icon

Skúsenosti s výbojom srdca – kardioverzia a defibrilácia

zuzula507
Včera o 21:51

Ahojte bol niekto z vás, vašich známych na tomto zakroku: Výboj srdca" (elektrický výboj) je lekársky zákrok, známy ako kardioverzia alebo defibrilácia?

anonym_c23102
Včera o 21:57

@zuzula507 na defibriláciu sa nechodí, s tým prídu za tebou vtedy za zachraňuje život a nie si pri vedomí
kardioverzia je plánovaný, kontrolovaný výboj na úpravu rytmu

maddie1711
Včera o 22:03

Áno otec bol kvoli fibrilacii predsieni, nepomohlo

zuzula507
autor
Včera o 22:18
@maddie1711

Áno otec bol kvoli fibrilacii predsieni, nepomohlo

@maddie1711 aj môj ma ísť, ale počula som presne ze veľa krát nepomôže a navrhli mu iný zákrok, alebo nastavili ho na lieky ak sa môžem opýtať? Priznám sa, že ja sa dosť bojím tej narkozy či ten zákrok,,, pokus,, zvládne

anonym_bca87d
Včera o 22:24

Tak ta nastrasim, vies ze zastavia srdce a znova ho nastartuju
PS: Neboj sa je to dost bezna procedura, mal som to

zuzula507
autor
Včera o 22:44
@anonym_bca87d

Tak ta nastrasim, vies ze zastavia srdce a znova ho nastartuju
PS: Neboj sa je to dost bezna procedura, mal som to

@anonym_bca87d a pomohlo? V ten deň vraj aj púšťajú domov , prekvapilo ma tiež, že žiadne predoperačné niesu potrebné kvôli narkóze , (pred par rokmi ocovi internista nepovolil celkovú narkozu keď išiel na zákrok oči, teraz nás neposielaju nikam na vyšetrenia) teda akurát iba na vyšetrenie priamo na vusch v deň zákroku, pred samotným zákrokom, aby zistili či náhodou nejaké zrazeniny...

maddie1711
Včera o 23:00
@zuzula507

@maddie1711 aj môj ma ísť, ale počula som presne ze veľa krát nepomôže a navrhli mu iný zákrok, alebo nastavili ho na lieky ak sa môžem opýtať? Priznám sa, že ja sa dosť bojím tej narkozy či ten zákrok,,, pokus,, zvládne

@zuzula507 pomohlo mu to na 16sek 😂. Lieky nejake berie. Predoperacne vyšetrenia mal, pustili ho na druhý deň, nemuseli mu ani ,,prefukovat” cievy nakoľko ich mal v poriadku (neviem ako sa to povie odborne), chodí pravidelne ku kardiologovi, viem akurát že berie na riedenie krvi. Ja na vyšetrenie ešte len čakám, tiež mám fibrilaciu.

anonym_bca87d
Včera o 23:59
@maddie1711

@zuzula507 pomohlo mu to na 16sek 😂. Lieky nejake berie. Predoperacne vyšetrenia mal, pustili ho na druhý deň, nemuseli mu ani ,,prefukovat” cievy nakoľko ich mal v poriadku (neviem ako sa to povie odborne), chodí pravidelne ku kardiologovi, viem akurát že berie na riedenie krvi. Ja na vyšetrenie ešte len čakám, tiež mám fibrilaciu.

@maddie1711
Potom robia dalsiu proceduru , ablaciu aj tu na mne skusali,

anonym_a2a7f0
Dnes o 07:08
@zuzula507

@anonym_bca87d a pomohlo? V ten deň vraj aj púšťajú domov , prekvapilo ma tiež, že žiadne predoperačné niesu potrebné kvôli narkóze , (pred par rokmi ocovi internista nepovolil celkovú narkozu keď išiel na zákrok oči, teraz nás neposielaju nikam na vyšetrenia) teda akurát iba na vyšetrenie priamo na vusch v deň zákroku, pred samotným zákrokom, aby zistili či náhodou nejaké zrazeniny...

@zuzula507 ano postup je spravny, narkozu mas ani nie 5min,len ho trosku prispia, je pri nom lekar z ara , bezny postup kardioverziu robia bezne aj v normalnych nemocniciach
O tom ci stacia lieky alebo kardioverzia rozhoduje lekar

jazula
Dnes o 09:01

Môj otec mal tiež kardioverziu (on to volal, že ide na reštart) a už tuším 3 krát. Vždy to pomohlo na pár rokov, kedy sa cítil výrazne lepšie. Naposledy hovoril, že ak sa mu arytmia vráti, už to bude vraj skôr na kardiostimulátor. Zatiaľ je ale už cca 5 rokov kľud. Berie lieky rôzne vrátane liekov na riedenie krvi.
Pokiaľ viem, na predoperačné vyšetrenia tiež nebol, ak si dobre pamätám, bol síce pod narkózou, ale nie úplne hlbokou. Tak neviem, možno sú rôzne kritériá.

anonym_010091
Dnes o 09:09

Je to casty, rychly a bezpecny zakrok. Vacsinou pomoze. Moze sa stat, ze pacient moze neskor zacat opat fibrilovat. Nemate sa coho bat. Pytaj sa lekara, nie MK.

vevesh
Dnes o 09:18

Pomohlo na rok, kazdy pol rok- rok museli zatial opakovat. Kedze je to pre nich financne narocne, teraz idu vyskusat nieco ine. Ak nepomoze, potom musi ist na kardiosimulator.

anonym_a8f71f
Dnes o 15:17

@zuzula507 manzelova stara mama na tom bola, vek cca 80 rokov. Pomohlo jej to, potom uz problemy nemala. Velmi sme sa bali, ze to nezvladne, ale zvladla. Lekar snad posudi riziko.