Stále sa obnovujúci kožný problém na palci nohy
Zarasta ti necht a hnisa to. Zle si strihás nechty, blba obuv a pod. Chod na pedikuru, mozno to este da dokopy. Ak nie, tak len chirurg
@majka9094 chodte s tym k odbornemu pedikerovi. S tymto si sama nepomozete. On/ona vam to vycisti a riadne upravi aby to rastlo rovno. Zarasta vam necht. Ziadne babske rady nepomozu.
@majka9094 v tom rohu kde to máš zapálene tak musí vždy vytrcat kus nechta von. A bolo by dobre ak by si si to aspoň dva týždne podkladala vatou. Mala gulička podľa toho ako sa ti tam vojde. Ja som ju mocila do Alpy a potom čo najviac vtlacila pod necht. A Alpa pomohla aj na dezinfekciu zápalu. Keď som mala zápal nie až tak ako máš ty tak som menila aj niekoľko krát za deň a potom už raz do dňa.
ja si vzdy striham do okruhla a nikdy nezarastlo skor ked som si rovno strihala tak zarastlo
Odporúčam navstevu pedikerky (lepšie ako chirurg) a na ošetriť pleseň a lôžko nechtu podlozi, pokiaľ necht nenarastie. Prípadne urobí umelý , taký hrubsi, aby nezarastol do kože. Mne takto pomohli pri uraze, 2x mi chirurg strhaval necht (bolesť nenormana) a nakoniec stacilo navstivit salon. Odporucam vsak certifikovane pedikerky, nie cinanov kvôli hygiene, lebo podľa foto je to už vysoko zapalene.
Mozno si zle stihas nechty. V lekarni bu ti mali dat masticku co vysusuje hnis. Tusim je to gafrova mast.
Byt Vami, tak idem s tym ku lekarovi / koznemu/. Ked sa to stale zapaluje a hnisa, treba to riadne preliecit a po prelieceni sa moze zvazovat pedikura. Ale aj aj je casto dovodom na zdravotne problemy ak sa nerobi cisto - casto sa takto prenasaju plesne a kozne infekcie. Lekar vie co najlepsie ako to preliecit, predpokladam, ze predpise Betadine ale nejake lokalne antibiotika na zapal. Treba aby zistil pravu pricinu zapalu, na fotke to vyzera dost skarede, takze si viem predstavit aj ako to boli. Ak pojdete s tym k svojmu obvodnemu, mozno to vyriesi aj on sam alebo Vas niekam odporuci. Urcite by som si to tak nenechala by to nepreslo do nieco horsieho.
@majka9094 prečo si pýtate rady čo to máte, keď to máte zjavne zapálené a treba vám to odborne ošetriť ale namiesto toho aby ste nejakého ozajstného odborníka navštívila si tam iba patlete masti čo nepomôžu? Tá 5 minútová bolesť u pedikérky je úplne znesiteľná a vačšinou stačí iba jedna návšteva. Veď píšete že vás bolí už celý necht. Možete si privodiť nejaký vačší zápal do tela.
Nechtík... Mala som aj ja presne také isté.Krvácalo mi to a hnisalo.
Na chirurgii mi odštikli (nie strhli) pol nechta.Odvtedy je všetko v poriadku.