Strach z nádoru na mozgu
Ahojte žienky prosím nepíšte ze som hysterka. Zajtra idem k lekárovi budem o trochu múdrejšia. Už pár dní mam silne bolesti hlavy. Zle vidím točí sa mi hlava som slabá nezvládam hluk a svetlo a je mi na zvracanie. Chodila som k neurologovi ale asi to bol nejaký odlud. Povedal ze to sú pravdepodobne migrény ale pri dĺžke trvania bolesti skôr nádor na mozgu. Mri bez nálezu. Hlava čistá. Uzavrel to na bolesti hlavy a bez liekov. Teraz sa mi znova vrátili tie myšlienky. Čo ak to je nádor? Ja mam hrozný strach. Som sama s dvoma dcérami potrebujú ma a chcem tu pre nich byť... Poznáte niekoho kto to mal? Ako to zistil? Ako prebiehala liečba? Aké sú šance? Ja nechcem negatívne uvažovať ale čím väčšie bolesti mam tým horšie stresujem. Mam bolesti nemám diagnózu ani lieky. Len strach a slzy v očiach
@anonym_autor magnezium beries? Ak ano, zvys davky. Aj 4 tab denne. To moze byt aj tetania.
@anonym_c4a2a3 no paradoxne ja keď zoberiem magnézium, tak je mi veľmi zle. Dnes som zobrala magnézium B6 a je mi na odpadnutie a bolesť hlavy.
@anonym_autor mna bolieva hlava aj desať dni a teda boli neskutocne a nádor to nie je
Migréna?
Momentálne to mam aj ja z počasia
Skus poriešiť aj hormóny ,či je všetko ok
@anonym_autor Moj krstny zomrel na nador na mozgu. Jedine co sa mu dialo uplne spociatku, ze sa citil unaveny a obcas sa mu rozmazaval zrak. Pripisoval to len tomu,ze unava z prace. Jedneho dna mu uz prislo tak viacej zle, na zvracanie a nasledne na to odpadol, ked bol v praci. Nejako ho tam "postavili na nohy", no to uz kolega ho dotlacil k tomu, aby isiel na urgent, aj ho tam zaviezol. A tam mu spravili aj mri mozgu + ine vysetrenia, s tym,ze mu dali LS s cim pojde na onkologiu...ze tam ho dovysetruju, lebo tam predsa maju k tomu lepsie moznosti. A tam sa to potvrdilo...
Od potvrdenia, dokym zomrel ubehol cca 1 rok. Nemohli mu vybrat cely nador, lebo bol zle ulozeny a dokonca aj to co mu vybrali, nejaka komplikacia tam nastala, ze ostal na celu lavu stranu ochrnuty. Velmi bojoval, mal obdobia, kedy sa na lozku na onkologii ucil nemcinu, lebo stale tuzil po tom,ze si splni sen a pojde pracovat do Nemecka..a potom boli aj velmi zle chvile, kedy pomaly nedokazal povedat jednu suvislu kratku vetu...Asi takto v skratke.
Kazdopadne, pre seba samu sprav to, ze sa nebudes takto dopredu stresovat, lebo silny stres je najväcsim spustacom aj zavaznych ochoreni. Dokym nemas realne vysledky v rukach, snaz sa byt vnutorne co najviac ok (aj kvoli detom). Mozno u teba pojde o nieco celkom ine. Mozno by stalo ak za to, aby si isla na ocne vysetrenie, lebo ked sa ti toci hlava, boli ta, vidis rozmazane, atd, tak kludne to mozes mat aj od oci...(uvadzam ako priklad). Drzim ti velmi palce, nech to nebude nic vaznejsie🍀
Ahoj ja mám toto isté tiež mám 6rocnu dcéru , aj cez sviatky som končila na pohotovosti pretože veľké bolesti hlavy ..dokážem ich mať aj 18 dní vkuse ...zobrali ma na neurológiu čakám aj ja na mri idem 4.2 som veľmi zvedavá tiež čo to je ..neviem z čoho to mám tiež sa mi točí keď ma silno boli potom mi je na vracanie a niekedy do toho aj trás tela ..je to hrozne ...zatiaľ mi dal neurológ cinie lieky. .ale tiež nemám diagnózu a ani potvrdenú migrénu ..lieky som tie zatiaľ neskúšala . Od vianoc si robím denník bolesti hlavy a čo užijem na to a tak všetko si už píšem . Čítala som dosť teraz o akupiercingu na bolesti hlavy že má veľmi dobrú ucinnost ..normálne uvažujem aj nad tým . ..ja mám pocit že sa stále cítim nejak zle .
je to uzkost panika, MRI mas ciste a bolest hlavy neby hlavny priznak nadoru
najskor malo pijes, chodila si vonku bez ciapky a tak podobne
@anonym_autor Moj krstny zomrel na nador na mozgu. Jedine co sa mu dialo uplne spociatku, ze sa citil unaveny a obcas sa mu rozmazaval zrak. Pripisoval to len tomu,ze unava z prace. Jedneho dna mu uz prislo tak viacej zle, na zvracanie a nasledne na to odpadol, ked bol v praci. Nejako ho tam "postavili na nohy", no to uz kolega ho dotlacil k tomu, aby isiel na urgent, aj ho tam zaviezol. A tam mu spravili aj mri mozgu + ine vysetrenia, s tym,ze mu dali LS s cim pojde na onkologiu...ze tam ho dovysetruju, lebo tam predsa maju k tomu lepsie moznosti. A tam sa to potvrdilo...
