icon

Skúsenosti s inhalátorom Alvesco.

nelliennn
13. máj 2026

Ahojte, potrebujem poradiť dávala som to už na fb no skúsim to aj tu.. Chcela by som tu zastihnúť viac ľudí ktorí majú skúsenosť..... Astmu mám už niekoľko rokov, mala som predpísaný ventolin no dr mi pridal aj alvesco (inhalačný kortikosteroid)...
Mám ho používať raz denne no popravde sa bojím tíchto kortiko-vecí... Príbalový leták ma dosť vydesil tými vedľajšími účinkami a o internete ani nevravím... Dr aj pani v lekárni ma upokojovali, no neviem...

Máte s tým niekto prosím skúsenosť?

floren
13. máj 2026

Brala som, vedľajšie účinky žiadne

anonym_5ef2c1
13. máj 2026

Brala som ho roky rokúce a bez problémov. Teraz musím, žiaľ, už brať silnejší prípravok:(. Tieto moderné lieky majú naozaj minimum vedľajších účinkov, ale v príbalových letákoch ich uviesť musia. Ale netreba sa báť, ja mám astmu už asi 30 rokov, inhalujem kortikosteroidy už roky, ale nič negatívne nepociťujem, naopak - na astmu mi veľmi pomáhajú, bez nich by som neprežila.

simsalabim
13. máj 2026

@nelliennn brala som, absolutne bez problemov. Citala sii niekedy letak k paralenu?

nelliennn
autor
13. máj 2026
@simsalabim

@nelliennn brala som, absolutne bez problemov. Citala sii niekedy letak k paralenu?

@simsalabim jasné😂 len viete ja som počula veľa veci o tich kortiko-veciach, a už keď som bola vystrašená som ešte študovala leták 😂 nič som o tom nevedela, preto aj tento príspevok...

maris5
13. máj 2026

Ja som mala polovicu neziaducich ucinkov z letaku. 🙈 aktualne by som uvitala nejaky kortikoidny sprej, lebo sa nejdem dokaslat a mam pocit, ze sa udusim.
Alesco je vraj velmi dobre tolerovane u pacientov.

anonym_80c46e
13. máj 2026

@nelliennn ale vsak Ventolin je na akutny zachvat, ja tak viem, manzel to pouziva len prilezitostne, ked ma zhorsene dychanie z jari, na jesen, inak berie dlhodobo uplne ine lieky, predtym Asmanex, potom Budelin a teraz ma Alvesco. Nema vobec ziadny problem s tym, len astmu ma plne pod kontrolou.

nelliennn
autor
13. máj 2026
@anonym_80c46e

@nelliennn ale vsak Ventolin je na akutny zachvat, ja tak viem, manzel to pouziva len prilezitostne, ked ma zhorsene dychanie z jari, na jesen, inak berie dlhodobo uplne ine lieky, predtym Asmanex, potom Budelin a teraz ma Alvesco. Nema vobec ziadny problem s tym, len astmu ma plne pod kontrolou.

@anonym_80c46e áno je, to viem... Používala som ho roky len v akútnych prípadoch, stačil mi plus nejaké tabletky... Netrebalo nič iné.. Len teraz sa mi to zhoršilo.. Ventolin som dávala častejšie ako by som mala no a na základe toho mi dal ten alvesco...

anonym_80c46e
13. máj 2026
@nelliennn

@anonym_80c46e áno je, to viem... Používala som ho roky len v akútnych prípadoch, stačil mi plus nejaké tabletky... Netrebalo nič iné.. Len teraz sa mi to zhoršilo.. Ventolin som dávala častejšie ako by som mala no a na základe toho mi dal ten alvesco...

@nelliennn tak to ber, ved astma nie je sranda, okrem toho, ze sa Ti blbo dycha, tak nemas dobre okyslicene cele telo a budu sa nabalovat dalsie veci. A to ja tiez kym nemusim, radsej neberiem alebo co najnizsie davky vsetkeho. Nie vzdy to ide bez liekov. Napriklad ja som misela brat cytostatika a to aj pocas dojcenia a mala som s tym dost problem, ale dieta je ok. Aj ja uz som ok, nastastie. Ono niekedy nie je ina cesta. Ale chapem tie obavy a strach.