Skúsenosti s operáciou krížovej chrbtice a následné zlepšenie
Čaká ma operácia krížovej chrbtice (absolútna spinálna stenóza), aké máte skúsenosti
s operáciou a zdravotným stavom po nej? Bolesti, ktoré mám neprestajne tri roky (od
dopravnej nehody) pominú, alebo sa aspoň zmiernia?
@irenea9 to sa asi nedá presne povedať, lebo každý človek je iný, inak znáša bolesť.... je to prípad od prípadu...mne operovali L5-S1 (2017) a po oper. okamžité zlepšenie. fakt žiadna bolesť, ani keď sa rana hojila. neváhala by som ani sekundu opäť. teraz už občas cítim, najmä po dlhom sedení alebo po práci v záhrade bolesť. Mala by som denne cvičiť, čo zanedbávam....
@tamtamka26 ako to prosím ta prebiehalo po operacii a ako dlho trvala rekonvalescencia? Mohla si sediet, ci len lezat a ak lezat, tak ako dlho? Dakujem za odpovede.
@irenea9 tiež som mala stenózu z dôvodu skoliózy a posunutých stavcov v krížovej oblasti. Mne bolesti ustúpili okamžite, od operácie sú to 4 roky. Po operácii som bola v kúpeľoch, denne cvičím, raz mesačne chodím na fyzioterapiu plus mäkké techniky.
Ale nedávali mi kovové výstuže, len mi uvoľnili ten tlak spôsobený útlakom spinálneho kanála. Operácia so šróbami ma možno čaká časom...

@irenea9 to sa asi nedá presne povedať, lebo každý človek je iný, inak znáša bolesť.... je to prípad od prípadu...mne operovali L5-S1 (2017) a po oper. okamžité zlepšenie. fakt žiadna bolesť, ani keď sa rana hojila. neváhala by som ani sekundu opäť. teraz už občas cítim, najmä po dlhom sedení alebo po práci v záhrade bolesť. Mala by som denne cvičiť, čo zanedbávam....