icon

Som dva dni v novej robote a mám črevnú chrípku

fifulik
20. júl 2022

Ahojte, mam ist na rannu teraz na 5 ale odkedy som sa zobudila tak mam asi cervenu chripku a nic nerobim len vraciam, este len 2 dni robim v novej robote a musim napisat vedúcej, ze to nedam. Nastvem ju tymto velmi ? Prosim súrne, je to moja 1 robota takto, čize este neviem ako to ma fungivat

janne318
20. júl 2022

@fifulik Nemôžeš ísť do práce chorá. Hneď ráno jej zavolaj, vysvetli stav a ubezpeč ju, že ťa to mrzí a len čo budeš v poriadku, nastúpiš do práce. Volila by som radšej telefonickú formu komunikácie, než písomnú. Je to zdvorilejšie a jednoznačne dôveryhodnejšie a úprimnejšie, než jej písať.

betkaulicna
20. júl 2022

@fifulik myslím, že väčší problém by bol nakaziť týmto kolegov :/ je to blbé, ale radšej by som nešla.

vilma7
20. júl 2022

Nie písať, zavolať sa má.

fifulik
autor
20. júl 2022

Chcela by som jej zavolat, viem že je to zdvorilejšie, ale sama nam povedala nech jej nevolame ale píšeme

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
mogaa
20. júl 2022

@fifulik jasne že bude naštvaná ak máš prísť na 5-tu do práce a 4:50 jej napíšeš že neprídeš...ale záleží od firmy.....ak by to bol deň max 3dni a budeš mať papier od lekára, tak by to mohla uznať, ale môže sa stať že ti rovno odpíše, že viac chodiť nemusíš....si v skúšobnej dobe....

melanta
20. júl 2022

No pre mňa by nebol problém, že človeku sa toto stane po 2 dňoch. Bol by pre mňa problém, že máš robiť od 5 a namiesto toho, aby si s polhodinovým predstihom napísala, že neprídeš, aby to vedela vedúca včas riešiť, tak riešiš situáciu na MK.

petamich
20. júl 2022

v takychto situaciach by som tu SMS pisala uz o 3:00, sice by to nic nezmenilo, zaskok by asi nezhanala ale minimalne by to vedela, hned ako vstane, 4:45 pisat na konik, ci mas pisat sefke, ze 5:00 neprides 🤷‍♀️ uvidis, zalezi od sefa, prace, ako tazko sa tam zhana clovek, ked by ta vyhodili, ci ste na smene 5 ks alebo 2 ks a pod.

martinkatinka
20. júl 2022

Mne sa to stalo, c a tyzden po nastupe, do dielne som nemohla ist, veducemu som zavolala 5:30, on tam uz vzdy bol, my od 6:00 a zdvihol telefon, povedal, ze v poriadku, stava sa.
Zalezi od veduceho, typu prace a podobne.

domiklik
20. júl 2022

@fifulik tvoju vedúcu viac naštve keď prídeš s črevnú chrípkou do roboty

sandra_kul
20. júl 2022

@domiklik asi tak nejak. proste clovek sem tam ochorie, je to podla mna uplne normalne, tam ako nie je priestor na to sa hnevat