icon

Skúsenosti s užívaním Endovelle pri endometrióze a adenomyoze

monka1234567
14. sep 2026

Zdravim, chcela by som sa spýtať aké máte skúsenosti s užívaním Endovelle na endometriózu a adenomyozu. Ja beriem prvý mesiac a už dva týždeň špinim a teraz mám dokonca slabšiu menštruáciu načas. Plus bolesti vaječníkov hlavne v noci. Aké máte prosím skúsenosti oplatí sa vyčkať či sa to ďalšie mesiace zlepší alebo radšej prerušiť liečbu. Už som zúfalá. Vďaka za rady.

kaja01
14. sep 2026

Neberiem ani som nebrala Endovelle, ale bola som nastavená na Visanne a následne prechod na Ryeqo, ale na začiatku liečby Visanne som tiež špinila a to zo začiatku viac a postupne to ustupovalo, špiniť som prestala asi 3 -4 mesiace po začiatku liečby, potom to už bolo bezproblémové a tak isto aj prechod na Ryeqo. Myslím, že všetky lieky fungujú podobne, tele si musí zvyknúť, daj tomu čas.

anonym_f3ee42
14. sep 2026

Pozeram ze endovelle je dienogest 2mg, beriem ho pod inym nazvom asi 3 roky.mam.obdobia, ze viac spinim, a obdobia kedy je relativne klud. Mne to pomohlo aj ked poslednych par tyzdnov spinim castejsie nez obvykle a strasne ma naduva. Ale naduvalo ma aj ked som ho nebrala, ja mam endo aj na crevach tak to preto. Ono to chvilu potrva kym si telo zvykne. Mesiac je malo.

monka1234567
autor
14. sep 2026
@anonym_f3ee42

Pozeram ze endovelle je dienogest 2mg, beriem ho pod inym nazvom asi 3 roky.mam.obdobia, ze viac spinim, a obdobia kedy je relativne klud. Mne to pomohlo aj ked poslednych par tyzdnov spinim castejsie nez obvykle a strasne ma naduva. Ale naduvalo ma aj ked som ho nebrala, ja mam endo aj na crevach tak to preto. Ono to chvilu potrva kym si telo zvykne. Mesiac je malo.

@anonym_f3ee42 aj mňa veľmi naduvalo, pomohlo mi prejsť na bezlepkovú diétu. Tiež mám endo na čreve takže bolesti mám ale aspoň to nadúvanie zmizlo.