Silná nádcha a kútik
Dobrý deň,
pred cca 6 mesiacmi som prvý krát dostala kútik pri pere(nemokvá, vyzerá ako červený fliačik, jemne svrbí a trošku sa ako keby šúpe). Riešila som to u kožnej, ktorá mi dala zarobenú masť a SB lieh. O necelé 2 mesiace opäť to isté.. Pred 2 mesiacmi mi nasadila masť Fucicort a povedala nech natieram 14 dní minimálne ajkeď na letáčiku som sa dočítala, že sa nemá viac ako 10 dní. No a dnes to vyzerá, že to zase začína, som už zúfalá...Pred asi týžňom som sa dostala z nádchy, ktorá bola silná, mohlo to spôsobiť kútik?? Celý ten čas ( 6 mesiacov) beriem denne 2000IU vit.C, B complex forte a este aj probiotiká.. Moja otázka znie, môžem použiť opäť Fucicort ?? Čo iné ešte brať/nebrať na imunitu?? Za každú radu vopred ďakujem.
Ahoj. My sme mali tiež ten problém a na už vytvorený kútik pomohol propolis.
Na to, aby som ho nemávala často som začala využívať komplexné vitamíny. A klop, klop... Kútiky sa už nerobia. A dúfam ze dlho nebudú 🤣
Ja som to mala nedávno tiež, držalo sa ma to takmer mesiac a mala som okrem kútikom osupanu aj kožu nad perou, bolo to strašne. Brala som B komplex forte a zinok, mastili mastičkou Lips z lekárne, občas aj tea tree olejom zriedenym s vodou a teraz mám už viac ako týždeň pokoj.
Ja odporúčam bioaktiv. Skúšali ste?
Resp. Skúste aspoň propolis, a rýchlejšie zmiznú kútiky 😊
To chápem... Ja viem povedať iba zo svojej skúsenosti, kde po každom zápale som hneď mala kútiky... Bolo mi raz povedané, že keď mám zápal - som chorá, tak je znížená imunita a preto sa robia kútiky.... Ze mam posilniť imunitu a malo by to pomôcť. Tak som skúsila brat bioaktiv a pomohlo to. Čiže u mňa to bola imunita....

pripnem sa to by aj mna zaujimalo opakovane sa ki to vracia aj teraz to mam