Som dva dni v novej robote a mám črevnú chrípku
Ahojte, mam ist na rannu teraz na 5 ale odkedy som sa zobudila tak mam asi cervenu chripku a nic nerobim len vraciam, este len 2 dni robim v novej robote a musim napisat vedúcej, ze to nedam. Nastvem ju tymto velmi ? Prosim súrne, je to moja 1 robota takto, čize este neviem ako to ma fungivat
@fifulik myslím, že väčší problém by bol nakaziť týmto kolegov :/ je to blbé, ale radšej by som nešla.
Chcela by som jej zavolat, viem že je to zdvorilejšie, ale sama nam povedala nech jej nevolame ale píšeme
@fifulik jasne že bude naštvaná ak máš prísť na 5-tu do práce a 4:50 jej napíšeš že neprídeš...ale záleží od firmy.....ak by to bol deň max 3dni a budeš mať papier od lekára, tak by to mohla uznať, ale môže sa stať že ti rovno odpíše, že viac chodiť nemusíš....si v skúšobnej dobe....
No pre mňa by nebol problém, že človeku sa toto stane po 2 dňoch. Bol by pre mňa problém, že máš robiť od 5 a namiesto toho, aby si s polhodinovým predstihom napísala, že neprídeš, aby to vedela vedúca včas riešiť, tak riešiš situáciu na MK.
v takychto situaciach by som tu SMS pisala uz o 3:00, sice by to nic nezmenilo, zaskok by asi nezhanala ale minimalne by to vedela, hned ako vstane, 4:45 pisat na konik, ci mas pisat sefke, ze 5:00 neprides 🤷♀️ uvidis, zalezi od sefa, prace, ako tazko sa tam zhana clovek, ked by ta vyhodili, ci ste na smene 5 ks alebo 2 ks a pod.
Mne sa to stalo, c a tyzden po nastupe, do dielne som nemohla ist, veducemu som zavolala 5:30, on tam uz vzdy bol, my od 6:00 a zdvihol telefon, povedal, ze v poriadku, stava sa.
Zalezi od veduceho, typu prace a podobne.
@domiklik asi tak nejak. proste clovek sem tam ochorie, je to podla mna uplne normalne, tam ako nie je priestor na to sa hnevat

@fifulik Nemôžeš ísť do práce chorá. Hneď ráno jej zavolaj, vysvetli stav a ubezpeč ju, že ťa to mrzí a len čo budeš v poriadku, nastúpiš do práce. Volila by som radšej telefonickú formu komunikácie, než písomnú. Je to zdvorilejšie a jednoznačne dôveryhodnejšie a úprimnejšie, než jej písať.