icon

Skúsenosti s biodentinom pri liečbe zápalu kanálika

ada77794
18. jan 2026

Ahojte. Máte niekto skúsenosť s aplikáciou biodentinu na zápal kanalika? Moja skúsenosť je taká že po ošetrení zuba (plombovani) má začal bolieť na skús, najskôr som myslela že je to len reakcia zuba a potom že je asi vyššia plomba. Vrátila som sa teda asi po mesiaci nech mi ju skráti. Po troch dňoch bolesť ale neustála tak som išla naspäť s tým že mi celý zub vyvrtala a dala naň biodentin. Najskôr mi ho chcela už riešiť tým že sa odstránia nervy ale ja som sa zľakla s pýtala sa na ďalšiu alternatívu. Tak mi ho dala s tým že sa najbližšie týždne uvidí a ak to sadne dá mi plombu trvalu ak nie tak čistenie kanálikov. Ďakujem za skúsenosti.

anonym_0da731
18. jan 2026

@ada77794 áno ja sim to tak mala a už to tak mám 5 rokov, zub je niekedy citlivejší ale zatiaľ ok. Po plombovani som ho dlhšie cítila a pobolieval

ada77794
autor
18. jan 2026
@anonym_0da731

@ada77794 áno ja sim to tak mala a už to tak mám 5 rokov, zub je niekedy citlivejší ale zatiaľ ok. Po plombovani som ho dlhšie cítila a pobolieval

@anonym_0da731 no ja som zas nepociťovala citlivosť ale troska ju cítim teraz asi po troch týždňoch od aplikácie... Tak som rada že pomohol 🙂

ada77794
autor
12. mar 2026
@anonym_0da731

@anonym_0da731 ahoj píšem ti opäť lebosa chcem poradiť..po dvoch mesiacoch od biodentinu mi dala zubárka trvalú plombu a všimla som si keď naň zatlačím v mieste kde som mala zápal ešte ma tam zabolí...tak či je to normálne... Lebo keď hryziem mäkké alebo čokoľvek (oriešky a pod. sa neodvážim) tak ho necítim vôbec. Len keď naozaj prstom zatlačím do toho miesta.

anonym_0da731
13. mar 2026
@ada77794

@anonym_0da731 ahoj píšem ti opäť lebosa chcem poradiť..po dvoch mesiacoch od biodentinu mi dala zubárka trvalú plombu a všimla som si keď naň zatlačím v mieste kde som mala zápal ešte ma tam zabolí...tak či je to normálne... Lebo keď hryziem mäkké alebo čokoľvek (oriešky a pod. sa neodvážim) tak ho necítim vôbec. Len keď naozaj prstom zatlačím do toho miesta.

@ada77794 áno to mám ešte teraz tak citlivé a to už je niekoľko rokov. Asi to už bude tak stále pretože je to blízko nervu a kam to neboli tak je to ok. Mne aj zubár tak hovoril že keby to fakt začalo veľmi bolieť tak že ošetrí kanáliky.

ada77794
autor
13. mar 2026
@anonym_0da731

@ada77794 áno to mám ešte teraz tak citlivé a to už je niekoľko rokov. Asi to už bude tak stále pretože je to blízko nervu a kam to neboli tak je to ok. Mne aj zubár tak hovoril že keby to fakt začalo veľmi bolieť tak že ošetrí kanáliky.

@anonym_0da731 dobre teda ďakujem vám krásne... Ja som si nádejne myslela že ťa bolesť by už mala úplne zmiznúť ale ak je to len taká citlivosť tak je to dobré znamenie. 🙂