Strach z prvej gynekologickej prehliadky: Čo očakávať?
Dobrý deň,dnes mám absolvovať gynekologickú prehliadku a mám z toho strach neviem čo ma čaká. Bolí to? Je to nepríjemné? Budem rada za vaše skúsenosti p.s. ešte som panna preto ma to tak desí nie rozhovor, ale samotné vyšetrenie lebo čo som čítala pannám sa robí cez konečník, a to ma desí najviac, lebo mám s rektom už 5 rokov problémy. A čítala som že pri Virgo pacientkach sa robí ultrazvuk cez brucho a vyšetrenie cez konečník. Preto budem rada za každú skúsenosť. Veľmi mi to pomôže. Budem vďačná za každú radu či skúsenosť🫣. Idem prvýkrát.
Tak načo tam ideš? Máš nejaké gyn problemy? Ak máš s rektorom problém tak je pravdepodobne že tá vyšetrenie bude bolieť
@lu2003 Ja som tiež panna a nerobili mi vyšetrenie cez konečník. Len výter lebo som mala problémy, aj ten mi robili opatrne ešte ultrazvuk.
Moja kamarátka išla tiež ako panna v 15. tiež jej nerobili vyšetrenie cez konečník. Takže možno ti ho ani robiť nebudú, uvidíš.
V tom case, nikdy mi nerobili vysetrenie cez konecnik. Iba pohnat cez brucho a sono brucho.
Nemáš sa čoho obávať, vyšetrovať bude pravdepodobne len sonom cez brucho, cez konečník sa robí možno len výnimočne, ak dobre nevidno na usg. Je dobré mať plný mechúr, aby bolo lepšie vidno. Ja som tiež bola prvýkrát u gynekológa ešte keď som nemala pohlavný styk, robil mi iba sono a skontroloval prsníky.
Absolútne ničoho sa báť nemusíš, ja som bola prvýkrát na "detskom" gynekologickom vyšetrení keď som sa dostala do nemocnice s podozrením na podráždenie slepého čreva (aby vylúčili gyn.pôvod problémov) ešte ako 12 ročná a pokiaľ sa dobre pamätám nebolelo to a ani to nebolo nejako brutálne nepríjemné. Úplne v pohode. Nemáš sa čoho báť.
Ďakujem to ma trochu upokojilo lebo mám veľký strach idem prvýkrát a fakt sa bojím noc bola náročná viac som nespala ako spala bojím sa čo sa bude diať
A budú ma vyšetrovať aj cez konečník??? Ďakujem za odpoveď
@lu2003 to naozaj ti tu nikto nepovie... ake vysetrovacie metody ma dany gynekolog... a zalezi aj na tom, s akym problemom tam ides... ale nemusis sa obavat... aj ked to nemusi byt prijemne, je to len chvilocka, zhlboka dychat a uvolnit sa ... zvladnes to
Ahoj, mala som rovnaké pocity, keď som išla na vyšetrenie prvýkrát v 25 rokoch ako panna.
Naozaj sa nemusíš čoho báť, ak máš rešpektujúcu a príjemnú lekárku, všetko bude fajn.
Na úvod pri konzultácii povedz, že si ešte nemala pohlavný styl a dr. bude podľa toho postupovať.
Vyšetrenie cez konečník ti vôbec nemusí robiť, moja dr. ho nerobí automaticky.
Odporúčam si pripraviť otázky, ak nejaké máš, dátum poslednej menštruácie a doniesť si sukňu.
Držím palce, určite toto nie je dôvod, pre ktorý by si nemala v noci spať 🙂
@pr85 preco ma vobec neprekvapuje, ze akurat ty sa vyjadrujes na temu gynekologicka prehliadka?
Mne Dr neoznamoval čo bude, skonštatoval zo sona že mám vaječníky vzadu a vzápetí som mala prst v konečníku, asi mi vyliezli oči a mala som čo robiť aby som sa nepototo, použíl lubrikant či čo to bolo, nebolelo to..
@anonym_1e11ae A prečo by som sa k tomu nemohol vyjadriť, milá anonymka?
@pr85 ale vsak mozes, len som skonstatovala, ze ma to neprekvapilo
@lu2003 áno, ako panna som to tak mala. To vyšetrenie je bezbolestne, nemáš sa čoho báť, aj keď máš hemeroidy - používa sa gél a je to fakt len chvíľu.
Ako ,zvladla si ?
Len sa hlásim že to mám zasebou a bolo to nepríjemné a bolelo to spamätať sa z toho asi nepamätám tak ľahko a mám z toho traumu ktorú si budem niesť celý život veľmi ma to bolelo ešte teraz ma bolí konečník od vyšetrenia konečníkom. Inak utz Mi robila cez brucho ale vyšetrenie konečníkom bolo najhoršie
Len sa hlásim že to mám zasebou a bolo to nepríjemné a bolelo to spamätať sa z toho asi nepamätám tak ľahko a mám z toho traumu ktorú si budem niesť celý život veľmi ma to bolelo ešte teraz ma bolí konečník od vyšetrenia konečníkom. Inak utz Mi robila cez brucho ale vyšetrenie konečníkom bolo najhoršie
@lu2003 kup si nejakú odmenu za to. Aj drobnost stačí, nieco co si túžila dlhšie ochutnať, zažiť alebo niekde ist, pripadne nejakú drobnosť na seba.
Ženy gynekologičky sú také viac necitlivé, počula som to viac x, ja som od jednej utiekla..
Tak mám to zasebou bolo to nepríjemné ale znesitelne až na rektalne vyšetrenie ktoré bolo veľmi nepríjemné

Absolútne ničoho sa báť nemusíš, ja som bola prvýkrát na "detskom" gynekologickom vyšetrení keď som sa dostala do nemocnice s podozrením na podráždenie slepého čreva (aby vylúčili gyn.pôvod problémov) ešte ako 12 ročná a pokiaľ sa dobre pamätám nebolelo to a ani to nebolo nejako brutálne nepríjemné. Úplne v pohode. Nemáš sa čoho báť.