Skúsenosti so žlčníkovým kameňom veľkosti 6 mm
Ahojte prosím vás máte niekto skusenosti.
Jeden kameň veľkosť 6mm bolesti nemam.
Jedine môj priblem je stolica ráno opakovaná.
Idem aj 3 krát.
Sú dni kedy sa utieram a mám žlto hnedé na papieri.
Prepacte za vyjadrenie.
Stolica všetko okej kolonoskopia gastro všetko urobené.
Zistilo sa laktóza úplne nulová.
A neviem Vinted žlčník vybrať alebo nie.
Dakujem za každú radu.
Operovat,je to chronicke drazdidlo a môze spôsobiť az rakovinu.
nemam taky cpvelky kamen ale mam a roky nemam tazkosti. Nedavno som pozerala diskusiu na ta3 s lekarmi a presne preberali,ze co so zlcnikom a jednoducho, ak je kamen, tak zlcnik von. Vela veci bolo vysvetlenych a mna to presved. aj ked nemam tazkosti, ani zachvaty. dam vybrat na jednodnovke. uz som objednana na sono
Operovat,je to chronicke drazdidlo a môze spôsobiť az rakovinu.
@janinah ako je mozne ze mnohi tucni ludia nemaju problem so zlcnikom ale chudi maju? je to preto ze chudi ludia asi celkovo menej prijimaju tuky a tympadom zlc sa hromadi v zlcniku kedze nema co travit a krystalizuje do kamena? alebo caste diete? vid tvorba zlcnikoveho blata?
@janinah ako je mozne ze mnohi tucni ludia nemaju problem so zlcnikom ale chudi maju? je to preto ze chudi ludia asi celkovo menej prijimaju tuky a tympadom zlc sa hromadi v zlcniku kedze nema co travit a krystalizuje do kamena? alebo caste diete? vid tvorba zlcnikoveho blata?
@anonym_ef75da Mala som aj ja kamen velky a moj osobny nazor je - fasting v obdobi puberty (jedla som rano a potom az o 16), tehotenstva, geneticka predispozicia (obaja rodicia mali), menej tukov v strave. Tym ze som nejedla tazke jedla, mne sa ten zlcnik takmer vobec neprejavoval (raz ma nafuklo z grilovaneho lososa,kroeho som jedla iba so salatom). Ale aj chirurg povedal, ze operaciu zbytocne odkladat, tak v 36 isiel von a na izbe sme boli 2 rovnako mlade zeny. Dovtedy som si myslela, ze zlcnik maju len "tety". Klop klop - po operacii nemam ziaden problem s travenim, jedine co som si vsimla, ze menej tolerujem alkohol - byva mi zle. Takze ten pozivam vynimocne uz. Ale to moze byt aj vekom alebo stratou "cviku" 😁

@anonym_autor opatrovala som si takýto veľký kameň 10 rokov,Dr že netreba ešte vyberať.4x do roka záchvat,hnačky stále.Som 3mesiace po operácii a výsledky,že chronicky zápal a tačali sa tam tvoriť nie dobre veci.Posleny rok ma už bolelo cele brucho.Dnes trávenie lepšie,bolesti prešli a aj som schudla .Za mňa radšej von.