icon

Som 2 roky po pôrode a vážim 49 kg. Ako pribrať?

kikuska4444
12. júl 2020

Ahojte žienky. Som 2 roky po porode. Malu este kojim. Je hiperaktivna. V noci zle spi a ja mam uz 49 kg. Mam 164 cm.uz sa hanbim aj do zrkadla pozriet. Papam nprmalne az moc dobre.vzdy som mala malo kg. Cca tich 52kg ale trz je to hrozne. Prosim vas o pomooooc. Dakujem

buducamama
12. júl 2020

@kikuska4444 na tvojom mieste by som sla k doktorke nech ta vysetri.

mirola
12. júl 2020

Nie je to len v tvojej hlave? Ja mam 171 cm a 51 kg a vyzeram normalne. Nebojim sa na seba pozriet, prave naopak.

kikuska4444
autor
12. júl 2020

@mirola no ja som mala vzdy s tim problem ze som nechcela biť chuda.tak je to aj dosť v mojej hlave. Ale mam pocit ze trz som ako vešiak😊stravujem sa dobre. Ale okolo malej to da velmi zabrat

rinsh
13. júl 2020

@kikuska4444 podľa mňa to nie je až tak zlé, ale ak si myslíš že by si mala pribrať tak začni kváskovať 😄 možno to je otrepané, ale napríklad ja som pribrala 5kg 😁

majamat
13. júl 2020

@mirola mas BMI 17,44 norma je od 19 vyssie a niekde sa uvadza ze od 19,5 . urcite vyzeras normalne, mne osobne sa pacia stihle zeny, ja som gulka a trosku zavidim, ale urcite mas podvahu a teda si stihla pomerne dost. no niekto ma takuto predispoziciu.

@kikuska4444 ked uz pocitam, tak ty mas BMI 18,22. mas podvahu, no ak je to sposobene len tymto prechdonym obdobim a inak sa citis dobre, nijak to neries. ak sa citis zle, poziadaj o vysetrenie u dr. sittna zlaza velmi casto sposobuje tazkosti s hmotnostou. no su ludia, ktori maju takto nadstaveny organizmus a nic s tym neurobia. nedokazu pribrat. ja som uplny opak, priberam velmi lahko, musim sa neskutocne snazit aby som schudla. od porodu, co je uz 9r bojujem s kilami navyse a teda s mnohymi kilami a namiesto schudnutia som este priberala. tento rok sa i trosku zadarili schudnut,a le bola by som rada, keby to islo dalej, no uz som trosku v strave povolila a uz to nejde. ty si proste moj opak. ak chces, sustred sa na to,a by si mala pestru stravu, vratane bielkovin. su ludia, ktori maju tendenciu vynechavat neiktore zlozky potravy. skus trochu cvicit, aby ti spevnelo svalstvo a tvoj organizmus tak bude chceit aj viac energie. a ked prejde toto obdobie, mozno sa to zlepsi.
a mam taku aj kolegynu, chce pribrat,a le ani za nic to nejde. mam pocit, ze medzi ludmi je vacsina z nas v takych extremoch, ci uz na jednej,a lebo druhej strane.

a ak nie, skus nejakeho dietologa.

kikuska4444
autor
14. júl 2020

@majamat no po porode som tak schudla. Ako vzdy som bola chuda. A mohla som robit cokolvek niak som nepribrala. Vlastne cela rodina zme dost chudi.mala som vždy tak 52.53kg trz mam 49kg.a nepaci sa mi to☹️cítim sa dobre. No okrem toho ze som uz 2 roky poriadne nespala. A malu aj kojim este. Tak nvm ci to nie je aj tím. Aj tak dakujem za odpoved😊

majamat
14. júl 2020

@kikuska4444 no aj stres a unava robi svoje. mas zrejme rychly metabolizmus a pri strese a aj unave tvoje telo moze minat este viac energie. je kludne mozne, ze ked ti dcerka odrasdtie, bude to lepsie. hlavne sa tym netrap.

kikuska4444
autor
14. júl 2020

@majamat som vkuse v pohibe.manzel v praci. Rodina daleko. Nepochadzam zo sk.tak asi kila ubúdajú. Len mam pocit ze som uz velmi skareda😊aj ked sa mojmu doma lubim aj taka

stanulienkat
14. júl 2020

Ja som mala rok po porode 49 kil a to mam 172 cm. Ja som vyzerala ako z koncentraku. Ty si aspon nizsia. Ideal pre teba tych 52 kil,to je akurat. Tiez som nevedela pribrat,bola som aj na gastre a zistili nic. Proste ma dieta ponahanalo. Postupom som par kil pribrala,ale to som jedla za dvoch. Urcite ti nic nie je,len mas narocmejsie dieta a vela pohybu. Tes sa z toho,lepsie ako byt tlsta.