icon

Skúsenosti s chorobou pred cisárskym rezom?

26. feb 2024

Ahojte, mám plánovaný cisársky rez no ochorela som 😞 prechladnutie a kašeľ, máte niekto skúsenosti ako postupujú v takomto prípade ? Ďakujem

egonsk
•
26. feb 2024

bude to bez narkozy, iba lokalne asi ... riskovat nebudu ;)

autor
•
26. feb 2024

@egonsk narkóza musí byť, prirodzený pôrod žiaľ nie je možný 😞 sama neviem čo je väčší risk 🤷🏼‍♀️ no už lekári musia vedieť čo majú robiť ..😌

tinkavvv
•
26. feb 2024

Nemozes mat spinal? Ja som tiez bola velmi tesne po chorobe, este doznieval kasel. Spinal bol ok.
Mozno ti posunu termin o par dni, predpokladam, ze mas planovany par dni pred normalnym terminom.

mima172
•
26. feb 2024

Autorka: @egonsk nemyslel prirodzený pôrod ale cisársky a nie plnú narkozou ale "len" od pása dolu. Rodila tak napríklad aj moja švagriná.
A k celkovej narkóze a chorobe mam osobnú skúsenosť. Liečila som sa na pľúcne chlamýdie a zároveň som prekonala zamlknuty potrat. Vyčkávali sme, aby bábo odišlo prirodzene no nič sa niekoľko týždňov nedialo. Keďže už som bola v ohrození ja, tak sa radili a nakoniec mi zákrok spravili aj keď som ešte kašlala a celkovo som nebola zdravá. Ale teda pri pôrode môžu dat len spomínaný spinál, čiže by to nemal byt problém, neboj oni to zvládnu 🙂

autor
•
26. feb 2024

@tinkavvv veľmi nerada by som mala spinal, predsa stále sú tam pre mňa väčšie rizika ako pri celkovej narkóze .. áno mám plánovaný týždeň pred TP 😌

@mima172 viem aký je rozdiel medzi celkovou a spinalnou anestézou, len neviem či by som spinal udýchala v tomto stave a kašli ..no hlavne hlava pracuje a nejak mi nepúšťa dať si pichnúť spinal do miechy aj keď sa to robí bežne .. 🙈

moonlight1210
•
26. feb 2024

Spinal pri cisarskom neudychavas. To nie je prirozeny porod s utlmenim bolesti.

Po spinale pri cisarskom ti akurat znecitlivie spodna cast tela, takze ti urobia cisarsky, len to necitis a pritom nespis, len mas oblbovaky napichane, aby si bola kludna.

lucia147852
•
26. feb 2024

Tak spinal je omnoho menšie riziko, alo celková narkoza. Pri chorobe ti asi ani na vyber nedajú. Nebudú riskovať tvoj život

tinkavvv
•
26. feb 2024

Pri chorobe je naozaj spinal ovela mensie riziko. Nehovoriac o tom, ze pre dieta je vhodnejsi. Ale ved nechaj to na lekarov, mozno posunu termin. Lebo teda poviem ti, ze kasel po sekcii je tiez "zabava".