj teraz pravidelne v rámci rozcvičky pred každým treningom

minaminaminamina
autor
Dnes o 16:02
@minenkaa

@minaminaminamina ortopéd a cvicit a cvicit
Poloha plodu ,žiaden stres a nehýbať sa prudko

@minenkaa ďakujem vám. Premýšľala som či ku neurológovi alebo k ortopédovi, no mám aj ploche nohy takze to môže prilakavat k problémom s chrbticou🙂

minaminaminamina
autor
Dnes o 16:02
@goodidea

@minaminaminamina ja som mal pred rokom strašný zápal v krížoch, bolel ma každý pohyb dokonca aj keď som dýchal pomaly ..samozrejme po preliečení sa mi to vracalo v miernejsej forme opakovane...mne na to pomohli cviky typu mačací chrbát a tieto variácie, cvičím to aj teraz pravidelne v rámci rozcvičky pred každým treningom

@goodidea ďakujem, vyskúšam🙂 ja som sa teraz dve noci fakt ze nevyspala, neviem nájsť žiadnu dobru polohu kde to neboli🙂

tibor79
Dnes o 16:03

@minaminaminamina z dlhodobého hľadiska iba cvičenie a nepretazovanie chrbtice. Spravne pohyby pri aktivitách, veľa chôdze. Mne akútne trocha uľaví akup.podložka (ježko), vyhrievaný pás a horúci kúpeľ v epsomskej soli. Ale to pomáha mne, iným nemusí. A byť v kľude, lebo v strese máš napäté svalstvo a to všetko veľmi zhoršuje.

goodidea
Dnes o 16:25
@minaminaminamina

@goodidea ďakujem, vyskúšam🙂 ja som sa teraz dve noci fakt ze nevyspala, neviem nájsť žiadnu dobru polohu kde to neboli🙂

@minaminaminamina áno je to fakt nepríjemné pretože bolí každý pohyb,poznám to..najhoršie že potom sa to vracia lebo už tam nastalo raz zranenie tak ma to tendenciu sa vracať...nepočúvaj bludy soli, teplo, nemať stres nájdi si na YouTube,tiktoku dobrého fyzioterapeuta oni to tam vysvetľujú presne čo máš bloknute ..a krásne si to vieš roztahat tými cvikmi ...najlepšie že som mal potom kolegu ktorý má tiež problémy s krížami som mu ukázal tie cviky a o týždeň mi hovoril že ako mu odišli bolesti

minaminaminamina
autor
Dnes o 16:39
@goodidea

@minaminaminamina áno je to fakt nepríjemné pretože bolí každý pohyb,poznám to..najhoršie že potom sa to vracia lebo už tam nastalo raz zranenie tak ma to tendenciu sa vracať...nepočúvaj bludy soli, teplo, nemať stres nájdi si na YouTube,tiktoku dobrého fyzioterapeuta oni to tam vysvetľujú presne čo máš bloknute ..a krásne si to vieš roztahat tými cvikmi ...najlepšie že som mal potom kolegu ktorý má tiež problémy s krížami som mu ukázal tie cviky a o týždeň mi hovoril že ako mu odišli bolesti

@goodidea ďakujem ti najviac, vyskúšam🫶🏻

goodidea
Dnes o 16:45
@minaminaminamina

@goodidea ďakujem ti najviac, vyskúšam🫶🏻

@minaminaminamina na tiktoku to je "trenerpohybu" ,je to certifikovaný fyzioterapeut až teraz som si všimol že má na profile napísané " pomôžem ti odstrániť chronické bolesti" mne to vážne neskutočne pomohlo, a v lete som to mal už v takej fáze že mi to začínalo vystrelovat do bedra...hrozné to bolo

minaminaminamina
autor
Dnes o 16:55
@goodidea

@minaminaminamina na tiktoku to je "trenerpohybu" ,je to certifikovaný fyzioterapeut až teraz som si všimol že má na profile napísané " pomôžem ti odstrániť chronické bolesti" mne to vážne neskutočne pomohlo, a v lete som to mal už v takej fáze že mi to začínalo vystrelovat do bedra...hrozné to bolo

@goodidea idem pozrieť, mne sa to snáď nezhorší lebo už teraz to nezvladam 😆😆

motylik2559
Dnes o 18:10

@minaminaminamina ahoj, ja ked som mala seknute,ze mi bolest isla az do nohy, tak mne pomohli flector naplaste. Su take silnejsie od bolesti tu naplast mozes mat 12hod na sebe, potom das dole a na dalsi den mozes si dat zas na 12hod. Ja som si takto dala 3dni po sebe a zabralo mi to🙏 Mozno by to bolo pre teba aspon ako take riesenie, kym pojdes k mudr. Urcite teraz ked mas silne bolesti by som nerobila ziadne cviky, pretoze si mozes tym viac ublizit.