icon

Skúsenosti s operáciou očí na odstránenie dioptrií

9. nov 2025

Dobrý deň, už veľa rokov nosím okuliare/kontaktné šošovky a rozmýšľam nad operáciou očí. Ale keďže zdravie máme len jedno, naozaj si chcem byť istá že si vyberiem dobrú kliniku. Najmä keď niektoré boli už v zlom medializované. Mám -3,5 a astigmatizmu. Je tu niekto s podobnou diagnózou kto si dal operovať oči? Na ktorej klinike a akou metódou? Koľko rokov už je od vašej operácie?Boli nejaké komplikácie? Ako je na tom váš zrak po rokoch? Išli by ste do toho znova?

taktotedanie
10. nov 2025

@anonym_autor kolko mas rokov? Dioptrie mas stabilne? Ochorenia oka? Rohovky? Sy sucheho oka?
Dolezite je si vybrat kliniku kde ta vysetria poriadne a zhodnotia, ci si vhodny kandidat a nebudu ta hned tlacit do operacie ( ano musia z niecoho platit najom a kazdy pacient je zdroj penazi)

domka222
10. nov 2025

Dioptrie 4,5 a 4,75,astigmatizmus. Od operácie je to už 18 rokov. Áno, šla by som do toho znova.

ovaaa
10. nov 2025

Vidisimo Trenčín, úžasný prístup, vyšetrenie, všetko plánované a hlavne žiadne komplikácie. Po operácii balíček s okuliarmi,kvapkami a malými pozornosťami. Mala som dioptrie + astigmatiizmus.

anonym_18a46b
10. nov 2025

dajme si takú otázku : len prečo oční lekári nosia okuliare že. 😉

domka222
10. nov 2025
@anonym_18a46b

@anonym_18a46b s týmto išla na mňa očná, keď som chela ísť na zákrok🥴 ona okuliare nosí dodnes,ja už nie 18 rokov

taktotedanie
10. nov 2025
@anonym_18a46b

@anonym_18a46b ja pracujem na ocnej ambulancii, nosim okuliare, som vhodny kandidat a neuvazujem o operacii

nikusapechova
28. dec 2025
@taktotedanie

@anonym_18a46b ja pracujem na ocnej ambulancii, nosim okuliare, som vhodny kandidat a neuvazujem o operacii

@taktotedanie môžem sa opýtať na dôvody?

taktotedanie
29. dec 2025
@nikusapechova

@taktotedanie môžem sa opýtať na dôvody?

@nikusapechova okuliare mi nevadia, mam ich viac ako modny doplnok a po dalsie ked vidim tie komplikacie co k nam chodia, nie dakujem

banalu
29. dec 2025

Ja nad tym sem tam uvazujem, zatial ostavam pri okuliaroch. Moj oco bol - uz mu hrozilo, ze mu vezmu vodicak na nakladne auta, bolo to 15 rokov spatne. Pochvaluje si, ale po case musi mat okuliate na citanie.
Sesterka bola tiez, tiez astigmatizmus a vysoke dioptrie, v tej dobe este cestovala do BA za najlepsim lekarom v tej dobe. Operacia celkom nevysla a museli ju "preoperovat" a stale jej nejake dioptrie ostali.
Mozes si najst top kliniku s top lekarom, ale ked ty budes mat nejaku odchylku,nejaku drobnost, nemusi to byt top vysledok. To, ze ti tu napisu ludia, ze im to vyslo, este nic nezarucuje. Ale v zdravotnictve je to tak so vsetkym a je to vysoko individualne.
Ak do toho nepojdes s ocakavanim, ze vysledok musi byt 100%, tak sa na to kludne daj.

nikusapechova
30. dec 2025
@banalu

Ja nad tym sem tam uvazujem, zatial ostavam pri okuliaroch. Moj oco bol - uz mu hrozilo, ze mu vezmu vodicak na nakladne auta, bolo to 15 rokov spatne. Pochvaluje si, ale po case musi mat okuliate na citanie.
Sesterka bola tiez, tiez astigmatizmus a vysoke dioptrie, v tej dobe este cestovala do BA za najlepsim lekarom v tej dobe. Operacia celkom nevysla a museli ju "preoperovat" a stale jej nejake dioptrie ostali.
Mozes si najst top kliniku s top lekarom, ale ked ty budes mat nejaku odchylku,nejaku drobnost, nemusi to byt top vysledok. To, ze ti tu napisu ludia, ze im to vyslo, este nic nezarucuje. Ale v zdravotnictve je to tak so vsetkym a je to vysoko individualne.
Ak do toho nepojdes s ocakavanim, ze vysledok musi byt 100%, tak sa na to kludne daj.

@banalu mne by stacilo aby som bez okuliarov vedela ist na wc. Velmi mi vadí ze nic nevidím. Rada za potapam plávam a v podstate riešim dokola okuliare šošovky. Nečakám ze sa zbavím okuliarov úplne.

nikusapechova
30. dec 2025
@taktotedanie

@nikusapechova okuliare mi nevadia, mam ich viac ako modny doplnok a po dalsie ked vidim tie komplikacie co k nam chodia, nie dakujem

@taktotedanie tak mne vadí ten pocit ze som na nich závislá nečakám zázrak ale aspoň ked vstanem tak ze nemusím si ich hned dať. Velmi ma to obmedzuje a stale riešim okuliare sosovky.

anonym_d8758c
30. dec 2025
@nikusapechova

@taktotedanie tak mne vadí ten pocit ze som na nich závislá nečakám zázrak ale aspoň ked vstanem tak ze nemusím si ich hned dať. Velmi ma to obmedzuje a stale riešim okuliare sosovky.

@nikusapechova ak si rozhodnuta tak chod
Ty si zodpovedna , len si vyber vhodnu kliniku hlavne

procrastique
30. dec 2025

Ja som mala podobné dioptrie aj astigmatizmus. Bola som na operácií cca 8-9 rokov dozadu. Osobne by som už do toho nešla :D Mám z toho syndrom suchého oka a pre zmenu som nútená non-stop nosiť slnečné okuliare. Síce si chránim aj očné okolie, teda nebudem mať vrásky ale byť otrok pre zmenu slnečných okuliarov nie je žiadna sláva.

taktotedanie
30. dec 2025
@nikusapechova

@nikusapechova pozri, ked si rozhodnuta chod do toho
Ale ako uz pisali, jednoznacne si vyber vhodnu kliniku a zvaz pozitiva aj negativa, ktore ti povedia, pytaj sa na nich a tak sa rozhodni

ghostsgirl
30. dec 2025

@anonym_autor ja to tiež stále zvažujem, ale neustále odkladám, lebo sa bojím. Odstrasujúci prikald je pre mna kamarat, ktoremu sice odstanili dioptrie, ale do pol roka ich mal naspat (este vyssie dokonca) a odvtedy ho neustale boli hlava.

kasssiopea
30. dec 2025

@anonym_autor Ahoj autorka. Ja som bola na operacii pred 13mi rokmi v Zline, uz vtedy mali najmodernejsie vybavenie. Vadila mi presne ta zavislost na okuliaroch, ktore som vnoci musela nahmatat, aby som poriadne videla na svojho novorodenca. Urobila by som to urcite znova..
https://www.gemini.cz/o-klinice/