icon

Skúsenosti s elektrokonvulzívnou terapiou pri liečbe depresie

slnecnica30
9. júl 2024

Ahojte,

Uz tu bolo zopar prispevkov o elektrosokoch,no predsa sa chcem opytat este raz na vase skusenosti a spokojnost. Ake ste mali pocity,priebeh,ako ste sa cítili,ci vam to pomohlo a na ako dlho,kolko sokov ste vybrali a ci vam lekari vysvetlili aj intenzitu…? Kde na akych psychiatriách ste ich podstúpili?ja som mala iba 3 šoky v Rožňave. Citila som sa po nich fajn ale iba velmi kratko,preto chcem s lekarom prebrat moznost ich zopakovania a väčšieho počtu. liecim sa uz 12 rokov na tazke depresie,uzkosti a bipolarnu poruchu - hraničná porucha osobnosti. Momentalne uzivam medikaciu rano 1 tbl.Dulsevia 60mg,Depakine Chrono 500mg 1tbl, tebokan 120mg 1tbl, na obed Paretin 20mg 1tbl,vecer Depakine Chrono 500mg 1 tbl, na spanie Prothazin 25mg 2tbl. Ale problemy pretrvávajú aj napriek tomu preto uz neviem kam dalej liecbu smerovat. Psychoterapia je samozrejmost aj na tu chodim.

veronika33
9. júl 2024

Spravato sprej s esketamínom ti ešte nebol odporučený?

slnecnica30
autor
9. júl 2024

@veronika33 pocula som o tom,evidujem to, viem o tom,no doktor sa vyjadril ze je to este “len v plienkach” a ked som sa na to v nemocnici pytala tak ze sa dava iba tym pacientom ktori su uplne v samovražedných nebezpečných stavoch… ty mas ake info o tom?

veronika33
10. júl 2024

@slnecnica30 lekár musí napísať žiadosť a poisťovňa to schvaľuje, nárok majú tí pacienti, ktorým nezabrali aspoň 2 druhy liekov, niekde píšu 3 druhy liekov... toto je jediná podmienka

slnecnica30
autor
11. júl 2024

@veronika33 mas s tým aj odobne skúsenosti alebo niekto z tvojho okolia? No ja sa uz liecim aktivne 12 rokov

veronika33
11. júl 2024

@slnecnica30 z môjho okolia, ale ešte len začína liečbu, mesiac trvalo, kým to poisťovňa schválila, ďalšie 2 týždne kým prišlo vyjadrenie lekárovi priamo poštou a kým prišiel liek k lekárovi