Skúsenosti s liečbou herpesu: Fórum a rady
@ivulec1 ako nehnevaj sa, dala si nadpis herpes, foto a žiaden popis? To my tu máme hádať?
@stellarstar neviem prečo mi to tam nedalo mala som to tam napísané vôbec som si nevšimla ze tam nieje popis .....chcela som iba vedieť CJ je to herpes alebo pásový opar
@ivulec1 pásový to asi nebude, viac herpes, ale tiež som ešte nepočula pásový na pere
Na pere býva herpes spôsobený vírusom herpes simplex. Pásový opar býva na tele a je spôsobený vírusom varicella zoster (rovnaký vírus, čo spôsobuje kiahne). Oba sa však radia k herpetickým vírusom.
Kúp si na to mastičku Acyclovir stada (alebo zovirax, či herpesin - je to jedno, všetky obsahujú acyclovir).
@livuska124 ma to už skoro mesiac neviem ci to ma už iba jazvy lebo on si postihoval tie chrasticky
@ivulec1 ak si to postrhaval nasilu, tak áno, môže mať takúto "jazvu." Ak tam už nie sú pľuzgieriky, tak to nie je aktívne. Ja som ti tak strhla herpes niekoľkokrát a potom sa mi tá koža hojila dlho a niekoľko mesiacov trvalo, kým vybledla. Takže nabudúce netrhať, iba natierať a čakať, kým to samé poopadáva.
@livuska124 ďakujem krásne za odpoveď...no syn je autista takže jemu keď poviem nestrhaj si to dobre mama ....a príde zo školy a povie mama ja som si odtrhol chrasticku 🤭🤭🤭

Dobrý večer... prosím vás.... mám taký a taký problém.... čo mi pomôže.... ďakujem vám rady....