Skúsenosti s dodaním prístroja na spánkové apnoe
Dobrý neskorý večer prajem. Bola som v spankovom laboratóriu diagnóza spankove apnoe....nasledovala ďalšia návšteva skúšanie masky a veci okolo toho....
Pýtali sa ma či súhlasím liečbou ja že áno....
Bolo mi povedané poisťovňa má na schválenie prístroja 30 dní tak sa vám ozvú a bude vám doručený a podobne....
Moja otázka má niekto už skúsenosti s týmto a ako vlastne dlho sa čaká na ten prístroj lebo ja už vyše mesiaca a nič sa nedeje....keby fakt mi to nekomplikovalo život tak neriešim ale je to dosť ťažké a čakám každý deň....
Ďakujem za odpovede.
@kociar V prvom rade, je super, ze to riesis. Moj muz ma tento pristroj uz 10 rokov a je to skvela vec. Pri spankovom apnoe ti tabletky nepomozu, ani ziadne spreje z lekarne, ale to isto vies. Skus ich trosku pourgovat, ale ak uz cakas mesiac, snad to uz nebude dlho. Myslim, ze kazdy rok mas potom narok na novu hadicu k pristroju a kazde 2 alebo 3 roky na novu masku. Pristroj vsak musis pouzivat a zaznam z neho raz rocne vyhodnocuje lekar. Drzim palce, aby pristroj uz coskoro dorazil.
@kociar V prvom rade, je super, ze to riesis. Moj muz ma tento pristroj uz 10 rokov a je to skvela vec. Pri spankovom apnoe ti tabletky nepomozu, ani ziadne spreje z lekarne, ale to isto vies. Skus ich trosku pourgovat, ale ak uz cakas mesiac, snad to uz nebude dlho. Myslim, ze kazdy rok mas potom narok na novu hadicu k pristroju a kazde 2 alebo 3 roky na novu masku. Pristroj vsak musis pouzivat a zaznam z neho raz rocne vyhodnocuje lekar. Drzim palce, aby pristroj uz coskoro dorazil.
@kociar
@anonym_6cc546 Presne tak. Môj muž to používa snáď 20 rokov. S tou výmenou je to síce naopak, raz ročne maska atď., ale to nemení nič na tom, že je to výborná vec. Apnoe je vážna vec a nedokysličenie mozgu môže mať nepríjemné dôsledky. Tu nejde len o nepríjemné chrápanie. Raz ročne posiela kartu z prístroja na vyhodnotenie, tam aj zistia, či používaš svedomito. Ešte sme to neskúšali, ale prístroj môžeš zobrať aj na palubu lietadla. Prajem ti, aby si sa skoro dočkala. Uvidíš, že sa to prejaví aj na celkovom skvalitnení spánku, zníži únavu...
@anonym_056691 zdravie je pre cloveka dolezite, autorka mozno chodi do prace, odvadza do poistovne peniaze a rozhodla sa pre pristroj.
@domkakvet Peniaze si do poisťovne odvádzame aj my, nie ?
@kociar tak ja napríklad ani netuším, čo to je. No počula som jednu pani, ako rozprávala,xze bola v nejakom spankovom vyšetrení za 4 dní a tiež jej dali prístroj a masku. Všetko jej doviezli do 3 dní a vysvetlili používanie. Niekedy človek ani netuší, aké majú ľudia ťažkosti. Volaj do poisťovne, veď dýchanie je základ života. Držím ti palceky 👍.
@kociar tak ja napríklad ani netuším, čo to je. No počula som jednu pani, ako rozprávala,xze bola v nejakom spankovom vyšetrení za 4 dní a tiež jej dali prístroj a masku. Všetko jej doviezli do 3 dní a vysvetlili používanie. Niekedy človek ani netuší, aké majú ľudia ťažkosti. Volaj do poisťovne, veď dýchanie je základ života. Držím ti palceky 👍.
@margotka17 ano, vela ludi ani nevie, ze existuje pomoc pre ludi, ktori chrapu. Casto sa to zlahcuje, ale je to vazny zdravotny problem, pretoze sa pri spanku poriadne neokyslicuje mozog a clovek si preto neoddychne a nezregeneruje pocas noci. Vdaka pristroju mozem ja spavat s manzelom v jednej posteli bez problemov a on sa citi ovela oddychnutejsi. Kdekolvek ideme, berieme pristoj so sebou.

@kociar Však si daj predpísať tabletky, alebo si niečo kúp v lekárni. A nezaťažuj poisťovňu a štát prístrojom.