icon

Štítna žľaza po pôrode: Ako prekonať úzkosti?

soni111
8. okt 2026

Ahojte, som 9 mesiacov po pôrode, zistili mi zápal štítnej žľazy, TSH mi kleslo z 8 na 4,9, ale stále ma trápia hrozné ranné úzkosti a výčitky svedomia. Máte s tým skúsenosť? Kedy vám to prešlo?“

anonym_7459eb
•
8. okt 2026

Výčitky svedomia za čo? Lieky berieš na SZ?

anonym_8e6483
•
8. okt 2026

Zameraj sa na odstranenie vnutorneho stresu a uzkosti. Len tak pretnes zacarovany kruh. Stitna zlaza je v tom druhorada. Treba znizit kortizol.
Vyskusal aswagangu, macu, alebo aj nase bylinky medovku, harmancek.
Uprac si hlavu. Co si vycitas? Ked to nevies zmenit zober to ako to je,akceptuj to. Trapenie nikomu nepomoze.
Skus dychove cvicenia, napr. Wim Hof. Alebo jogu?

anonym_0a8f84
•
8. okt 2026

@soni111 úzkosti môžu stále pretrvávať z tehotenstva a pôrodu z dôvodu nedostatku minerálov a vitamínov v tele. Nasaď protizápalovú stravu, okrem zníženia zápalu je veľmi účinná pri úzkostiach, depresiách.. Pridaj do stravy fermentované potraviny a nasaď kvalitný kolagén.

soni111
autor
•
8. okt 2026
@anonym_0a8f84

@soni111 úzkosti môžu stále pretrvávať z tehotenstva a pôrodu z dôvodu nedostatku minerálov a vitamínov v tele. Nasaď protizápalovú stravu, okrem zníženia zápalu je veľmi účinná pri úzkostiach, depresiách.. Pridaj do stravy fermentované potraviny a nasaď kvalitný kolagén.

@anonym_0a8f84 a co odporucaa ake vitaminy a kolagen

anonym_228bfd
•
8. okt 2026

@soni111 výčitky z čoho ? Uzkosť panika, skus depress mne velmi zaberá

soni111
autor
•
8. okt 2026
@anonym_228bfd

@soni111 výčitky z čoho ? Uzkosť panika, skus depress mne velmi zaberá

@anonym_228bfd ze som malejnublizila ked som dva tyzdne brala v tehotenstve sertraline 25mg

2691
•
Včera o 17:07
@soni111

@anonym_228bfd ze som malejnublizila ked som dva tyzdne brala v tehotenstve sertraline 25mg

@soni111 ty si ťapka, neboj sa, nič jej nebude.
Asi si mala na to dôvod. Prestaň si vyčítať blbosti. Vieš, koľko je žien, čo to užívajú aj prevažnú časť tehotenstva?
Radšej sa teš, že sa máte dobre a užívaj si materskú🧑‍🍼

soni111
autor
•
Dnes o 07:24
@2691

@soni111 ty si ťapka, neboj sa, nič jej nebude.
Asi si mala na to dôvod. Prestaň si vyčítať blbosti. Vieš, koľko je žien, čo to užívajú aj prevažnú časť tehotenstva?
Radšej sa teš, že sa máte dobre a užívaj si materskú🧑‍🍼

@2691 neda sa stale.ma to ruminuje

anonym_0a8f84
•
Dnes o 11:21
@soni111

@2691 neda sa stale.ma to ruminuje

@soni111 nestresuj sa zbytočne, chronický stres je spúšťačom zdravotných problémov vrátaní porúch štítnej žľazy, chronických zápalov, autoimunitných ochorení...
Ak si upravíš stravu na protizápalovú, tam sa vylučujú potraviny, ktoré demineralizujú telo (cukor, biela múka, vyradila by som kávu, kofeín, sladené nápoje, priemyselne spracované potraviny..) a zároveň zhoršujú úzkostné stavy a depresie.
Pridaj hlavne viac zeleniny, zdravé tuky, bylinky, po troške zaraď spomenuté probiotické potraviny s jedlom (kvasenú domácu zeleninu-kapustu, domáci kefír z Tibetskej huby..) podporujú trávenie a vstrebávanie živín, ozdravujú črevnú mikroflóru... Pozri si informácie "os črevo-mozog" sú úzko prepojené a navzájom sa veľmi ovplyvňujú.
Z minerálov by som dopĺňala magnézium na zníženie úzkosti, rybí olej s omega3 na zníženie zápalu a na zimu vitamín D. Spomenutý kolagén je na spevnenie črevnej výstelky, aby sa zabránilo odpadovým a zápalovým látkam dostať do krvného obehu cez priepustné črevo https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...
Popíjaj kokosovú vodu bez pridaného cukru, minerálky s čerstvou citrónovou šťavou, ovocno - zeleninové smoothies s kefírom... sú bohaté na vitamíny, minerály, elektrolyty... + bylinkové čaje šalviu, medovku, kamilkový čaj má upokojujúce účinky podobné ako ľahšie antidepresíva ❤
Pohyb a strava majú veľký vplyv na psychiku a duševné zdravie, na fyzickú energiu, spánok.. pridaj prechádzky s rýchlejšou chôdzou na čerstvom vzduchu..