icon

Skúsenosti s novými multifokálnymi okuliarmi: Zvykanie si a zlepšenia

lopitacko
5. mar 2024

Ahojte. Rada by som sa spýtala, či máte niekto podobný priebeh ako ja. Mám nové dioptrie cca po 15 rokoch,keď som začala vidieť horšie som si dávala premerať a spraviť nové - na jednom oku, ktoré mám dominantné mi znižovala cylinder, druhé oko mám tupozraké, to moc ani nevnímam. Dávala som si multifokalne s filtrom na šoférovanie. Keď mi prišli tak som zažila šok, videla som totálne rozmazane. Ubehli tri dni, mám pocit že sa to trochu zlepšilo napríklad na veľké predmety zaostrim celkom ok ale nie tak ako by si predstavovala. Čo sa týka malých predmetov, textu a nôt je to dosť zlé, nedokážem vôbec zaostriť, ani keď sa dlhšie pozerám na to jedno miesto. Čítala som že si môže mozog zvykať až 4 týždne. Nie som si istá, či to zvládnem, keďže ich nosím naozaj celý deň, nechcem už hlavu mýliť. Máte niekto podobnú skúsenosť? Zlepšilo sa vám videnie ?
Ďakujem za odpovede.

gabiso3
5. mar 2024

@lopitacko ahoj. Aj ja mam tie skla, ale zvykla som si hneď,nasadila ich a išla som do práce. Samozrejme, že to trochu hojdalo keď som sa pozerala dole, ale dalo sa. Ale ja mam minusky tiež s cilindrami a dole mi korigovali, uberali tiež mínus...

taktotedanie
5. mar 2024

Kto vam meral dioptrie?

gabiso3
5. mar 2024

@taktotedanie dioptrie som mala namerané od očnej, ale na čítané mi uberali už v optike ale som si to skúšala s ktorím ako vidím.

oli18
5. mar 2024

@gabiso3 prvykrat pocujem, ze po odmerani dioptrii lekarom ti este nieco skusali, ci merali v ocnej optike. To si preco dovolila? Ved ti mali urobit skla podla nameranych parametrov od dr.

taktotedanie
5. mar 2024

@gabiso3 nechapem preco toto optiky robia

gabiso3
5. mar 2024

@oli18 neporozumeli sme sa. Mne lekárka na merala dioptrie ale multifokaly mi nedala mam si skladať okuliare. Ja mam takú prácu kde si nemôžem hore dole skladať okuliare, pohodlnejšie je mať dva v jednom...
Ale pôvodná otázka bola ci som si na to zvykla. A moja odpoveď, áno hneď som si zvykla....

lopitacko
autor
5. mar 2024

@taktotedanie ak bola otázka mierená na mňa, tak mi merali v očnej klinike

taktotedanie
5. mar 2024

@lopitacko ale ved vam premerali a zmenili v optike nie

oli18
5. mar 2024

@gabiso3 aj tak ta nechapem, ale nevadi, nechaj tak.

lopitacko
autor
5. mar 2024