Strašne panikárim
Prosím Vás vopred nesmejte sa mi. Strašne panikarim. Pred asi 3mesiacmi som bola na kardio vyšetrenie kolisal mi tlak. MUDr. Povedala ze sú to hormóny po pôrode. Do papierov napísala ze mam sklon k bradykardii. Teraz si meriam pulz a mam 50 strašne sa bojím ze co ak mi prestane bit srdce. Potom sa trápim ved som veriaca žena a je mi ľúto ze sa neviem úplne spoľahnúť na Boha. Tak by som chcela. Vždy sa veľmi zlaknem. Mam pocit ze sa mi to všetko deje lebo som zlý človek. Poraďte co robiť ako sa ukludnit.
V prvom rade nestresuj a hod sa do kludu. A dalsia vec ja nechcem rypat do Vas krestansky zalozenych ludi ale vazne si myslite ze zdravotne problemy mate z toho ze ste zli ludia? Seriously? Uvolni sa, daj si kavu, precitaj si knihu alebo kludne si chod zabehat rob to co ta robi stastnou pricom sa ti bude vyplavovat hlavne hormon stastia. Na to ti bol drahe dievca dany zivot aby si ho žila preto aby si bola štastna a nie sa zaoberala hlupostami. Definicia zlého človeka aj tak nie je priama 🙂 Nikde nie je napísane ako sa majú správať dobrí ludia a ako presne sa správajú zlí a vies preco? Pretoze kazdy z nas to moze ponat uplne inak. Pre niekoho je zly clovek az ten co zabil alebo fyzicky ublizil, pre niekoho ten kto mu rano robi kavu. Všetko je to len uhol pohladu. Absolútne sa nezamýslaj nad takymito vecami. Rob to čo miluješ a co ta spraví sťastnou. Je milion aktivit pri ktorych budeš uplne dobre sama so sebou . Good luck!
Povedz si že všetko je v poriadku. Spolahni sa plne na Boha. Popros Ho aby nebral deťom matku .. zdravotné problémy má človek hlavne zo psychiky. Ja teraz bojujem so silnými alergiami skoro nemôžem existovať neviem čo to znamená vyjsť kľudne von a nemať hneď ložiská ekzému od potu alebo priechodné dýchacie cesty :( viem že si za to môžem sama nemôžem z toho viniť Boha ale nemám to preto že som zlý človek. Mám to preto lebo nemám vyriešené isté veci z minulosti a ono sa to všetko prejavuje navonok. Nesúď sama seba to po prvé .. po druhé nemeraj si tlak vôbec .. po tretie zahod všetok stres a povedz si že všetko je tak ako byt má a nestane sa nič čo sa stať nema ;)
@lauriema podľa mňa by si mala navštíviť psychológa a cez neho zistiť dôvod tvojho strachu (lebo každý takýto strach niekde začína). Tento tvoj strach nesúvisí s Bohom a ani s tým, žeby si bola zlý alebo dobrý človek. Boh tak predsa nefunguje.
psychológ by mohol pomôcť, ale čím viacej si budeš ten tlak merať tým viac sa budeš stresovať, vidím to na mojich starých rodičoch, že tí akonáhle už len tlakomer vidia, tak už im je mdlo
@lauriema nesmies sa tolko sledovat. Mojej svokre prepinalo po svokrovej smrti, vyustilo to az do toho, ze si merala tlak 10 - 12 x denne, zapisovala, v noci sa budila na vysoky tlak. Potom bola 3 mesiace so zlomeninami v nemocnici, tlak jej merali sporadicky a vzdy v pohode, ani raz zvyseny...uz je to pol roka co je doma z nemocnice a tlak ma v pohode lebo sa prestala stale kontrolovat. Na tvojom mieste by som mozno vyhladala psychologa ci psychiatra, mozno by pomohli s takymito uzkostnymi stavmi.

@lauriema vyhoď tu haraburdu ktorou si meries pulz a daj si pohár piva na ukľudnenie