icon

Strach.zubára

mimimiruska
25. jún 2020

Ahojte zeny mam problem ano mozem si za to sama a tak to posloucham stale.... ale mam neskutecny strach se zubarou len co to pocujem omdlivam nebola som tam asi 10let je to znat ale nechci aby jste byly zle a komentovali zle moje prva doktroka mi spravila peklo ked som ku nej chodila a od te doby muj strach ze zubarou je naozaj velky problem ... financne ani neviem si zabezpečiť celkovou anestezii teraz mam strach ze mam zapalene dasne mam nateklou tvar a sotva otvaaram pusu.. je tu v bystrici nejaky zubar lepe zubarka co by mi nenadavala a opravdu mi pomohla se strachem a zuby ? Boji si taky nekdo tak hodne ze radsi y tiez trpi ?

anitka_4
25. jún 2020

Ahoj,ja som mala podobny problem. Po mojej prvej zubarke som mala hroznu paniku a ta prerastla do takeho stavu,ze som u zubara nebola x rokov. Mala som uz velke problémy so zubami,bolesti na nevydržanie a sestra ma prinutila ist na kliniku,kam chodi aj ona. A poviem ti,ze to je najlepsie rozhodnutie za posledne dva roky. Zubar je to sukromny,ziadny masiar. Pri akomkoľvek zakroku si pytam injekciu,vie,ze som sa bala. Kazdy mesiac som si odlozila nejake peniaze a dávala si krok po kroku opravovat jeden zub za druhym. Stalo to dost peňazí,ale po roku mam vsetko opravene a uz ma konecne netrapia ziadne bolesti. A dokonca - chodim k zubarovi rada. Nie je nic lepsie ako to,ked sa mozes normálne usmievat, a neprežívay bolest po kazdom jedle. Určite chod niekam 😊 nemusis si dat opravit cele zuby naraz. Staci postupne. Zacni s najhoršími. Uvidis,ako sa budes dobre cítiť,ked sa dáš do poriadku

oli18
25. jún 2020

@anitka_4 Zubári sú všetci súkromní.

mimimiruska
autor
25. jún 2020

@anitka_4 viem nutim sama sebe uz dlho to je to. Pak mi prijde ta panika ten horor co som zazila u prve doktorky... bojim se ze ta injekce pre mna bude malo a vse ucitim bojim se te velke bolesti ikdyz dost mozna je chvilka dost mala na to ako trpim teraz s papulou nalitou mam na dasnich velke boule neviem ci to je aft ci dostavam zapal dasni..... a jelikoz mam dve deti a moc penez praveze nemam zubar je pro me po financni stranke dost tiez obtizna situacia

anitka_4
25. jún 2020

@oli18 zle som sa vyjadrila - vsetky zakroky si hradim sama a poistovna nic neprepláca,lebo so ziadnou nema zmluvu.

@mimimiruska musis prekonat strach 😊 ved si porodila dve decka, toto bude malina.

mimimiruska
autor
30. jún 2020

@anitka_4 to byl cisar to bola hračka oproti tomu :D