Od potvrdenia, dokym zomrel ubehol cca 1 rok. Nemohli mu vybrat cely nador, lebo bol zle ulozeny a dokonca aj to co mu vybrali, nejaka komplikacia tam nastala, ze ostal na celu lavu stranu ochrnuty. Velmi bojoval, mal obdobia, kedy sa na lozku na onkologii ucil nemcinu, lebo stale tuzil po tom,ze si splni sen a pojde pracovat do Nemecka..a potom boli aj velmi zle chvile, kedy pomaly nedokazal povedat jednu suvislu kratku vetu...Asi takto v skratke.
Kazdopadne, pre seba samu sprav to, ze sa nebudes takto dopredu stresovat, lebo silny stres je najväcsim spustacom aj zavaznych ochoreni. Dokym nemas realne vysledky v rukach, snaz sa byt vnutorne co najviac ok (aj kvoli detom). Mozno u teba pojde o nieco celkom ine. Mozno by stalo ak za to, aby si isla na ocne vysetrenie, lebo ked sa ti toci hlava, boli ta, vidis rozmazane, atd, tak kludne to mozes mat aj od oci...(uvadzam ako priklad). Drzim ti velmi palce, nech to nebude nic vaznejsie🍀
@motylik2559 "úžasný" komentár, toto autorka naozaj potrebovala čítať 🤦♀️🤦♀️ autorka, ja som mávala extrémne bolesti hlavy, motanie, pocity na odpadnutie a bolo to z chrbtice
@motylik2559 "úžasný" komentár, toto autorka naozaj potrebovala čítať 🤦♀️🤦♀️ autorka, ja som mávala extrémne bolesti hlavy, motanie, pocity na odpadnutie a bolo to z chrbtice
@petracandle Citala si cely moj komentar?? Lebo keby ano, tak zistis, ze som jej napisala,ze ona moze mat nieco celkom ine. Skus si este raz precitat min. ten dlhsi zaver a pochopis. Nenavazaj sa do mna laskavo. Nenapisala som nic zle...Autorka sa na to pytala, na to som odpovedala a v dlhsom zavere aj o tom,ze to mat nemusi🙄 Milujem taketo diktovanie, co autorke temy pomoze a co nie a pritom je to len tvoj/moj uhol pohladu a autorka si sama vyberie...Je natolko dospela, aby vedela selektovat/citat vsetko co piseme...Takze skor ako si do niekoho podrypnes, tak tiez citaj vsetko a ak sa da s porozumenim...Navyse moj krstny nemal take priznaky ako autorka az na to rozmazane videnie...Poradila som jej ocne vysetrenie, lebo jej priznaky kludne mozu ist od oci...Ale vdaka za info teda 🙂
@anonym_autor a kde je ten nádor,keď je Mri bez nálezu??
@anonym_autor Ja trpím bolesťami hlavy už od detstva, no začala som to riešiť teraz v dospelosti, moja neurologička okrem vyšetrenia najprv MRI krčnej chrbtice, absolvovania u ortopéda, taktiež absolvovala som EMG a EEG. Keďže bolesti hlavy stále pretrvávajú, má pred pár mesiacmi poslala aj na MRI hlavy a angiografiu ciev v hlave. Ale medzitým ma aj moja obvodná dr poslala aj na očné, a tam mi zistili zvýšený očný tlak, takže odvtedy beriem kvapky, keďže aj zvýšený očný tlak môže spôsobovať bolesti hlavy. U mňa tie bolesti aj tak pretrvávajú, ale som rada že som šla na očnú a že aj napriek tomu že mam zvýšený očný tlak sa to lieči, síce to už bude asi na celý život, ale zrak je potrebný k životu. Taktiež moja neurologička mi dala urobiť aj krvné testy na viaceré neurologické testy, samozrejme aj na boreliozu, vírusy, atď. Taktiež aj niektoré intolerancie vedia spustiť bolesť hlavy.
Každý kto ma bolesti hlavy a nemá toľko skúsenosti alebo vedomosti, tak sa bojí toho najhoršieho. Vy máte aj detičky a preto by ste nemali myslieť na to najhoršie. No cez tu bolesť sa ťažko dá sústrediť na iné veci, ale MR hlavy máte čisté, čo je super. To že vaša bolesť hlavy pretrváva, môže byť kľudne z niečoho iného, preto by stalo za to navštíviť očné, plus urobiť testy na infekcie, vírusy, aj na intolerancie. Taktiež krčná chrbtica môže spôsobiť bolesti.
Všetko bude dobré, treba myslieť pozitívne 🙂
@anonym_autor a kde je ten nádor,keď je Mri bez nálezu??
@rozculena mri je z roku 2022

@anonym_autor magnezium beries? Ak ano, zvys davky. Aj 4 tab denne. To moze byt aj tetania.