icon

Športovanie po Covide-19

nikpa
24. mar 2022

Ako ste na tom so športom po kovide? Ako dlho po chorobe ste opäť začali plnohodnotne športovat? Chodila som pravidelne behávať ale ani po niekoľkých týždňoch sa necítim fit, stále mám dusivy kašeľ a keď sa pokúšam behať, idem sa zadrhnut 🙄 neviem či to skúsiť ,,rozbehať,, alebo by som to tým len zhoršila.

anjelicek26
24. mar 2022

@nikpa synovia mali tri mesiace zakaz sportu v skole a aj intenzivneho treningu, sli max. na 50%...teraz konecne zasa zacali naplno...kvoli srdcu sa to proste neodporuca, po covide trpi aj ono a nevidis to.

eliska105
24. mar 2022

Dala som si cca 10 dni pauzu potom som skusila miernym tempom (slo to velmi tazko) mierne som sa rozbehla az po cca mesiaci ale stale to nie je to co bývalo ani po 6 tyzdnoch :(

riskoh
24. mar 2022

Cca 3 tyzdne po chorobe som isla ma prvy beh,dychanie velni tazke,nevladala som vobec,pichalo ma na hrudniku,druhy den bolo uz ovela lwpsie,ale to twmpo a vydrz este nie je,chce to cas

kozova87
24. mar 2022

No neskúšať skoro,ja som po dvoch týždňoch išla cvičitť silový tréning,v pohode to šlo,ale ráno....hlieny kašeľ,neskutočná bolesť svalov,37,5 zvýšená teplota,takže som tam kde som bola...mne nikto nezakázal a asi mal...

luccija
24. mar 2022

@nikpa mala by si ísť na pľúcne aspoň spirometriu spraviť a tak...mne povedala pediatricka, že dcéra nemá mesiac cvičiť

anonym71
24. mar 2022

@anjelicek26 preco az 3 mesiace ? Mali tazsi priebeh ? Mali nejake tazkosti ked opat zacali ? Boli im robene po covide vysetrenia ? EKG, troponin ? Mne pridu 3 mesiace dost vela ked nemali ziadne komplikacie, tak iba pre info sa pytam

anjelicek26
24. mar 2022

@anonym71 ano ekg, dychaci zatazovy test...starsi mal dva mesiace zdurene uzliny v celom tele... maly sa mam pocit "zviezol" s nim, co nakazali bratovi, nakazali aj jemu... mali ja neviem normalny priebeh? 9 dni fakt boli blbo na tom, kasel, bolesti klbov, uzlin, vracanie, zaludok...mali deltu v oktobri... Moji chalani plavaju, skacu na trampolinach (sutazne), gymnastiku mladsi, hadzanu obaja, starsi ma poziarnicky vycvik tri hodiny makania... myslim, ze lekarka chcela ist na istotu, ze toto hned nepojde...

anonym71
24. mar 2022

@anjelicek26 super lekarka ked sa takto venovala , ja som to stastie nemal , a smiem sa este opytat to EKG a ten zatazovy test im vysiel tiez horsi po covide ? Alebo im to odporucila na zaklade toho ze neboli OK ? A kde sa k tomu testu vobec dostat? Ja prave uvazujem ze zajtra si pojdem jemne zasportovat tak si ma jemne vystrasila lebo sa uz neviem dockat :D, ale ked je clovek OK tak si myslim ze po tom tyzdni od poslednych priznakov by mohol clovek postupne zacat a pridavat ked je to OK

anjelicek26
24. mar 2022

@anonym71 testy im vysli v poriadku. Ale vzhladom na to, ze je zvyseny pocet zapalov srdcoveho svalu po covide u mladych sportovcov a syn mal ako bonus tie uzliny, tak lekarka dala stopku... oni sli s 8h v tyzdni na 3h v tyzdni dole, neprestali sportovat uplne... testy nasa lekarka robi vsetkym detom, co mali priznakovy priebeh (ma EKG priamo v ambulancii), plus posiela na plucne...

dreamss
Odpoveď bola odstránená
snehovakralovna
25. mar 2022

Ja som tyzden po kovide zabehla 8 km, cely moj kovid bol 1 den upchaty nos, dalsi den sucho v nose. Ziaden kasel,horucky ani nic podobne. Beham pravidelne.