icon

Skúsenosti s čiastočnou zubnou náhradou - kovové alebo umelé spony

zuzka34
Včera o 11:45

Ahojte..chcela by som sa spýtať na skusenosti ohľadom čiastočnej zubnej náhrady ako ste si zvykli a aký typ tých uchytiek či spôn je lepší..čítala som že sú na výber kovové aj umelé..neviem si to predstaviť či je to šetrné k zubom prirodzeným o ktoré sa náhrada zachytí 🫣 a ktoré by boli vhodnejšie.. ďakujem vopred za odpovede..

sara07
Včera o 14:59

a mudr ti čo odporučil k stavu dasien čo máš

zuzka34
autor
Včera o 15:39
@sara07

a mudr ti čo odporučil k stavu dasien čo máš

@sara07 no zatiaľ som bola len na vstupnej prehliadke spravili mi röntgen a zatiaľ sa bude riešiť oprava zubov... spomenula mi oba druhy sponov ale že k tomu sa dostaneme neskôr.. no a teraz hľadám informácie pretože tie umelé sú sice menej viditeľné ale majú asi aj kratšiu životnosť.. akosi málo info je o tom.. tak skúšam tu či má niekto skúsenosť aby som sa vedela pripraviť..

anonym_ff29e3
Včera o 15:48

Akurat riesime muzove zuby,ale komplet vsetky von,aj horne aj dolne v uplnej narkoze,zatial sme sa objednali na konzultaciu na kliniku,kde to robia.Tak uvidime,co povedia.

zuzka34
autor
Včera o 15:57
@anonym_ff29e3

Akurat riesime muzove zuby,ale komplet vsetky von,aj horne aj dolne v uplnej narkoze,zatial sme sa objednali na konzultaciu na kliniku,kde to robia.Tak uvidime,co povedia.

@anonym_ff29e3 držím palce.. no je to nepríjemná vec celkovo takto zo zubami , ale riešiť sa to dá v mnohých prípadoch.. určite lepšie ako nechať to dlhší čas tak..

anonym_35be7a
Včera o 16:16
@zuzka34

@anonym_ff29e3 držím palce.. no je to nepríjemná vec celkovo takto zo zubami , ale riešiť sa to dá v mnohých prípadoch.. určite lepšie ako nechať to dlhší čas tak..

@zuzka34 ja mám náhradu za dva zuby a úchyty umelé (z materiálu ako je náhrada). Je to prirodzenejšie, aj drahšie. Som spokojná. Ja myslím, že tie kovové môžu "oškierať" sklovinu vedľajších zubov. Ale to je možno len moja predstava. A neviem aký kov to je (kvôli prípadnej alergií). Ale to všetko zubár vysvetlí.

zuzka34
autor
Včera o 16:23
@anonym_35be7a

@zuzka34 ja mám náhradu za dva zuby a úchyty umelé (z materiálu ako je náhrada). Je to prirodzenejšie, aj drahšie. Som spokojná. Ja myslím, že tie kovové môžu "oškierať" sklovinu vedľajších zubov. Ale to je možno len moja predstava. A neviem aký kov to je (kvôli prípadnej alergií). Ale to všetko zubár vysvetlí.

@anonym_35be7a ďakujem za odpoveď.. ja si to dnes detailne študujem a dospela som k rovnakému názoru.. ak by som chcela tie kovové nemám asi záruku že mi to nebude vidno.. len som sa obávala toho že tie umelé majú nižšiu životnosť. A ak áno či sa dajú tie spony opraviť. To máte celú náhradu flexibilnú ohybnú , nemáte tú kostru vyrobenú z kovu?

anonym_ff29e3
Včera o 16:25
@zuzka34

@zuzka34 no boji sa zubarov,a ma stale prievany usi-zuby,cela sanka.Tak chce mat konecne pokoj od bolesti.

anonym_35be7a
Včera o 16:25
@zuzka34

@anonym_35be7a ďakujem za odpoveď.. ja si to dnes detailne študujem a dospela som k rovnakému názoru.. ak by som chcela tie kovové nemám asi záruku že mi to nebude vidno.. len som sa obávala toho že tie umelé majú nižšiu životnosť. A ak áno či sa dajú tie spony opraviť. To máte celú náhradu flexibilnú ohybnú , nemáte tú kostru vyrobenú z kovu?

@zuzka34 ja ju mám asi 4 roky, úchyty sa dajú upraviť. Pritiahnuť, roztiahnuť.....

zuzka34
autor
Včera o 16:48
@anonym_35be7a

@zuzka34 ja ju mám asi 4 roky, úchyty sa dajú upraviť. Pritiahnuť, roztiahnuť.....

@anonym_35be7a to som rada.. pri najbližšej návšteve sa zubárky spýtam.. nechcela by som aby mi trčal kov z úst.. chcem poriešiť aj estetiku takže určite nechcem znova skrývať úsmev keďže som sa tým trápila už roky...